web analytics

Φιλοσοφείν μετ’ ευτελείας… (Φεβρουάριος 2017)

28-02-2017  20:30:00

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις προχθεσινές δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη. Ξέρετε, πάντα παρατηρώ προσεκτικά το “φαινόμενο Κουβέλη”. Μιλάμε για την πιο σκοτεινή πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδος.

Μας είπε λοιπόν πως πάντα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και πως θα τον ξαναψηφίσει. “Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι καλύτερη από εκείνη του Σαμαρά” συμπλήρωσε. Οι περισσότεροι φίλοι δεν ξαφνιάστηκαν, τον χαρακτήρισαν τρελό και γραφικό και το προσπέρασαν. “Τον βρήκε χαζό ο Τσίπρας και τον άδειασε” μου είπε ο κολλητός μου.

Κι όμως, θεωρώ ότι έχει πλήρη συναίσθηση της κατάστασης. Έστησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην πλάτη του Ελληνικού λαού, ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά. Γι’ αυτό και εξακολουθεί να στηρίζει τον Τσίπρα.

Μία ερώτηση βασανίζει το μυαλό μου : Ποιο ήταν το αντάλλαγμα; Ο Κουβέλης θα  πίστευε ότι εξασφάλιζε την πολιτική του επιβίωση.  Ο Τσίπρας  αποδεικνύει ότι ο Κουβέλης είναι αστείος. Έφυγε το 2010 από τον ΣΥΡΙΖΑ …για να ψηφίζει το 2015 …ΣΥΡΙΖΑ! 

Συμπέρασμα: Ένα είναι  το σίγουρο: Βρήκε την κατάλληλη στιγμή να επανεμφανιστεί: Το καρναβάλι!


25-02-2017  21:06:03

Παρακολουθώντας την τελετή παράδοσης του Πολιτιστικού Κέντρου Στ. Νιάρχος στον Τσίπρα -μάλιστα στον Τσίπρα- σε απευθείας μετάδοση, από blog, μάτωσε η καρδιά μου. Ενα τέτοιο αρχιτεκτόνημα από τον Ρ. Πιάνο να να πέσει σε χέρια ανίκανων. Ίσως γι αυτό έκλαψε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κι εμείς νομίζαμε ότι συγκινήθηκε!

Το ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ έκανε αυτό ακριβώς που είχε υποσχεθεί : Το έφτιαξε τέλειο και το παρέδωσε να το λειτουργήσει το κράτος. Όμως, πόσα άλλα κτίρια που έφτιαξε το κράτος πχ. για τους Ολυμπιακούς αγώνες, που τόσο θαυμάσαμε, σήμερα κατήντησαν κουφάρια ή βάλτος ή και κατασκήνωση προσφύγων, που τους δίνουν την χαριστική βολή;

Ποιες πιθανότητες έχει ένα τόσο ωραίο εγχείρημα να επιβιώσει στα χέρια του Ελληνικού δημοσίου; Δεν θέλω να είμαι προκατειλημμένος, αλλά η εμπειρία μας απο τον δημόσιο τομέα της χώρας είναι πραγματικά οικτρή. Τι να σκεφτώ; Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες; Σε ποιον τομέα το Δημόσιο έχει να επιδείξει κάποιο έργο που να δικαιολογεί τους υπέρογκους φόρους που του πληρώνουμε;

Το χειρότερο: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ποια σχέση έχει με τον Πολιτισμό; Κορυφαία η κομματική εμπάθειά της με το ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης, που άφησε χωρίς συντήρηση. Κορυφαίο ότι δεν θα ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι περισσότερες ώρες από τον Απρίλη. Κορυφαία η αδιαφορία της όχι μόνον για τα μνημεία αλλα και για τον σύγχρονο πολιτισμό.

Συμπέρασμα:
Τι κρίμα το Πολιτιστικό Κέντρο ΝΙΑΡΧΟΣ να παραδοθεί στους συριζαίους! Πόσο κρίμα  να πέσει σε χέρια άχρηστων…


23-02-2017  23:11:29

Χαζεύοντας στο Internet έπεσα πάνω σε ένα άρθρο για το All Star Game, που έγινε στην Αμερική. Καθώς προβλήθηκε την ώρα που δουλεύω, δεν είδα τον αγώνα. Το μόνο που γνώριζα ήταν ότι συμμετέχει ένας δικός μας .

“Ό,τι κάνω έχω πάντα την Ελλάδα πίσω μου. Προσπαθώ να κάνω όλους τους Έλληνες περήφανους. Ευχαριστώ για την στήριξη. Σας αγαπώ όλους” δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αφού πρώτα είχε πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του.

Ένα παιδί που αναμετρήθηκε με την σκληρή ζωή του και δεν του χαρίστηκε τίποτα δήλωσε ευγνώμων για την μία και μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε από την πατρίδα. Την άρπαξε, δούλεψε, δικαιώθηκε!

Στο επόμενο άρθρο διάβασα για τους βάνδαλους, που για ακόμη μία φορά έβαψαν συρμούς και κατέστρεψαν ακυρωτικά μηχανήματα των Μ.Μ.Μ.

Παιδιά που έχουν μεγαλώσει με την άνεση της οικογένειάς τους. Παιδιά που δε χρειάστηκε να παλέψουν. Όλα έτοιμα.

Συμπέρασμα:

Λίγα δευτερόλεπτα, χρειάστηκα για να καταλάβω ποια είναι η Ελλάδα από την οποία προσπαθώ να ξεφύγω. Ποια είναι η Ελλάδα για την οποία μάχομαι και ελπίζω. Σε ευχαριστώ Γιάνναρε!!


 22-02-2017  21:04:31

Πλησιάζοντας στο σταθμό του ηλεκτρικού σήμερα το πρωί με πλησίασε μια κοπέλα και μου έδωσε ένα φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

To πήρα για να μην την προσβάλω, αλλά δεν είχα χρόνο να το διαβάσω. Άλλωστε, θα προπαγάνδιζε τα γνωστά εκείνα… Γιατί μπορεί να λέμε ανίκανο τον κ. Τσίπρα αλλά στην προπαγάνδα ο ρέκτης πρύτανης του Καποδιστριακού μπορεί να του δώσει Phd. Η αλήθεια είναι ότι τα αυταρχικά καθεστώτα μου προκαλούσαν πάντοτε απέχθεια. Πόσο μάλλον τώρα που το βιώνω!

“Η χώρα μας οδηγείται στην καταστροφή και οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν το θράσος να τυπώνουν το ανύπαρκτο έργο τους και να το μοιράζουν. Έχει και θετικά η ενέργειά τους: Δείχνει πανικό και φόβο. Οι μετρήσεις τους τσακίζουν. Όμως, για να μοιράζουν υλικό πάμε σε εκλογές.  Στα καλά καθούμενα προς τι η διαφήμιση; Αλήθεια ποιος την πληρώνει γιατί ο Τσίπρας λέει παντού ότι η Κουμουνδούρου πένεται…

Πάντως ας τους αναγνώρισουμε το πάθος τους να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Ένας λόγος για τον οποίο αντέχει η ημιπαράλυτη κυβέρνηση. Τα στελέχη της οι οπαδοί αγωνίζονται να την κρατήσουν στην διακυβέρνηση για να έχουν ελπίδες ότι θα διοριστεί και ο τελευταίος τριτοξάδελφος.

Η νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κινείται με τους ίδιους ρυθμούς. Κλεισμένη σε δωμάτια, πίσω από υπολογιστές και αναλώνεται στα social media. Ας μην κοροιδευόμαστε όμως, οι μάχες κερδίζονται στον δρόμο και στις γειτονιές!


20-02-2017  21:30:45

Καθώς ολοκληρωνόταν ο τελικός κυπέλου μπάσκετ, όση ευφορία κι αν ένιωσα από τη νίκη της ομάδας μου για ένα ακόμη τίτλο, μέσα μου ένιωσα κενό. Για να μην πω απέχθεια!

Χούλιγκανς, παράνομα, αφέθηκαν να μπουν και να καθίσουν στις κερκίδες χωρίς εισιτήριο. Και καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα μία ώρα. Όμως, φύλαξαν τα επεισόδια για το τέλος, όπως κάνουν πάντα οι χούλιγκανς των ηττημένων.

Η αστυνομία δεν έλεγξε ποιοι μπήκαν. Η αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν. Η αστυνομία δεν είδε τα πρόσωπα εκείνων και τις πράξεις βίας που κατέγραφαν οι κάμερες. Η αστυνομία φοβάται και μένει θεατής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την τρομοκρατεί.

Ποιοι ήταν οι χαμένοι της υπόθεσης; Εγώ και οι κολλητοί μου που πήγαμε να δούμε το “ματσάκι” σε μία καφετέρια. Τα παιδιά που αντί να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να παίζει μπάσκετ, είδαν το χάος της αλητείας. Ο κακομοίρης φίλαθλος που πλήρωσε εισιτήριο για να βρεθεί στο γήπεδο να ανέπνεει καπνογόνα και να μην ξέρει αν βγεί σώος από κεί μέσα.

Όχι δεν φταίει μόνο η οικονομική κρίση για τα χάλια μας. Δεν φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι. Δεν φταίει το κακό το ριζικό μας. Φταίμε εμείς που ανεχόμαστε τα πάντα γιατί το ἐλλειμμα της παιδείας μας είναι μεγαλύτερο από το οικονομικό.


18-02-2017  20:37:33

Σάββατο βράδυ. Η Αθήνα σκοτεινή, πιο έρημη από ποτέ. Χρειάστηκα 25 λεπτά για να ανεβώ την Κηφισίας.

Εκεί που χρειαζόμουν μία τουλάχιστον ώρα και μεγάλη υπομονή.
Στο μπαράκι που πάω κανένα Σάββατο, να βρεθώ με φίλους απόψε, τα μισά τραπέζια άδεια.

Ακόμη κι αυτοί που έχουν βγει είναι με τα μούτρα ως το πάτωμα.
Η ψυχολογία του κόσμου σφουγγαρίζει τα πατώματα..
Το ότι σήμερα δεν τα βγάζουμε πέρα και ότι μας κοροϊδεύει ο Τσίπρας είναι το ένα. Το άλλο όμως είναι ότι εμείς οι νέοι δεν βλέπουμε μέλλον. Σχεδόν δεν περιμένουμε τίποτε. Το αδιέξοδο της χώρας έγινε δικό μας.

Ακόμη κι αυτοί πού πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερες μερες, τώρα βλέπουν το λάθος τους.

Αναθεματίζουν “την ώρα και την στιγμή που ψήφισαν αυτόν τον αλήτη”.

Η λέξη ΕΛΠΙΔΑ στις μεγάλες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, στις στάσεις των λεωφορείων, πάνω στις κολώνες έπαιξε άτιμο ρόλο. Έφερε την απελπισία αλλά δεν το καταλάβαμε. Όμως γιατί τον Σεπτέμβρη 2015 , στη δεύτερη αναμέτρηση, ξαναψήφισαν μιαν ελπίδα που δεν φαινόταν ούτε με κυάλια;

Συμπέρασμα:

Έμειναν στις εικόνες. Στην φωτογένεια Τσίπρα. Στο κόκκινο της ελπίδας. Ξέχασαν όσα ζήσαμε από 25 Ιανουαρίου ως το Δημοψήφισμα. Ξέχασαν ΚΑΙ το δημοψήφισμα. Και ξαναψήφισαν. Να του δώσουν, είπαν, μια δεύτερη ευκαιρία. Ε! Το δις εξαμαρτείν…έχει κόστος. Στην ζωή μας όλη.


17-02-2017  22:36:02

Στον δρόμο για την δουλειά προσπερνώ τουλάχιστον τρία-τέσσερα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα οποία ως τώρα ούτε που τα είχα παρατηρήσει.

Την τελευταία εβδομάδα στο πρώτο ΚΕΠ που συναντώ, έπεσα επάνω σε μια τεράστια ουρά. Άνθρωποι κάθε ηλικίας διαμαρτυρόμενοι. Απόρησα αλλά δεν σταμάτησα. Στο δεύτερο η ουρά ήταν ακόμη μεγαλύτερη και όλοι ήταν αγανακτισμένοι.. Στο τρίτο η κατάσταση είχε ξεφύγει: Ο υπάλληλος που είχε βγει να τους ηρεμήσει άκουγε τα εξ αμάξης…

Ρώτησα μία κυρία τι ακριβώς περιμένει “Προσπαθούμε, μετά κόπων και βασάνων, να κάνουμε την αίτηση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης”.

Μάλιστα. Είναι το επίδομα που αντικατέστησε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο είχε θεσμοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αλλά τι περίεργο πράγμα! Αφού με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ο κόσμος δεν πεινάει, δεν αυτοκτονεί και επιπλέον σταματά και τον Πετρόπουλο στον δρόμο και με δάκρυα ευγνωμοσύνης τον παρακαλεί να αυξήσει κι άλλο τις εισφορές, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ουρές για ένα επίδομα;

Και μάλιστα πολύ μικρότερο από εκείνο που έδινε η ανάλγητη Κυβέρνηση Σαμαρά, ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Γιατί μικρότερο; Μου λένε ότι το μοιράζονται οι Έλληνες με τους λαθρομετανάστες.

Είναι λόγος να περιμένουν; Δεν χορταίνουν από την αξιοπρέπεια, που τους εξασφάλισε ο Τσίπρας; Λέτε όχι; Δηλαδή, δεν χορταίνει η αξιοπρέπεια; Ε! Ολα δικά μας τα θέλουμε… 


16-02-2017  23:28:06

Χρησιμοποιώ πάντα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βλέπεις κόσμο. Ακούς χαρές και λύπες, όλο και κάτι διδάσκεσαι. Όπως αυτά τα δύο τελευταία χρόνια που διδάσκομαι τι σημαίνει εγκατάλειψη και καταστροφή! Σπασμένα ακυρωτικά μηχανήματα, λεωφορεία και συρμοί δήθεν έργα τέχνης! Γίνομαι καθημερινά στο ίδιο έργο θεατής και μάλλον οφείλω να το εμπεδώσω.

Κυρίως όμως διδάσκομαι τι σημαίνει να σε κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφήνει τους βανδάλους, καταγωγής εκ των γνωστών- αγνώστων, να …ανθίσουν. Ποιος να αγγίξει “τα παιδιά” που τώρα απαιτούν την αναγνώριση των υπηρεσιών τους; Τόσον αγώνα έκαναν με πέτρες και με ξύλα στο Σύνταγμα. Τόσα κτίρια έκαψαν. Μέχρι κι αγάλματα αποκεφάλισαν…

Τι θέλω και θυμάμαι την Αθήνα του 2014 για να μελαγχολώ. Τότε που εξαφανίστηκαν τα παιδιά με τις κουκούλες, που η νομιμότητα επέστρεψε για βόλτα στην Ομόνοια. Αλήθεια, μήπως κανείς ξέρει πού βρίσκεται η Αστυνομία; Όλο στου Μαξίμου απέξω την βλέπω να αυλίζεται!

Ας το φιλοσοφήσω: Από τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά τι απαίτηση να έχω! Μήπως να ελέγξει τα Εξάρχεια ή να αφήσει την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της; Θα απαιτούσα από την κοινωνία να διορθώσει το μέγα λάθος που έκανε στις 25 Ιανουαρίου 2015, με την πρώτη εκλογική ευκαιρία. Αλλά σςςς… η Αντιπολίτευση κοιμάται…


15-02-2017 23:18:04

Ο κ. Σκουρλέτης, γνωστός για το μένος του απέναντι στην επένδυση, στις Σκουριές, προσπαθώντας να αφήσει χωρίς εργασία εκατοντάδες οικογένειες, αποφάσισε να θυμηθεί την ευαίσθητη πλευρά του.

Στην προχθεσινή του ομιλία στην Βουλή έκανε λόγο για ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων και άνοιξε το θέμα της μονιμοποίησης τους. Προς άγραν ψηφοφόρων!

Είναι γνωστό ότι ο αριστερός θίασος που μας κυβερνά έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τους δημόσιους υπαλλήλους και κυρίως αυτούς που διορίζει σωρηδόν.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ανοίγει μία τέτοια συζήτηση την συγκεκριμένη στιγμή. Εν μέσω διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης και με δεδομένες τα θέσεις των δανειστών για λιγότερο κράτος, Τέτοιες δηλώσεις τορπιλίζουν την όποια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί. Αυτό μας φέρνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην άτακτη χρεοκοπία.

Οι σκουρλέτειες δηλώσεις ρίχνουν λάδι στην φωτιά που ήδη καίει στην Ελληνική κοινωνία. Η ανεργία στη νεολαία. έφτασε σε ιστορικά υψηλά. Οι επιχειρήσεις είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές απαιτήσεις του κράτους, το οποίο επιμένει να επιβαρύνει τους πάντες αρκεί να μπορεί να διορίζει και να μονιμοποιεί.

Είναι σαφές ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, δεν κουράστηκαν για το μεροκάματο. Όμως οφείλουν να είναι σοβαροί και μετρημένοι, διότι η υπομονή όλων έχει αρχίσει να εξαντλείται!

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία