Μόνον ως ανέκδοτο!

Ένα παράδειγμα για το πώς η κυβέρνηση Τσίπρα αντιμετωπίζει τις επενδύσεις. Ο κ. Γεώργιος Τσίπρας, που ελπίζω ότι συμφωνείτε πως μόνον με αξιοκρατικά κριτήρια επελέγη από τον πρωθυπουργό-ξάδελφο ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών επί των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, απηύθυνε ομιλία στο EU-Arab Summit, πριν από λίγες μέρες!

Το συνέδριο-υπό την αιγίδα του ΥΠ.Εξ. -απευθύνεται σε εν δυνάμει Άραβες επενδυτές. Και τι είπε ο εξάδελφος γενικός; Να μη σας πω πόσο προωθεί τις επενδύσεις. Ένα θα σας πω: “Εμείς κάναμε την επένδυση της COSCO, τις ιδιωτικοποιήσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, του Ελληνικού κι άλλα πολλά. Μακρύς ο κατάλογος και να μη σας κουράζω…”

Υπερηφανεύεται λοιπόν ο εξάδελφος του εξαδέλφου για τις επενδύσεις τις οποίες έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και φέρνει ως παράδειγμα την επένδυση της COSCO στον ΟΛΠ. Ξέχασε φυσικά, ότι την υπέγραψε ο εξάδελφός του τρεις μέρες μόνον πριν από το ταξίδι του στην Κίνα αλλά και εν τη απουσία του έσπευσε να την …διορθώσει ο Δρίτσας, τέως υπουργός σήμερα Εμπορικής Ναυτιλίας. Άλλη ήταν η υπογεγραμμένη συμφωνία με τους Κινέζους, άλλη αυτή που πήγε ο Δρίτσας στη Βουλή.

Ωστόσο, οι Κινέζοι που φαίνεται ότι δεν είχαν εμπιστοσύνη στον Δρίτσα, ζήτησαν να ξαναδούν την συμφωνία. Κι έγινε …της Κίνας όταν αντελήφθησαν την απάτη. Απειλώντας ότι τα μαζεύουν και φεύγουν από τον Πειραιά, ο Δρίτσας πήρε πίσω το νομοσχέδιο. Ξαναγράφτηκε όπως έπρεπε και το επέστρεψε προς ψήφιση. Ο εξάδελφος γενικός φυσικά δεν αναφέρθηκε στην ιστορία Δρίτσα. Ωστόσο, ξέχασε και την ιστορία της επένδυσης, η οποία ήρθε επί Κ. Καραμανλή. Έμεινε παγωμένη ως το 2013 οπότε και την ξεπάγωσε ο Α. Σαμαράς, αφήνοντάς την έτοιμη προς υπογραφή στο συρτάρι του. Εκεί την ξέχασε έναν ολόκληρο χρόνο ο Τσίπρας.

Χαίρεται ο εξάδελφος και για το Ελληνικό, που το βρήκε ο Τσίπρας έτοιμο προς υπογραφή από τον Σαμαρά αλλά έμεινε στο συρτάρι του, γιατί ο καθηγητής του Μπαλτάς-τέως πλέον υπουργός Πολιτισμού-ήθελε να κηρύξει ως διατηρητέον ακόμη και τον …αεροδιάδρομο! Ανέφερε ο ξάδελφος στους μετέχοντες στο συνέδριο και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που ήταν έτοιμη επένδυση από Α. Σαμαρά, αλλά έμεινε στο συρτάρι Τσίπρα. Θα ήταν ακόμη εκεί αν δεν είχε μεσολαβήσει η κ. Μέρκελ-go back…

Πόσα εκατομμύρια έφεραν οι επενδύσεις -επί Σαμαρά- στο δημόσιο ταμείο; Περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια, ανοίγοντας το δρόμο για νέες επενδύσεις, για πολλά περισσότερα χρήματα, για χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και πόσες επενδύσεις ήρθαν επί κυβέρνησης Τσίπρα; Έστω μία; Άντε δύο; Ούτε ένα ευρώ! Συν 82.000 χαμένες θέσεις εργασίας μόνον τον Οκτώβρη 2016. Ο σκληρότερος μήνας της δίχρονης σχεδόν διακυβέρνησης του εξαδέλφου Α. Τσίπρα.

Όσο ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε τα πάντα όλα. Όταν του δόθηκε η διακυβέρνηση πάγωσε τα πάντα όλα. Αλλά τώρα καμαρώνει ο εξάδελφος Γεώργιος ότι είναι έργα του εξαδέλφου του Αλέξη. Όσοι τον άκουσαν, Άραβες και μη, θα είπαν: Ο κ. γενικός γραμματέας επί των ΜΗΝ υπαρχουσών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, φαίνεται είναι δεινός καλαμπουρτζής.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.