Οι εννέα επί ..Κάλπες

Άκουσα την προηγούμενη Δευτέρα τη λεγόμενη τηλεμαχία. Έπληξα βαθύτατα. Λόγια, λόγια και το παρελθόν να θέλει να φύγει να πάει να κρυφτεί και αυτοί να μην το αφήνουν. Άκουσα τους εννέα της μέλλουσας κεντροαριστεράς και σκεφτόμουν με τις τοποθετήσεις ενίων εξ αυτών, Πού πάτε καημένοι Καραμήτσοι; Ανάθεμα και αν κατάλαβαν τί πάνε να κάνουν! Για μια φιλοδοξία ανερμάτιστη τόση φασαρία;

Απλά, θέλουν και αυτοί να προσφωνούνται πρόεδροι. Ο ένας, ο Ανδρουλάκης, που ο λόγος του είναι περίπου σε επίπεδο Λυκείου, θα κρατήσει την θεσάρα του στην ευρωβουλή και θα είναι αρχηγός …από την Ευρωβουλή, που είναι το κέντρο των εξελίξεων, όπως είπε. Στην ελληνική Βουλἠ θα περνά απ’ έξω ή ως επισκέπτης ή το πολύ θα βρίσκεται στα θεωρεία. Θα κάνει δηλαδή αντιπολίτευση στον Τσίπρα δια αντιπροσώπου. Άλλωστε ούτε αυτό το ξεκαθάρισε…

Ο άλλος, ο Καμίνης, θέλει να είναι και δήμαρχος και αρχηγός. Αλλά ούτε αυτός μπορεί να είναι απέναντι στον Τσίπρα-αν ως πιθανότερο να θελήσει να αντικαστήσει τον Καμμένο- απλά, γιατί κι αυτός θα μπαίνει στη Βουλή ως επισκέπτη,ς ως τις επόμενες εκλογές . Το χάλι της Αθήνας είναι αρκετό για να μας δείξει τι πρόκειται να κάνει και στην κεντροαριστερά.

Ο Θεοδωράκης είναι για εναλλακτικούς και έτσι. Λες κι έκανε εκπομπή αλλά δεν υπήρχε το μοντάζ για να τον σώσει. Ο Τζιώτης μας διασκέδασε περισσότερο από όλους, μιλώντας ως κομμένη κεφαλή. Λες και είχε οθόνη απέναντί του και τα διάβαζε. Ο Πόντας κάτι ήθελε να πεί, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Ο Ραγκούσης πάντα τοξικός. Θυμήθηκε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, λες και δεν ήταν αντ’ “αυτού” του Γιωργάκη. Και ότι δεν πρέπει να συνεργαστεί η κεντροαριστερά με τον Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας είναι πιό κοντά στις επιδιώξεις του. Ο Μανιάτης μιλά για τους φοιτητές του και τι έκανε ως υπουργός, αλλά στόφα αρχηγού καμμία. Όπως και ο κ. Γάτσιος, καλός καθηγητής με ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά για αρχηγός δεν κάνει.

Εντέλει, η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να είναι η μόνη που μπορεί να ηγηθεί και να κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα. Γιατί η Κεντροαριστερά ποιόν άλλο λόγο συγκρότησης έχει από το να υποδεχθεί τους απογοητευμένους από τον Τσίπρα και να βοηθήσει ώστε η χώρα να βγεί από τον βάλτο; Για να δούμε τί θα ακούσουμε σήμερα.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ n.simantiras@conservativegreece.com