Διαχωριστικές γραμμές

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου φάνηκε ανιστόρητος και αγεωγράφητος με τις δηλώσεις που έκανε πριν ένα χρόνο στα Σκόπια. Ο ίδιος αποκάλεσε τα Σκόπια με τον όρο «Μακεδονία» καθώς επίσης δήλωσε πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β’ είναι πρόγονοι των Σκοπιανών!!!

Παρόμοια τοποθέτηση ως προς την ονομασία των Σκοπίων έγινε και από τη Μάλτα μόλις χθες, η οποία προχώρησε σε διπλωματικές σχέσεις με τα Σκόπια, αποκαλώντας τα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», την ίδια ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος συναντούσε τον Πρέσβη της Μάλτας. Ουδεμία τοποθέτηση και υπεράσπιση των εδαφικών μας συνόρων δεν έγινε από τον υπουργό μας.

Το εξοργιστικό δεν είναι τόσο αυτές οι άτοπες δηλώσεις, όσο η χαλαρότητα της κυβέρνησης επί του θέματος. Δεν νοείται ο πρωθυπουργός και εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό βουλευτές να μην υπερασπίζονται άμεσα τα εδαφικά μας κεκτημένα και την εθνική μας κυριαρχία. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν σχολίασε και δεν τοποθετήθηκε απέναντι στην διαστρέβλωση της ιστορίας, φάνηκε τόσο λίγος ακόμα και εδώ, τόσο ανθέλληνας. Αντίστοιχα και ο (κύριος) Κατρούγκαλος.

Στην Ελλάδα αξίζει ένας πρωθυπουργός και κατ’ επέκταση μια κυβέρνηση που να αγαπά την πατρίδα της, να σέβεται την ιστορία της, να ασκεί μια εξωτερική πολιτική που να μην διαπραγματεύεται τα σύνορα της και να απαντά στους ανιστόρητους πολιτικούς Ευρωπαίους από όπου και αν προέρχονται πως ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα της μιας και μοναδικής Μακεδονίας! Οι διαχωριστικές γραμμές των συνόρων υπάρχουν για να γίνεται ευρέως γνωστό που αρχίζει και που σταματάει η κυριαρχία του κάθε λαού. Και για να τελειώνει αυτή η παραφιλολογία, η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική, όπως είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Γιουγκοσλαβία είναι γειτονική χώρα της Ελλάδας και ο νοών νοείτω!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει περάσει προ πολλού τις διαχωριστικές γραμμές της χώρας σε επίπεδο οικονομικό, κοινωνικό και τώρα και εθνικό. Ο ίδιος πρέπει άμεσα να παραιτηθεί και αν θέλει να μεταναστεύσει σε κάποια γειτονική χώρα που θα τον εκφράζει ιδεολογικά ακόμα καλύτερα! Οι εκλογές είναι πλέον μονόδρομος για τη χώρα… Γιατί ο Έλληνας μπορεί να ανεχθεί πολλά όχι όμως την διαπραγμάτευση της εθνικής του κυριαρχίας!!!

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ (a.pappa@conservativegreece.com)

Δεν είναι όλοι ίδιοι!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι νάρκισσος. Τα συμπτώματα της ασθένειας υπάρχουν και στα λεξικά. Το σημαντικότερο είναι ότι ο νάρκισσος μετέρχεται όποιο μέσον, προκειμένου να προκαλεί το ενδιαφέρον.

Ο Βαρουφάκης απέδειξε ότι για ένα μονόστηλο, ένα μονόλεπτο τηλεοπτικού χρόνου κάνει τα πάντα. Ακόμη και να χρεώσει στον Σόιμπλε την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Λες και ο Σόιμπλε πλήρωσε τους μηδίσαντες βουλευτές να μην ψηφίσουν ως πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Ο Σόιμπλε απαξίωσε και να του απαντήσει. Ράπισμα για τον Βαρουφάκη. Αν άνοιγε διάλογο ο Σόιμπλε θα είχε χρυσή ευκαιρία επανεμφάνισης στα ΜΜΕ!

Η δήλωση Βαρουφάκη ότι ο Σόιμπλε του εξομολογήθηκε πως “από τον Ιούνιο 2014 αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά» είχε όλα δεδομένα να γίνει πιστευτή. “Ο κακός Σόιμπλε έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί δεν του έκανε τα γούστα του. Ο Σαμαράς πρόβαλε αντιρρήσεις”. Ότι ο Σόιμπλε-και κάθε Σόιμπλε- υπερασπίζεται το συμφέρον της κυβέρνησης του και της χώρας του δεν περνά από το νού μας.

Η απρόσμενη δήλωση Βαρουφάκη ήταν βούτυρο για φαγωμένο ψωμί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όταν επί δυο έτη έχει αποδείξει την ανικανότητά της, δεκτή ακόμη και η κουτοπόνηρη προσφορά Βαρουφάκη: Αφού ο Σόϊμπλε έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί να μη ρίξει τώρα και την κυβέρνηση Τσίπρα;

Όμως η ειδοποιός διαφορά πελώρια: Ο Σαμαράς αποφεύγοντας προσωπικές διενέξεις με τους θεσμούς, καλλιεργώντας τις σχέσεις του με τους εταίρους, δημιούργησε ένα απόθεμα αξιοπιστίας οδηγώντας την Ελλάδα προς την έξοδο του μνημονίου.

Ο Τσίπρας, δημιουργώντας άπειρες προστριβές από ιδεοληψία, έχοντας πλήρη άγνοια της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστηνε “εχθρούς“ για την εσωτερική κομματική του κατανάλωση. Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι παρέλαβε την Ελλάδα από τον Σαμαρά στην καλύτερή της ώρα, μετά το 2010. Απλά, έγινε ο υπάκουος εταίρος της κ. Μέρκελ και ο καλύτερος συνεργάτης του Σόιμπλε. Υπέγραψε το δικό του μνημόνιο, οδηγώντας τους Έλληνες στην πλήρη πτωχοποίηση, την οποία τώρα βιώνουμε.

Πάντως, ο Βαρουφάκης δεν μέτρησε σωστά τον παράγοντα Σαμαρά. Νόμιζε ότι ο Σαμαράς θα βολευόταν με δράκους και συνωμοσίες ξένων δυνάμεων εναντίον του. Όχι πως δεν του τράβηξαν το χαλί προσθέτοντας συνεχώς νέες απαιτήσεις στην αξιολόγηση ενώ δεν τήρησαν και την συμφωνία τους για το πλεόνασμα. Ήταν φανερό ότι ήθελαν να συνομιλήσουν με αυτόν που έβλεπαν ως επόμενο.

Αλλά ούτε εμείς πάσχουμε από πανελλήνιο αλτσχάϊμερ. Ο Τσίπρας οδήγησε την χώρα στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. ΑΥΤΟΣ έριξε την κυβἐρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επιστρατεύοντας αναίσχυντα ψέμματα. Υποσχόμενος τα πάντα στους στερούμενους λογικής βουλευτές. Δημιούργησε έκρυθμες καταστάσεις με τους δήθεν αγανακτισμένους του Συντάγματος. Και , φυσικά, απίθανες προσδοκίες στους “τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας της Αριστεράς” και στους περιφερόμενους ανίκανους του ΠΑΣΟΚ.

Είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας ότι θα τα αλλάξει όλα. Πράγματι, κατάφερε να καταστρέψει την Ελλάδα. Εκείνο που δεν κατάφερε είναι να αλλάξει τις αξίες, το ήθος, την πολιτική εντιμότητα του Σαμαρά και να τον κάνει ίσο και όμοιο με αυτόν. Την ευθύνη ότι οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή για να γίνει πρωθυπουργός την φέρει ακεραία αυτός και οι μηδίσαντες βουλευτές, που οδήγησαν την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όχι ο Σόιμπλε του Γιάνη, με ένα νί.

Την ευθύνη ότι καταστρέφει την Ελλάδα κάθε ώρα που μένει στην εξουσία την φέρει ακεραία αυτός. Αν είχε αφήσει να γίνουν οι εκλογές τον Μάη 2016, η Ελλάδα θα είχε επιστρέψει στην κανονικότητα. Την είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ (n.simantiras@conservativegreece.com)

Μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι για εσένα, κοίτα τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου

Ορκίστηκε εχθές ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ. Σαφέστατα, ένα γεγονός που προσέλκυσε τα βλέμματα όλης της ανθρωπότητας, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από την χώρα μας.

Όπως πάντα όμως, η υπερβολή που διακατέχει τον λαό μας εμφανίστηκε και πάλι. Από την μία οι υποστηρικτές του Τραμπ πανηγυρίζουν λες και σώθηκε η Ελλάδα αυτομάτως, ενώ από την άλλη οι “εχθροί” του νέου πλανητάρχη έφτασαν μέχρι το έσχατο σημείο γραφικότητας, να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας για διαμαρτυρία.

Περισσότερο λάδι στην φωτιά έριξε το “τιτίβισμα” του Τραμπ πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ. Άλλοι συμπατριώτες μας “σήκωσαν τα λάβαρα της επανάστασης” και καταριούνται τον Σόιμπλε(!!!) και άλλοι άρχισαν να μιλούν για ένα “’ύπουλο” παγκόσμιο παιχνίδι που στήνεται στην πλάτη της Ελλάδας.

Κανείς τους δεν σκέφτηκε το πιο απλό : Και ο Τραμπ, όπως και ο Σόιμπλε και όλοι οι άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες νοιάζονται μόνο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Ούτε έγιναν φιλέλληνες ξαφνικά, ούτε μισούν τον λαό μας για την δήθεν “ανωτερότητά” του.

Οι μοναδικοί οποίοι οφείλουμε να νοιαστούμε για το μέλλον της Ελλάδας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δικό μας καθήκον είναι να θωρακίσουμε την πατρίδα και να προασπίσουμε τα συμφέροντά της. Κανείς ξένος δεν ενδιαφέρεται και δε θα έπρεπε να ενδιαφέρεται.

Για να μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από την Ευρώπη πρέπει να γίνουμε ένα σοβαρό κράτος και μια υπολογίσιμη οικονομική δύναμη. Πρώτο και καίριο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η πτώση της κυβέρνησης Συριζανέλ. Οι άνθρωποι αυτοί ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα.

Η χώρα χρειάζεται ΑΜΕΣΑ πολιτική αλλαγή, χρειάζεται μια νέα, φιλοευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κυβέρνηση. Ο μόνος ικανός να το πετύχει αυτό είναι ο λαός. Τότε και μόνον τότε θα υπάρξει ελπίδα από τη χώρα. Πρώτα από όλα, πρέπει εμείς οι ίδιοι να βοηθήσουμε την πατρίδα από το τέλμα. Έπειτα μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από άλλους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ (c.tsokanis@conservativegreece.com)

Παραιτηθείτε οι μεν, σοβαρευτείτε οι δε

Με όλα τα θέματα ανοιχτά, μεταναστευτικό, Κυπριακό, οικονομικό και την κυβέρνηση να βρίσκεται στα “σκοινιά” σε κάθε διαπραγμάτευση, η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν έχουν χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και αξιοπρέπειας. Τελευταία κρούσματα οι δηλώσεις δύο στελεχών της κυβέρνησης που θεωρούνταν και “σοβαροί” από την κοινωνία αλλά και το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Από την μία ο υφυπουργός παιδείας κ. Ζουράρις μας αναλύει τις εμπειρίες του με έναν μελαμψό άντρα, από την άλλη ο “σοβαρός” κ. Μουζάλας μιλά για επίταξη ξενοδοχείων στην Μυτιλήνη.

Με μια πρώτη ανάγνωση, οι δηλώσεις του πρώτου φαίνονται απλά γραφικές. Είναι γνωστό ότι ο κ. Ζουράρις αρέσκεται στο να προσελκύει τα βλέμματα σε κάθε ευκαιρία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η δήλωση αυτή αποτελεί ένα δυνατό χτύπημα στα ήθη της κοινωνίας μας. Εξευτελισμός κάθε έννοιας ηθικής και με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς προέρχεται από τον υφυπουργό παιδείας.

Η δήλωση του δεύτερου όμως είναι εξοργιστική! “Να επιτάξουμε τα ξενοδοχεία, δεν είναι σπίτια των ιδιοκτητών για να κάνουν ό,τι θέλουν”. Την επιχείρηση πάνω στην οποία ρίσκαρε κάποιος τα χρήματα του και το μέλλον του, ο κύριος Μουζάλας θέλει να την επιτάξει. Λες και τα έβαλαν μαζί τα χρήματα. Η νοοτροπία αυτή είναι η επιτομή του μπολσεβικισμού και της αριστερίλας.

Υπάρχει όμως και κάτι πιο εξοργιστικό. Η αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ή μάλλον, η μη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Μιλάμε για μία δήλωση η οποία θίγει άμεσα την έννοια του φιλελευθερισμού, καθώς θίγει την ατομική ιδιοκτησία. Η πρώτη και κυριότερη αρχή του φιλελευθερισμού, έτσι όπως εκφράστηκε από τους Hobbes και Locke είναι το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία. Παρόλα αυτά το “σύγχρονο, φιλελεύθερο, κεντροδεξιό” κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντέδρασε καθόλου!

Φυσικά, δε θα ήθελα να φανταστώ τι θα είχε γίνει σε περίπτωση που υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά μιλούσε για επίταξη περιουσίας. Στην καλύτερη θα καιγόταν η Αθήνα και θα μιλούσαμε για “νέα Χούντα” καθώς θα στήνονταν κρεμάλες στο Σύνταγμα. Ο Τσίπρας θα ήταν σε κάθε κανάλι και θα καταριόταν τον φασισμό της δεξιάς.
Είναι σαφές ότι το μόνο καλό που μπορούν να κάνουν αυτοί οι απατεώνες για την πατρίδα, είναι το να παραιτηθούν. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει η αντιπολίτευση κι ο λαός επιτέλους να σοβαρευτούν και να αφήσουν τις ευγένειες. Κανένα καθεστώς δεν έπεσε με πολιτική ορθότητα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ (c.tsokanis@conservativegreece.com)

ΠΑΣΟΚ με υλικά κατεδάφισης…

Η “εισβολή “ του Γ.Παπανδρέου στο πολιτικό προσκήνιο, επιτέλους επετεύχθη. Αφού προσπάθησε να ρίξει γέφυρες με του Μαξίμου- προσφερόμενος να …βοηθήσει τον Αλέξη, εντέλει  η ναυαγιαίρεση έγινε μέσω της ανασφαλούς  Φ. Γεννηματά.

Ο Γ.Παπανδρέου, πολιτικός , αποδεδειγμένα μετρίων ικανοτήτων, χωρίς καμία αίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας, θα μπορούσε να είχε φτάσει ως  βουλευτής Αχαΐας, λόγω  ονόματος. Αλλά σε μιαν Ελλάδα όπου οι Ελληνες δεν θέλουν μεν βασιλεία αλλά επιλέγουν ως πρωθυπουργούς  τους πορφυρογέννητους, ο Γ. Παπανδρέου έφτασε να γίνει ως και πρωθυπουργός, με τα τραγικά αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Η εικόνα του στο λιμανάκι του Καστελόριζου, όπου και ανήγγειλε την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, δεν είναι από εκείνες που σβήνονται από την πολιτική μνήμη. Πολύ περισσότερο από την σύγχρονη Πολιτική Ιστορία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προτάξει, κατ’ αρχήν, σθεναρή αντίσταση για την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου. Είχε βρεί ισχυρούς συμπαραστάτες πολλά στέλεχη, κυρίως του σημιτικού block. Ωστόσο η “ανώτερη δύναμη“  μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων που επηρεάζει καθοριστικά τις αποφάσεις Γεννηματά συν η συγκυρία, την έκαναν να προβεί στον αρραβώνα που όχι μόνον υποσκάπτει την δική της ηγεσία αλλά απωθεί κι ένα μέρος ψηφοφόρων που ίσως  επαναπατρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια  όμως είναι  και η συγκυρία;  Η πρόθεση της τριάδος Διαμαντοπούλου-Ραγκούση- Φλωρίδη να αναγγείλουν αυτή την εβδομάδα κόμμα στην αυλή του…ΠΑΣΟΚ! Αντί η Γεννηματά να περιμένει για να διαπιστώσει το θνησιγενές της υπόθεσης – σημείωση: Ο Φλωρίδης είχε ονομάσει τον Ραγκούση κηπουρό του Παπανδρέου – έσπευσε να ανοίξει την κερκόπορτα στην ομάδα του.

Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον έτσι όπως είναι. Όσες συγκολλήσεις κι αν κάνει με αποκόμματα τύπου ΔΗΜΑΡ, με ομαδούλες ενεργών πολιτών τύπου Τούντα και άλλους ματαιόσπουδους, μέλλον δεν έχει. Με αυτό το βεβαρυμένο όνομα και με τις κληρονομικές ηγεσίες δεν πάει πουθενά. Η συγκέντρωση του Σαββάτου παλαιών βουλευτών στο ξενοδοχειο Κάραβελ ήταν ως συγκέντρωση ΚΑΠΗ για την συνεστίαση βασιλόπιττας. Το εκσυγχρονιστικό τμήμα του, που είναι και το ισχυρότερο από άποψη διαμετρήματος στελεχών, έχει ήδη φυλλορροήσει προς τη Νέα Δημοκρατία. Το δε υπολειπόμενο θα πάει όπου θα φυσάει ο εκλογικός άνεμος.

Με Γ. Παπανδρέου και την ομάδα του  καθίσταται έτι μάλλον δυσκολότερη η συνεργασία  ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία. Μέγας ο κίνδυνος στις μεθεπόμενες εκλογές, αν ο Μητσοτάκης δεν εξασφαλίσει συνεργασίες που να συναριθμούνται σε  180 ψήφους να ισχύσει η απλή αναλογική που θα είναι και η ταφόπετρα της Ελλάδας. Πολλώ μάλλον όταν ο Γ. Παπανδρέου θα προωθήσει τον κ. Σαχινίδη στην προεδρία του κόμματος του πατέρα του…

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ (n.simantiras@conservativegreece.com)