Δεν είναι όλοι ίδιοι!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι νάρκισσος. Τα συμπτώματα της ασθένειας υπάρχουν και στα λεξικά. Το σημαντικότερο είναι ότι ο νάρκισσος μετέρχεται όποιο μέσον, προκειμένου να προκαλεί το ενδιαφέρον.

Ο Βαρουφάκης απέδειξε ότι για ένα μονόστηλο, ένα μονόλεπτο τηλεοπτικού χρόνου κάνει τα πάντα. Ακόμη και να χρεώσει στον Σόιμπλε την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Λες και ο Σόιμπλε πλήρωσε τους μηδίσαντες βουλευτές να μην ψηφίσουν ως πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Ο Σόιμπλε απαξίωσε και να του απαντήσει. Ράπισμα για τον Βαρουφάκη. Αν άνοιγε διάλογο ο Σόιμπλε θα είχε χρυσή ευκαιρία επανεμφάνισης στα ΜΜΕ!

Η δήλωση Βαρουφάκη ότι ο Σόιμπλε του εξομολογήθηκε πως “από τον Ιούνιο 2014 αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά» είχε όλα δεδομένα να γίνει πιστευτή. “Ο κακός Σόιμπλε έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί δεν του έκανε τα γούστα του. Ο Σαμαράς πρόβαλε αντιρρήσεις”. Ότι ο Σόιμπλε-και κάθε Σόιμπλε- υπερασπίζεται το συμφέρον της κυβέρνησης του και της χώρας του δεν περνά από το νού μας.

Η απρόσμενη δήλωση Βαρουφάκη ήταν βούτυρο για φαγωμένο ψωμί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όταν επί δυο έτη έχει αποδείξει την ανικανότητά της, δεκτή ακόμη και η κουτοπόνηρη προσφορά Βαρουφάκη: Αφού ο Σόϊμπλε έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί να μη ρίξει τώρα και την κυβέρνηση Τσίπρα;

Όμως η ειδοποιός διαφορά πελώρια: Ο Σαμαράς αποφεύγοντας προσωπικές διενέξεις με τους θεσμούς, καλλιεργώντας τις σχέσεις του με τους εταίρους, δημιούργησε ένα απόθεμα αξιοπιστίας οδηγώντας την Ελλάδα προς την έξοδο του μνημονίου.

Ο Τσίπρας, δημιουργώντας άπειρες προστριβές από ιδεοληψία, έχοντας πλήρη άγνοια της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστηνε “εχθρούς“ για την εσωτερική κομματική του κατανάλωση. Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι παρέλαβε την Ελλάδα από τον Σαμαρά στην καλύτερή της ώρα, μετά το 2010. Απλά, έγινε ο υπάκουος εταίρος της κ. Μέρκελ και ο καλύτερος συνεργάτης του Σόιμπλε. Υπέγραψε το δικό του μνημόνιο, οδηγώντας τους Έλληνες στην πλήρη πτωχοποίηση, την οποία τώρα βιώνουμε.

Πάντως, ο Βαρουφάκης δεν μέτρησε σωστά τον παράγοντα Σαμαρά. Νόμιζε ότι ο Σαμαράς θα βολευόταν με δράκους και συνωμοσίες ξένων δυνάμεων εναντίον του. Όχι πως δεν του τράβηξαν το χαλί προσθέτοντας συνεχώς νέες απαιτήσεις στην αξιολόγηση ενώ δεν τήρησαν και την συμφωνία τους για το πλεόνασμα. Ήταν φανερό ότι ήθελαν να συνομιλήσουν με αυτόν που έβλεπαν ως επόμενο.

Αλλά ούτε εμείς πάσχουμε από πανελλήνιο αλτσχάϊμερ. Ο Τσίπρας οδήγησε την χώρα στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. ΑΥΤΟΣ έριξε την κυβἐρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επιστρατεύοντας αναίσχυντα ψέμματα. Υποσχόμενος τα πάντα στους στερούμενους λογικής βουλευτές. Δημιούργησε έκρυθμες καταστάσεις με τους δήθεν αγανακτισμένους του Συντάγματος. Και , φυσικά, απίθανες προσδοκίες στους “τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας της Αριστεράς” και στους περιφερόμενους ανίκανους του ΠΑΣΟΚ.

Είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας ότι θα τα αλλάξει όλα. Πράγματι, κατάφερε να καταστρέψει την Ελλάδα. Εκείνο που δεν κατάφερε είναι να αλλάξει τις αξίες, το ήθος, την πολιτική εντιμότητα του Σαμαρά και να τον κάνει ίσο και όμοιο με αυτόν. Την ευθύνη ότι οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή για να γίνει πρωθυπουργός την φέρει ακεραία αυτός και οι μηδίσαντες βουλευτές, που οδήγησαν την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όχι ο Σόιμπλε του Γιάνη, με ένα νί.

Την ευθύνη ότι καταστρέφει την Ελλάδα κάθε ώρα που μένει στην εξουσία την φέρει ακεραία αυτός. Αν είχε αφήσει να γίνουν οι εκλογές τον Μάη 2016, η Ελλάδα θα είχε επιστρέψει στην κανονικότητα. Την είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ (n.simantiras@conservativegreece.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.