web analytics

Φιλοσοφείν μετ’ ευτελείας…


19-07-2017  20:53:31

Όταν, Ιανουάριο 2015, εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι περισσότεροι θεωρούσαν πως έχουν να κάνουν με μία κεντροαριστερή κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ.

Όμως, από το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης τους και με αποκορύφωμα το διχαστικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όλοι θεώρησαν ότι το πραγματικό διακύβευμα ήταν η παραμονή μας στο Ευρώ για το οποίο όφειλαν κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου και ενσυνείδητοι πολίτες να δώσουν μάχη.

Όμως και σ᾽ αυτό πέσαμε έξω! Γιατί, δυόμιση χρόνια μετά από την Κυριακή της 25ης Ιανουαρίου 2015, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι διακύβευμα για όλους μας είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας!

Συνεχείς επιθέσεις στη δικαιοσύνη, οι επανειλημμένες προσπάθειες για την χειραγώγηση των μέσων μαζικής επικοινωνίας με τον αντισυνταγματικό νόμο του Παππά, η ασέβεια προς την διαχώριση των εξουσιών, αποδεικνύουν τις προθέσεις τους. Επι πλέον τα αγαπημένα παιδιά ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, με την κυβέρνηση να έχει γυρίσει το κεφάλι της αλλού…

Είναι φανερό ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κυβερνούν έχουν φασιστική νοοτροπία, με καθεστωτικές αντιλήψεις μπολσεβίκων. Το επιδεικνύουν καθημερινά, με δηλώσεις και πράξεις. Όσο παραμένουν στην εξουσία, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για την δημοκρατία..


17-07-2017  18:12:23

Η  διχαστική κατάσταση, την οποία προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο στο  πολιτικό πεδίο αλλά και στην καθημερινότητά μας, κλιμακώνεται, δυστυχώς, με τον χειρότερο τρόπο.

Οι πρόσφατες υβριστικές και δήθεν ιδεολογικού περιεχομένου χυδαίες  ανάρτησεις του κ. Καρανίκα στο Facebook, εντάσσονται σε αυτή την στρατηγική η οποία θα εντείνεται όσο θα πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση! 

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού ασχημονεί  εναντίον του Σαββόπουλου και εναντίον της φιλανθρωπικής εκδήλωσης «όλοι μαζί μπορούμε».

Όλο αυτό το μίσος, το οποίο εκπέμπει ο κ. Καρανίκας είναι απόρροια των κοινωνικών του απωθημένων. Άνθρωπος χωρίς παιδεία, χωρίς  τυπικά προσόντα, πόσω μάλλον ουσιαστικά, που δεν δέχτηκε να στρατευθεί, ως αντιρρησίας συνείδησης  με επιλογές που δείχνουν  να ταλαιπωρείται από πολλαπλά συμπλέγματα,  βρίσκεται στου Μαξίμου ως σύμβουλος. 

Η χώρα δοκιμάζεται. Τα όρια του λαού εξαντλούνται. Είναι αδήρητη ανάγκη όσοι ασχολούνται με τα κοινά, να πάψουν να δηλητηριάζουν κάθε προσπάθεια  κοινωνικής αλληλεγγύης και κανονικότητας . Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η διαφύλαξη της Δημοκρατίας αποτελεί καίριο ζητούμενο.


12-07-2017  21:22:15
 
Παρατεταμένα επεισόδια έγιναν προχθές στον καταυλισμό στην Μόρια, καθώς λαθρομετανάστες και πρόσφυγες (κανείς πλέον δεν μπορεί να τους διαχωρίσει) έβαλαν φωτιές και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του καταυλισμού.
 
Αιτία; Η σύλληψη ενός μετανάστη, του οποίου η αίτηση για άσυλο απερρίφθη. Οι μετανάστες άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, με συνέπεια τις εκτεταμένες ζημιές.
 
Η κατάσταση  βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, εδώ και  πολύ καιρό.  Mοναδικός υπεύθυνος η κυβέρνηση Τσίπρα. Η τραγική της πολιτική στο προσφυγικό έχει οδηγήσει σε συνεχείς εντάσεις.
 
Η πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την σωματική ακεραιότητα ούτε των προσφύγων-λαθρομεταναστών, ούτε των αστυνομικών, ούτε καν των κατοίκων των περιοχών στις οποίες βρίσκονται καταυλισμοί. 
 
Μόνοι κερδισμένοι  είναι  οι αλληλέγγυοι που πρόλαβαν να “στήσουν” ΜΚΟ και να απολαμβάνουν τις επιχορηγήσεις του κράτους.
 

11-07-2017  19:08:57

Πρώτη είδηση σε όλα τα sites σήμερα, ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου, ως προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Δε μου προκάλεσε έκπληξη. Έκανε την δουλειά που της ανατέθηκε η κ. Θάνου και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς της. Έτσι λειτουργούν οι τίμιοι αριστεροί.

Θυμήθηκα όμως τον κυρ Φώτη, τον μοιραίο άνθρωπο, που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και οδήγησε την πατρίδα στον όλεθρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί τον θυμήθηκα;Τα έφερε έτσι η μοίρα, ώστε να είναι ο μοναδικός που δεν επωφελήθηκε των πράξεων του.Ολοι οι υπόλοιποι σύντροφοι βολεύονται δεξιά και αριστερά, ο Κουβέλης παραμένει σπίτι του, παρότι διαδραμάτισε τον καθοριστικότερο ρόλο στον δρόμο του Τσίπρα προς την εξουσία.

Όπως όμως είθισται να λέγεται, ο καθένας αργά ή γρήγορα παίρνει αυτό που πραγματικά του αξίζει. Στον Κουβέλη δεν αξίζει τίποτα άλλο, παρά  η απαξίωση. Το όνομα του είναι γραμμένο με μαύρα γράμματα στην ιστορία της πατρίδος, ως ενός ακόμη Εφιάλτη.


07-07-2017  18:45:29

Στην Ελλάδα των Τσίπρα, Πολάκη και Καμμένου, ζητείται ελπίδα. Ο εξευτελισμός των θεσμών και η εξαθλίωση της κοινωνίας, στην οποία έχουν οδηγήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχει δημιουργήσει κλίμα κατάθλιψης σε έναν ολόκληρο λαό.

Μέσα στο θολό τοπίο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαντάζει ως το μοναδικό αποκούμπι για τον Ελληνικό λαό.

Σοβαρός και αποφασισμένος καταγγέλλει τις ποινικές ευθύνες του κ. Καμμένου και ζητά εξεταστική επιτροπή. Μιλάει ξεκάθαρα για την αναγκαιότητα επιχείρησης της αστυνομίας στα Εξάρχεια και το Μενίδι, ώστε να πάψουν να υπάρχουν άβατα. Η δήλωση του πως η τρομοκρατία προέρχεται από την άκρα αριστερά, δείχνει πως δεν θα δείξει ανοχή στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις πάγιες θέσεις του για ανοιχτή και φιλελεύθερη οικονομία, η οποία θα λειτουργεί υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως επίσης και την πίστη του στην Ευρωπαϊκή ιδέα, μιλάμε ίσως για τον άνθρωπο που μπορεί να δώσει τέλος στον ηθικό, κοινωνικό και οικονομικό κατήφορο της πατρίδας μας.

Το κυριότερο είναι ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ είναι η μὀνη λύση. Έτσι, δημιουργείται ρεύμα υπέρ της ΝΔ στην κοινωνία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει.


02-07-2017  13:15:39

O κ. Τόσκας απαγόρευσε την εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια, αναγνωρίζοντας, επισήμως,  το άβατο της περιοχής.

Τα βράδυ της ίδιας μέρας, αναρχικοί κατέστρεψαν  δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έβαλαν  φωτιές και τραυμάτισαν αστυνομικούς. Κοινώς, έκαναν επίδειξη δύναμης.

Ποια η αντίδραση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του αρμόδιου υπουργού; Νιώθουν δικαιωμένοι που απαγόρευσαν την εκδήλωση σύμφωνα με δήλωση του κυρίου Τόσκα.

Δεν ξέρω για εσάς τους υπόλοιπους, αλλά εγώ καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγω από τη μέρα που ήρθε στο πολιτικό σκηνικό η συμμορία  Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει τους αναρχικούς και τα Εξάρχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα Εξάρχεια!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία