ΠΑΘΗΜΑΤΑ-(ελπιδοφόρα) ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το να μεταβείς στην κάλπη ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό με σκοπό να βγάλεις τα σώψυχά σου, είναι ασφαλώς ένας τρόπος ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος. Υπάρχει βεβαίως κι άλλος: να το κάνεις με ηρεμία κι έχοντας εξονυχιστικώς εμβαθύνει στα προγράμματα – υποσχέσεις των μετεχόντων. Σαφώς είναι δύσκολος και δύσβατος ο τρόπος αυτός, διότι απαιτεί ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ και ΣΚΕΨΗ, ενόσω ο πρώτος απαιτεί απλώς ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ, την οποία οι Έλληνες κατέχουμε μάλλον σε ικανοποιητικό βαθμό!

Ένα πρώτο μάθημα συνεπώς και το πλέον βασικό, που αφορά στο σύνολο του εκλογικού σώματος και που οφείλουμε να έχουμε ήδη λάβει από το αποτέλεσμα της επιλογής μας προ τριών ετών, είναι ασφαλώς ότι οι εκλογές ΔΕΝ είναι ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ΔΕΝ διοργανώνονται σε γήπεδο και το αποτέλεσμά τους ΔΕΝ οδηγεί την επόμενη ημέρα σε καζούρα στους ηττημένους «βάζελους» ή «γαύρους», αλλά ΚΡΙΝΕΙ την ζωή και την περιουσία μας για πολλά χρόνια, στην συγκεκριμένη δε περίπτωση για 99!
Το έτερο μάθημα αφορά μεν όλους, όμως απευθύνεται στους σημερινούς πολιτικούς ταγούς, διότι καταρχάς μόνον αυτοί δύνανται να πράξουν τα δέοντα, αφού έχει να κάνει με την μορφή και ουσία του Πολιτεύματος καθαυτού.

Η ανάληψη της εξουσίας από το πολύχρωμο τσίρκο της Αριστεράς ήταν βέβαιον ότι θα κατέληγε σε συνεχή προσπάθεια κατάληψής της, μιας και οι τύποι αυτοί, όντες εντελώς αγράμματοι, απαίδευτοι και άξεστοι σε όλα, στο μόνο που ήταν (ιστορικά) και παραμένουν ικανοί, είναι οι διαρκείς συνομωσίες, εκβιασμοί και η εξαπάτηση των πάντων, έως ότου καταφέρουν να διαλύσουν εντελώς κάθε ίχνος αντίστασης.

Γι’ αυτούς, θεσμοί – πυλώνες της Δημοκρατίας, όπως αυτοί εκπορεύονται από το Σύνταγμα της χώρας, είναι απλώς τα μέσα που χρησιμοποιούν για την ικανοποίηση των σκοπών τους. Δικαιοσύνη, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια Δημόσια Διοίκηση, όλα οφείλουν να υποτάσσονται κι αν υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν, η πέμπτη φάλαγγα (ρουβίκωνες, μίσθαρνοι δημοσιογράφοι κλπ) αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συμμορφώσεως. Εν ολίγοις, θα ‘λεγε κανείς πως το ίδιο μας το Πολίτευμα, η Προεδρευομένη Δημοκρατία, δίδει τα μέσα για να επικρατήσουν οι χειρότεροι εχθροί της, μιας και ουδείς εκ των συνταγματικών νομοθετών μπορούσε να προβλέψει ότι θα έρθει η στιγμή που το Σύνταγμα θα κατέληγε χαρτί στην τουαλέτα κάποιου Πολάκη…

Κι όμως η στιγμή αυτή ήρθε! Είναι εδώ ήδη κι απεργάζεται σχέδια. Μάλιστα, προϊόντος του χρόνου, η λύσσα τους για την καθυπόταξη κάθε αντίθετης φωνής δυναμώνει και πλέον το ψιθυρίζουν και αύριο θα το φωνάζουν: “άει στο διάολο” (αστική Δημοκρατία), “το «παράχεσες”!!!

Μάθημα λοιπόν. Μεγάλο. Όταν με το καλό απαλλαγούμε απ’ την, κατά Σαμαρά, «συμμορία», οι πολιτικοί μας ταγοί οφείλουν να εγκύψουν στο Πολίτευμα. Οφείλουν ν’ αφήσουν κατά μέρος τις όποιες, θεμιτές ασφαλώς, ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τους σε μερικότερα πράγματα και να δουν το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, το οποίο χρήζει σημαντικότατων μεταρρυθμίσεων, προς τον υπέρτατο σκοπό, που είναι σαφώς οι θεσμικές άμυνες απέναντι σε όποια μελλοντική παρόμοια λαίλαπα!

ΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

a.papadimitriou@conservativegreece.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.