Σερφάροντας… για διακοπές (Μέρος δεύτερο – Εισιτήρια)

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε σελίδες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την εύκολη ανεύρεση ξενοδοχείου και άλλων καταλυμάτων για διακοπές, με δυνατότητα να κλείσουμε δωμάτιο ηλεκτρονικά, καθώς οι περισσότεροι πλέον ξενοδόχοι έχουν στραφεί σε τέτοιες υπηρεσίες, διευκολύνοντας τους πελάτες τους και ανεβάζοντας τον τζίρο τους.

Στα πλαίσια της ίδιας λογικής, αυτής που προστάζει ευκολία, ταχύτητα, άνεση και οικονομία, ξεπρόβαλαν και οι σελίδες στις οποίες μπορούμε να ερευνήσουμε, να συγκρίνουμε και να κλείσουμε ακτοπλοϊκά, ή αεροπορικά εισιτήρια.

Έτσι λοιπόν, πέραν  από τα sites των ίδιων των εταιρειών, που όλες παρέχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου, έχουμε και τις εξής σελίδες:

Αirtickets.gr

Ίσως η πιο δημοφιλής εταιρεία αεροπορικών εισιτηρίων, με πολλά χρόνια λειτουργίας στο ενεργητικό της. Εμείς καταχωρούμε στοιχεία όπως τα αεροδρόμια αναχώρησης και προορισμού, την ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής (εάν επιθυμούμε) και τον αριθμό επιβατών κι εκείνο μας φέρνει στην οθόνη μας τις διαθέσιμες θέσεις διάφορων αεροπορικών εταιρειών, είτε είναι μεγάλες, είτε μικρότερες.

Εκτός από τα εισιτήρια, μας παρέχει τη δυνατότητα να κλείσουμε και δωμάτιο ξενοδοχείου, ή να νοικιάσουμε το όχημα που μας εξυπηρετεί, ή ακόμα και να κλείσουμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια επίσης.

Petas.gr

Με μόλις 6 χρόνια λειτουργίας, το petas.gr κάνει ότι και το airtickets.gr χωρίς να μπορούμε να εντοπίσουμε ιδιαίτερες διαφορές στις λειτουργίες τους. Οι διαφορές τους έγκεινται στις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται ο καθένας. Αυτό βέβαια, φέρει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να βρούμε φθηνότερο εισιτήριο σε κάποιο από τα δύο για το ίδιο ταξίδι. Επίσης κι εδώ έχουμε την δυνατότητα εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια, να κλείσουμε και ξενοδοχείο, ή να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, ή να αγοράσουμε και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Kiwi.com

Με διαφορετική εμφάνιση και τρόπο λειτουργίας, προτείνει στον ταξιδιώτη έναν πιο “ξενικό” τρόπο αγοράς αεροπορικών θέσεων, αρκετά οικονομικών ωστόσο, εξαιτίας των σχετικά μικρών εταιρειών που φαίνεται να συνεργάζεται.

Αirshop.gr

Με μοντέρνα όψη και αξεπέραστο design, το airshop.gr σου δίνει αμέσως εκείνα τα πεδία που θέλεις να συμπληρώσεις πρώτα, ώστε να αρχίσεις να βλέπεις τιμές και να κάνεις τις συγκρίσεις σου. Αεροδρόμιο εκκίνησης, αεροδρόμιο επιστροφής, ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής, αριθμός επιβατών ενήλικων, παιδιών και βρεφών και εάν επιθυμούμε αποκλειστικά και μόνο απ’ ευθείας πτήσεις. Αφού καταχωρήσουμε λοιπόν τα παραπάνω, σύντομα θα δούμε τις επιλογές μας με το ιδιαίτερο περιβάλλον αυτής της σελίδας να συνεχίζει να τραβά την προσοχή, όπως επίσης και το πρωτότυπο εύρος επιλογών κριτηρίων που σου δίνει για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Συγκεκριμένα μπορείς να του ζητήσεις να δεις απλά τις οικονομικότερες θέσεις, έως όμως κι εκείνες που θα σου επιτρέψουν να φτάσεις στον προορισμό σου νωρίς και να τον αποχωριστείς αργά, ή να σου εμφανίσει τις θέσεις που θα σου προσφέρουν την μικρότερη δυνατή διάρκεια ταξιδιού, ή την καλύτερη σχέση διάρκεια – τιμής και άλλες – ομολογουμένως – ασυνήθιστες αλλά χρήσιμες και πρωτότυπες επιλογές κριτηρίων.

Τravelplanet24.com

Στον αντίποδα του εντυπωσιακού και πληθωρικού, θα βρούμε το travelplanet24.com με απλό και λιτό περιβάλλον, ωστόσο καθόλα λειτουργικό, για εκείνους που δε θέλουν πολλά πολλά. Καταχωρείτε τα γνωστά πλέον αρχικά κριτήρια και επιλέγετε εκείνες τις θέσεις που σας ταιριάζουν. Έχουμε κι εδώ τη δυνατότητα – απ’ ευθείας από την αρχή να επιλέξουμε να κλείσουμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όπως επίσης και ενοικίαση αυτοκινήτου.

Dealber.gr

Όπως αναφέραμε και στο Xenodoxeio.gr την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχουν sites που παρέχουν πακέτα προσφορών τόσο για Ελλάδα, όσο και για εξωτερικό. Το Dealber.gr όμως, κάνει μόνο αυτό. Μεγάλες εκπτώσεις και αποκλειστικές προσφορές σε ταξιδιωτικά πακέτα που περιλαμβάνουν έξοδα διαμονής και εισιτηρίων. Πέρα από αυτά, το εν λόγω site ασχολείται και με άλλα προϊόντα όπως ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΑΣ p.psomas@conservativegreece.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.