Παρ´το δεξιά…

Αλήθεια όταν λέμε ‘Μένουμε Ευρώπη’ ποια Ευρώπη εννοούμε; Την Ευρώπη της πολιτικής ορθότητας των 90ς ή αυτήν της Εθνικής ταυτότητας του 2017;

Πριν δώδεκα χρόνια ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οττάβα, Brian C. Anderson, προέβλεπε ότι στο κοντινό μέλλον ένα κίνημα της Αντισυμβατικής Δεξιάς θα σάρωνε τα στερεότυπα που είχε επιβάλλει στο δημόσιο λόγο η συμμαχία αριστερών και φιλελεύθερων. Στο βιβλίο του South Park Conservatives: The Revolt Against Liberal Media Bias ανέλυσε πως τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως τα κανάλια και οι εφημερίδες είχαν δημιουργήσει μια ιδιότυπη αστυνομία σκέψης. Την αστυνομία της πολιτικής ορθότητας.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι Δεξιοί στρέφονταν όλο και περισσότερο στις νέες μορφές ενημέρωσης όπως το διαδίκτυο. Ένα διαδίκτυο που τότε δεν είχε καν youtube ή twitter και δεν είχε τη σημερινή απήχηση. Εκεί οι Συντηρητικοί ψηφοφόροι μπορούσαν να συζητήσουν και να πουν τις απόψεις τους για θέματα ταμπού όπως η λαθρομετανάστευση και ο φεμινισμός. Χωρίς λογοκρισία. Και κυρίως χωρίς κάποιος να τους χαρακτηρίσει ρατσιστές ή σεξιστές.

Η Συντηρητική Δεξιά δεν είχε πει την τελευταία λέξη και σύντομα θα έκανε τη δυναμική εμφάνιση της. Οι νέες μορφές ενημέρωσης θα έσπαγαν τελικά τα δεσμά του φιλελεύθερου καθωσπρεπισμού. Ήδη οι νέοι που από τη φύση τους στρέφονται ενάντια στο κατεστημένο, ήταν στο πλευρό της. Ένα κατεστημένο που τη συγκεκριμένη εποχή εκπροσωπούσε η πολιτική ορθότητα που είχε επιβάλλει στη δημόσια ζωή η συνεργασία αριστερών και φιλελεύθερων. Οι παραδοσιακοί Δεξιοί έστω και με αντισυμβατικό πολιτικό λόγο θα έρχονταν ξανά στο προσκήνιο. Μιας και η δύναμη τους προέρχονταν από την υπεροχή και την λογική των επιχειρημάτων και των θέσεων τους.

Δεν ξέρουμε αν ο Brian C. Anderson το 2005 φαντάζονταν ότι κάποιος σαν τον Τραμπ θα γίνονταν Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατάφερε πάντως να προβλέψει ότι η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας θα οδηγούσε σε ένα κίνημα αντισυμβατικής και ριζοσπαστικής Δεξιάς. Ένα κίνημα που θα κυριαρχούσε και που όντως κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στη Δύση.

Στην χώρα μας δυστυχώς για άλλη μια φορά οι πολιτικοί μας αδυνατούν να αντιληφθούν τη στροφή προς Δεξιά που σαρώνει τις Δυτικές κοινωνίες. Μια στροφή προς τα Δεξιά που δονεί και τον Ελληνικό λαό. Μια στροφή προς τα Δεξιά που όσο δεν την κάνει η Συντηρητική Παράταξη, άλλο τόσο θα μεγαλώνουν και τα εμπόδια που θα βρει όταν έρθει ξανά στην εξουσία.

Στην εποχή της κατάρρευσης της πολιτικής κορεκτίλας, στην Ελλάδα διαγράφονται νέα στελέχη επειδή τόλμησαν να γράψουν ένα αιχμηρό tweet κατά της πιο ανίκανης κυβέρνησης όλων των εποχών. Μπορεί η αριστερά μας να πορεύεται ακόμα με όρους ψυχρού πολέμου, αλλά δυστυχώς και η Δεξιά μας είναι κολλημένη στους πολιτικούς καθωσπρεπισμούς των 90ς.

ΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ (a.ilias@conservativegreece.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.