Ακόμα μια δικαίωση…

Διαβάζοντας για το χάος που επικρατεί στα Σκόπια, μετά και τα τελευταία επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Βουλή τους, αναπόφευκτα ο ειρμός μου με οδηγεί στον Αντώνη Σαμαρά.
Ιστορικά και μόνο, η στάση του πρώην πρωθυπουργού στο ζήτημα των Σκοπίων, η επιμονή του στο να μην χαριστεί τίποτα σ’ αυτό το αλαζονικό και ασεβές κρατίδιο, διατηρεί το όνομα του στενά δεμένο μαζί του.

Ξεκινώντας από το μακρινό 1992, όταν τότε, παρόλο που ήταν νεαρός και ανερχόμενος πολιτικός, αποφάσισε να βάλει πάγο στην πολιτική του καριέρα, μην πω να καταστρέψει, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της Μακεδονίας μας. Για εκείνη την απόφασή του χλευάστηκε από φίλους και εχθρούς, διότι ήταν σε όλους αδιανόητο το πώς μπορεί κάποιος να αφήνει την καρέκλα και τα υπουργιλίκια για τα πιστεύω του.

Επόμενη στάση ο Μάρτιος του 2008, όταν ακόμη ήταν απλός βουλευτής της Ν.Δ. «Δεν πρέπει να επέλθει λύση στο ζήτημα του ονόματος με παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει το κράτος των Σκοπίων. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας.» Αυτό έβλεπε τότε ο Σαμαράς, εμμένοντας πεισματικά στην άποψη του ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχθεί η Ελλάδα ούτε σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.
Τώρα, εννιά χρόνια μετά την δήλωση εκείνη και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια, έρχεται για πολλοστή φορά η στιγμή της δικαίωσης για τον Σαμαρά. Όπως και σε οτιδήποτε άλλο έχει πει, έτσι και στο συγκεκριμένο θέμα φαίνεται η διορατικότητα του.

Βεβαίως, λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί και στην δική μας χώρα (την οποία, ω του θαύματος, είχε επίσης προβλέψει) κανείς δε μπορεί να πει ότι είναι ικανή η Ελλάδα να κερδίσει κάτι από τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τέτοιου είδους ζητήματα απαιτούν πολιτικούς με σύνεση, με ικανότητα, με αγάπη για την πατρίδα και καθόλου φόβο. Δυστυχώς ετούτη την στιγμή η διακυβέρνησή του τόπου μας βρίσκεται στα χέρια ανισόρροπων, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για ένα πράγμα, την καρέκλα τους!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ (c.tsokanis@conservativegreece.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.