web analytics

Φιλοσοφείν μετ’ ευτελείας…

15-03-2018  18:48:26

«Νέα» στοιχεία βγήκαν στην δημοσιότητα για την υπόθεση της Novartis. Η κουκουλοφόρος μάρτυρας παρέδωσε δύο επιστολές της φαρμακευτικής εταιρείας προς τον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στις οποίες του ζητούσε συνάντηση στο Νταβός.

Δηλαδή, μια εταιρεία που επενδύει στην Ελλάδα ζήτησε να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας σε ένα οικονομικό φόρουμ! Μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο. Γελάνε κι οι πέτρες που λένε και στο χωριό μου.

Παρεμπιπτόντως ο Σαμαράς δεν παρεβρέθηκε στο Νταβός ούτε το 2013, ούτε το 2014. Αυτό σημαίνει πως δεν τους συνάντησε καν εν τέλει. Βρήκαν όμως κι ένα σημείωμα του Σαμαρά (υποτίθεται στα γραφεία της Novartis) που έγραφε το τηλέφωνο ενός υπουργού του. Τέτοια ανακάλυψη ούτε ο αστυνόμος Σαΐνης.

Θα συνιστούσα στην κυβέρνηση να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν αφιονισμένη γκρούπι του Σαμαρά που τσεκάρει συνεχώς την αλληλογραφία του και να ασχοληθεί με πιο σοβαρά θέματα. Έτσι όπως τα έχει κάνει εξάλλου, υπάρχει τεράστια θεματολογία.

Η εκταμίευση της δόσης που καθυστερεί, ο “ποδοσφαιρικός παράγοντας” που κυκλοφορεί κι οπλοφορεί ή ακόμη και το όχι και τόσο σημαντικό ζήτημα κατά τον κ. Φίλη, οι δυο αιχμάλωτοι αξιωματικοί μας στην Τουρκία.

Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση έχει αρκετά προβλήματα να λύσει. Εντάξει, σας πονάει ο Σαμαράς, αλλά ασχοληθείτε και με τίποτα άλλο, έτσι για το ξεκάρφωμα.


13-03-2018  19:36:18

Σύσσωμο το διαδίκτυο καταδικάζει τα όσα έγιναν (και γίνονται ακόμη όσο γράφω) στην Τούμπα.

Εξοργισμένοι οι χρήστες των social media, δεν μπορούν να πιστέψουν την παρωδία που στήθηκε με αποκορύφωμα την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, με περίστροφο.

Τί περίμεναν άραγε όταν ψήφιζαν τον Αλέξη Τσίπρα το 2015; Όταν ψήφιζαν ανθρώπους που περιφρονούν θεσμούς, νόμους και γενικώς το δημοκρατικό πολίτευμα;

Δε γνώριζαν ότι τους ενδιαφέρει μόνον το συμφέρον τους και το συμφέρον των συντρόφων τους; Περίμεναν εξυγίανση του κράτους από αυτούς που θέλουν να το καθυποτάξουν;

Ε λοιπόν τώρα έμαθαν. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ νοιάζονται μόνο για το πώς θα στήσουν καθεστώς. Από το ποδόσφαιρο μέχρι την Δικαιοσύνη. Ο Σαββίδης είναι δικός τους άνθρωπος. Η είσοδος του με το όπλο μέσα σε αγωνιστικό χώρο δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, είναι η επιτομή της άρρωστης, αριστερής τους σκέψης.

Εάν δεν το γνωρίζατε λοιπόν, το μάθατε πλέον για τα καλά. Δεν είναι μια ομάδα, δεν είναι καν το ποδόσφαιρο το πρόβλημα. Είναι η αριστερά, ανόητε!


11-03-2018  19:11:10

Ο υπουργός Eθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, βρήκε τη λαλιά του και δήλωσε εχθές από το Βουκουρέστι πως δεν πρόκειται περί συλλήψεως, αλλά περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Η δήλωση του έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την προχθεσινή δήλωση Τσίπρα πως πρόκειται για ένα συνηθισμένο γεγονός.

Το έργο χιλιοπαιγμένο. Ο Τσίπρας δηλώνει αυτά που θέλει να ακούσει το ακροαριστερό του ακροατήριο, ενώ ο Καμμένος παριστάνει τον μεγάλο πατριώτη υπουργό, για το δικό του ακροατήριο!

Το ευτύχημα είναι πως δεν τους πιστεύει  κανείς. Ούτε διαφωνούν, ούτε υπάρχει καμία κρίση στην σχέση τους. Τα φθηνά επικοινωνιακά κολπάκια δεν πιάνουν. Ο λαός ξυπνάει.

Η διακυβέρνηση τους τελειώνει. Το μόνο που πρέπει να ευχόμαστε είναι να μην προκληθεί καμία ανήκεστος βλάβη  για την χώρα.


10-03-2018  11:37:50

Μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18. Η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της.

Θέλω όμως να σταθώ σε δύο σημεία. Πρώτον, όταν η Αστυνομία αφεθεί να κάνει την δουλειά της, φέρνει αποτελέσματα. Μόλις υπήρξε κυβερνητική κάλυψη, η αστυνομία έκανε το καθήκον της. Το γιατί δεν συλλαμβάνονται κουκουλοφόροι, αναρχικοί και ακροαριστεροί από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι τώρα ηλίου φαεινότερον.

Δεύτερον, μερικά από τα μέλη της οργάνωσης αυτής είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προσπάθησαν να στήσουν προβοκάτσια εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Πέντε άνθρωποι όλοι κι όλοι, κινήθηκαν προς το μέρος του πρώην πρωθυπουργού βρίζοντας τον χυδαία. Βέβαια το πλήθος που βρισκόταν τριγύρω και αποθέωνε τον Σαμαρά, τους απώθησε. Αυτά για να γνωρίζουμε ποιους πραγματικά μισούν οι ακροδεξιοί φασίστες.

Υ.Γ. Την ακροδεξιά συμμορία την συνέλαβαν. Την ακροαριστερή συμμορία που διασύρει την πατρίδα, πότε θα την συλλάβουν;


07-03-2018  16:56:50

Η οικονομία γυρίζει. Όση καταστροφή κι αν έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με καλή διαχείριση την επόμενη ημέρα θα γυρίσει. Το απέδειξε άλλωστε κι η κυβέρνηση Σαμαρά.

Η παιδεία; Εκεί τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, ειδικά με τις ιδεοληπτικές αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης. Όμως με σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και γνώση κι η παιδεία διορθώνεται.

Η ανασφάλεια κι η εγκληματικότητα που έχουν δημιουργηθεί από την ανοχή της κυβέρνησης σε λαθρομετανάστες και αντιεξουσιαστές; Αυτές ακόμη πιο δύσκολα αντιμετωπίζονται, αλλά μπορούν να εξαλειφθούν. Τον τρόπο τον ξέρουμε. Η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να κάνει την δουλειά της και η πολιτική ηγεσία να δημιουργήσει κλειστά κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών και να σφραγίσει τα σύνορα.

Τα εθνικά ζητήματα όμως, μπορούν να αναστραφούν; Μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να αναστρέψει μια απόφαση για την ονομασία των Σκοπίων;. Όχι! Μπορεί να σώσει τους στρατιωτικούς που κρατούνται όμηροι από τις Τουρκικές αρχές εάν η τωρινή ηγεσία της χώρας τους αφήσει μόνους; Όχι! Μπορεί να αποτρέψει την παράδοση των Ιμίων εάν η σημερινή κυβέρνηση συνεχίσει να μην αντιδρά σε καμία πρόκληση των Τούρκων; Η απάντηση είναι πάλι όχι!

Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται σε σκοτεινές μέρες και μπορεί να οδηγηθεί σε ανήκεστο βλάβη. Κάθε λεπτό που παραμένει κυβέρνηση η συμμορία- θίασος του Αλέξη Τσίπρα, η πατρίδα κινδυνεύει. Κυριολεκτικά κάθε λεπτό.

Οι καταστάσεις είναι οριακές κι είναι πλέον υποχρέωση κι όχι επιλογή της αντιπολίτευσης να κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ περνά από το χέρι της, ώστε να ρίξει την κυβέρνηση.

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία