Τραγωδία!

“Το μνημεiο είναι μακεδονικό” απεφάνθη χτες η κ. Κονιόρδου, που πήγε στην Αμφίπολη για να αναγγείλει ότι θα δώσει ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας χρήματα για το ταφικό συγκρότημα που εγκατέλειψε στην τύχη του η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑΝΕλ. Να στερεωθούν τα χώματα που έπεσαν στα πρανή, να γίνει συντήρηση στα αγάλματα, στα αρχιτεκτονικά μέλη και το ψηφιδωτό που κινδυνεύουν από την πλήρη απραξία του ΣΥΡΙΖΑ- Υπ. Πολιτισμού. Από τον Γενάρη 2016 ως σήμερα θα ήθελαν να μην υπάρχει το μνημείο! Να εξαφανιστεί!

H παρούσα Μ. Βλαζάκη, γενική γραμματέας, κατάπιε την γλώσα της, ενὠπιον της υπουργού και των δημοσιογράφων, ακούγοντας την να αποφαίνεται περί Μακεδονικού. Ήταν αυτή που είχε αναθέσει μελέτη στις Κοταρίδου-Βελένη, πρωθιέρειες του ΣΥΡΙΖΑ, να αποφανθούν ότι το μνημείο ήταν …ρωμαϊκό. Αυτά έγιναν Πέμπτη μεσημέρι στην Αμφίπολη.

Πέμπτη βράδυ, στην Αθήνα, η κ. Κονιόρδου εξέδωσε ανακοίνωση : Το μνημείο θα μελετηθεί και θα αποφανθούν οι επιστήμονες και οι ανασκαφείς, αν είναι μακεδονικό ή ρωμαϊκό. ΠΟΙΟΙ ανασκαφείς; Η κ. Περιστέρη η οποία ήδη έχει αποφανθεί; Ο κ. Λεφαντζής ο οποίος έχει ήδη αποφανθεί; Μήπως ο κ. Εγγλέζος ο οποίος έχει ήδη αποφανθεί; Όλοι αποδεικνύουν ότι το μνημείο είναι Μακεδονικό.

Είναι μοναδικό φαινόμενο στα αρχαιολογικά χρονικά ένα κόμμα- που από ατύχημα σήμερα είναι κυβέρνηση- να κακομεταχειρίζεται κατά τέτοιο βάναυσο τρόπο ένα τόσο σημαντικό εύρημα για το οποίο μιλάει όλη η υφήλιος. Το κάνει μόνον από ιδεοληψία; Όχι. Για να μην ενοχληθούν και τα Σκόπια που διεκδικούν… τον Αλέξανδρο.

Ο κ. Τζιτζικώστας που ήταν παρών και θέλει να είναι και Μακεδονάρχης έχει να πει τίποτε για την αντεθνική αγωγή ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και απέναντι σ ένα μνημείο που δείχνει τον πλούτο και την καλλιτεχνική ποιότητα του Βασίλειου των Μακεδόνων; Τον ρωτάμε μια και συνεργάζεται αγαστά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οσο για την κ. Κονιόρδου είναι η πιο αυθεντική εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν… Πρώτα το Ελληνικό, μετά το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, χτες η Αμφίπολη! Δεν φτάνει που είναι απαίδευτη, αφήνει και την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Βλαζάκη να κάνει κουμάντο.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ (n.simantiras@conservativegreece.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.