Διαχωριστικές γραμμές

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου φάνηκε ανιστόρητος και αγεωγράφητος με τις δηλώσεις που έκανε πριν ένα χρόνο στα Σκόπια. Ο ίδιος αποκάλεσε τα Σκόπια με τον όρο «Μακεδονία» καθώς επίσης δήλωσε πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β’ είναι πρόγονοι των Σκοπιανών!!!

Παρόμοια τοποθέτηση ως προς την ονομασία των Σκοπίων έγινε και από τη Μάλτα μόλις χθες, η οποία προχώρησε σε διπλωματικές σχέσεις με τα Σκόπια, αποκαλώντας τα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», την ίδια ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος συναντούσε τον Πρέσβη της Μάλτας. Ουδεμία τοποθέτηση και υπεράσπιση των εδαφικών μας συνόρων δεν έγινε από τον υπουργό μας.

Το εξοργιστικό δεν είναι τόσο αυτές οι άτοπες δηλώσεις, όσο η χαλαρότητα της κυβέρνησης επί του θέματος. Δεν νοείται ο πρωθυπουργός και εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό βουλευτές να μην υπερασπίζονται άμεσα τα εδαφικά μας κεκτημένα και την εθνική μας κυριαρχία. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν σχολίασε και δεν τοποθετήθηκε απέναντι στην διαστρέβλωση της ιστορίας, φάνηκε τόσο λίγος ακόμα και εδώ, τόσο ανθέλληνας. Αντίστοιχα και ο (κύριος) Κατρούγκαλος.

Στην Ελλάδα αξίζει ένας πρωθυπουργός και κατ’ επέκταση μια κυβέρνηση που να αγαπά την πατρίδα της, να σέβεται την ιστορία της, να ασκεί μια εξωτερική πολιτική που να μην διαπραγματεύεται τα σύνορα της και να απαντά στους ανιστόρητους πολιτικούς Ευρωπαίους από όπου και αν προέρχονται πως ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα της μιας και μοναδικής Μακεδονίας! Οι διαχωριστικές γραμμές των συνόρων υπάρχουν για να γίνεται ευρέως γνωστό που αρχίζει και που σταματάει η κυριαρχία του κάθε λαού. Και για να τελειώνει αυτή η παραφιλολογία, η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική, όπως είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Γιουγκοσλαβία είναι γειτονική χώρα της Ελλάδας και ο νοών νοείτω!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει περάσει προ πολλού τις διαχωριστικές γραμμές της χώρας σε επίπεδο οικονομικό, κοινωνικό και τώρα και εθνικό. Ο ίδιος πρέπει άμεσα να παραιτηθεί και αν θέλει να μεταναστεύσει σε κάποια γειτονική χώρα που θα τον εκφράζει ιδεολογικά ακόμα καλύτερα! Οι εκλογές είναι πλέον μονόδρομος για τη χώρα… Γιατί ο Έλληνας μπορεί να ανεχθεί πολλά όχι όμως την διαπραγμάτευση της εθνικής του κυριαρχίας!!!

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ (a.pappa@conservativegreece.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.