Είχαμε ανάγκη την ΕΛΣΤΑΤ;

Όποιος, μετά από 2,5 χρόνια αριστερής λαίλαπας, έχει απομείνει και μάχεται καθημερινώς για τον επιούσιο στην ιδιωτική πλευρά της Οικονομίας, δεν είχε ανάγκη από καμία ΕΛΣΤΑΤ να του παραθέσει την πραγματικότητα. Την βλέπει, την νιώθει, την βιώνει στανικά σ’ αυτό που ονομάζουμε Αγορά.

Ακόμη κι η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης υποχωρεί με γεωμετρικούς ρυθμούς. Σηκώνεις το χέρι για να ξύσεις το αυτί σου και ξάφνου σωριάζονται μπροστά σου καμιά δεκαριά ταξιτζήδες να πάρουν την κούρσα. Μπαίνεις σε κάποιο από τα εναπομείναντα καταστήματα του είδους να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια κι αισθάνεσαι σαν σελέμπριτι στο κόκκινο χαλί των Όσκαρς.

Στα Δικαστήρια, που κάποτε δεν μπορούσες να διαβείς τους διαδρόμους χωρίς να σκουντουφλήσεις σε 100 άτομα, τώρα τελειώνεις την εργασία σου στο δεκάλεπτο. Γι’ αυτήν την ίδια εργασία που διεκπεραίωσες τάχιστα, θα πληρωθείς (αν πληρωθείς) μετά από πολλές παρακλήσεις… Οι μόνες δε αίθουσες που είναι γεμάτες είναι αυτές στις οποίες συζητούνται οι πτωχεύσεις….και ασφαλώς οι ποινικές υποθέσεις.

Η μεγαλύτερη θλίψη σε καταλαμβάνει όταν σε φέρει ο δρόμος σε κάποιες από τις πάμπολλες Στοές, που κοσμούσαν κάποτε το κέντρο της Αθήνας κι έσφιζαν από καταστήματα, καφέ, κόσμο… Άδειες πλέον, βρώμικες κι εγκαταλειμμένες στην τύχη τους χαρίζουν λίγη ζεστασιά στους ανέστιους και πένητες….

Αγορά, τόσο με την καθαυτό οικονομική σημασία όσο και με την κοινωνικοπολιτική έχει πάψει να υφίσταται εδώ και πολύ καιρό. Δεν υπάρχει απλώς ύφεση, μέγεθος μετρήσιμο, αλλά πλήρης κατάθλιψη και λύπη.. Μ αυτό το δεδομένο η ύφεση είναι ασφαλώς πολύ πιο μεγάλη από το ψυχρό νουμεράκι της ΕΛΣΤΑΤ…

ΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (a.papadimitriou@conservativegreece.com)

One thought on “Είχαμε ανάγκη την ΕΛΣΤΑΤ;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.