Ξεκάθαρη ιδεολογικά

Μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015 και τις συνεχόμενες ήττες της κεντροδεξιάς, έχει γίνει κραταιά η άποψη πως η συντηρητική παράταξη πρέπει να ανοιχτεί σε νέους χώρους, κυρίως να διεισδύσει στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Η άποψη αυτή είναι αλήθεια πως έχει αρκετά μεγάλη απήχηση, κυρίως σε δύο κατηγορίες ανθρώπων. Η πρώτη, απλοί πολίτες που δε γνωρίζουν πολλά από πολιτική και με δεδομένη την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς είναι λογικό να χαίρονται όταν ένα κόμμα φεύγει από τις ιδέες της “κακιάς” δεξιάς για να μετακινηθεί στον “προοδευτισμό”.

Η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων είναι οι πολιτικοί καιροσκόποι που έμειναν χωρίς “στέγη” μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί ψάχνουν να διασώσουν την πολιτική τους καριέρα στην ΝΔ και παράλληλα να διατηρήσουν τις σοσιαλιστικές τους καταβολές.

Η πραγματικότητα της πολιτικής επιστήμης απέχει όμως πολύ από την άποψη αυτή. Ένα κόμμα το οποίο αποτελεί την συντηρητική παράταξη μιας χώρας επί δεκαετίες δεν μπορεί να μετακινείται από τις θέσεις του. Αυτομάτως δημιουργείται στρεβλότητα στο πολιτικό σύστημα. Όπως το κέντρο και η κεντροαριστερά έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους, έτσι και η συντηρητική δεξιά πρέπει να έχει τον δικό της. Μόνον έτσι μπορεί να λειτουργήσει ορθά το πολιτικό σύστημα.

Ειδικά στην δεδομένη συγκυρία για την πατρίδα μας, το χρέος της ΝΔ να παραμείνει σταθερή στις παραδοσιακές αξίες της είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς οι δικές της αξίες είναι αυτές που επικρατούν σε όλον τον κόσμο. Ο συντηρητισμός κερδίζει συνεχώς, καθώς αποδεδειγμένα είναι η μοναδική πολιτική ιδεολογία που επιφέρει ευδαιμονία στην εκάστοτε κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία ασφαλώς και πρέπει να προσεγγίσει ψηφοφόρους και άλλων χώρων. Πρέπει μάλιστα να “μαζέψει” όλους τους πολίτες του δημοκρατικού τόξου, αλλά να το κάνει πείθοντας τους ότι η δική της ιδεολογία είναι εκείνη που θα λειτουργήσει ευεργετικά για την πατρίδα και όχι να μετακινηθεί η ίδια σε πολιτικά μοντέλα που έχουν ηττηθεί κατ’ επανάληψιν. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει μια μεγάλη εκλογική νίκη και παράλληλα θα ανατρέψει την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς μια και καλή.

Χρέος του πολιτικού όταν αναλαμβάνει την εξουσία είναι να εμπνέει και να εκφράζει όλους τους πολίτες, να ενώνει. Το μέσον όμως, το εργαλείο με το οποίο υπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας είναι οι ιδέες του. Αυτές πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες. Με ημίμετρα δεν πέτυχε ποτέ κανείς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ c.tsokanis@conservativegreece.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.