web analytics

Φιλοσοφείν μετ’ ευτελείας (Φεβρουάριος 2018)

23-02-2018 18:18:56

Η προχθεσινή ολομέλεια της Βουλής σφράγισε την τεράστια ήττα του Αλέξη Τσίπρα. Επικοινωνιακή προς το παρόν. Σύντομα και πολιτική στις εκλογές που πλησιάζουν. Ίσως ποινική, εάν το κρίνει η επόμενη Βουλή.

Ο Βορίδης με το νομικό του οπλοστάσιο, Ο Βενιζέλος που αδειάζει το καφενείο της Βουλής και τρέχουν όλοι να τον ακούσουν, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισοπεδωτικός ως συνήθως. Ο κ. Πικραμένος με την αυθεντική του στάση, καταδεικνύοντας την αλητεία των Συριζαίων. Ολοι μαζί προδιέγραψαν το αποτέλεσμα.

Κι ο Σαμαράς; Ο καλύτερος Σαμαράς των τελευταίων ετών, ο ηγέτης που θα έπρεπε να ηγείται ακόμη της χώρας, τους έβαλε την ταφόπλακα.

“Θα λογοδοτήσετε” Αλέξη, όπως ακριβώς σας το είπε στον λαό, στην δικαιοσύνη, στην ιστορία. Και θα σας έχουν οδηγήσει εκεί οι Σαμαροβενιζέλοι, που τόσο μισείτε.

20-02-2018 16:29:43

Μετά την ήττα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων – διότι η ηχηρή απάντηση του λαού, μέσω των συλλαλητηρίων, στο θέμα αυτό δεν αφήνει περιθώρια στην κυβερνητική πολιτική – έρχεται και το δεύτερο απανωτό χτύπημα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το περιβόητο “σκάνδαλο” της Novartis έχει γυρίσει μπούμερανγκ και ο πρωθυπουργός από κατήγορος έχει βρεθεί κατηγορούμενος. Η μήνυση Σαμαρά αλλάζει το σκηνικό και μεταφέρει την πίεση στην κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία για πρώτη αντιλαμβάνεται ότι η λάσπη και οι συκοφαντίες έχουν πραγματικό κόστος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πιο ενωμένη και συσπειρωμένη από το 2015 και μετά, είναι έτοιμη να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους, αρχής γενομένης από την ολομέλεια της Τετάρτης.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και άκρως ενδιαφέρουσες.

17-02-2018 16:36:25

Ο Αλέξης Τσίπρας και όλο αυτό το ακροαριστερό, αναρχοαυτόνομο συνονθύλευμα που εμφανίστηκε έντονα στην πολιτική ζωή της χώρας από το 2012, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμμορία.

Μια συμμορία που με ψέματα και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, μια συμμορία που επιτηδευμένα οδήγησε την πατρίδα στο χείλος του γκρεμού το καλοκαίρι του 2015, μια συμμορία που σκοπίμως υποδαυλίζει τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Για να διασωθεί η Δημοκρατία στην χώρα που τη γέννησε, πρέπει η συμμορία αυτή να μπει στην φυλακή. Πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή και να γραφτεί στην ιστορία της πατρίδας με μαύρα γράμματα.

Το πρώτο βήμα έγινε. Η μηνυτήρια αναφορά του Αντώνη Σαμαρά που μιλά ξεκάθαρα για ύπαρξη συμμορίας είναι η αρχή του τέλους της επαίσχυντης κυβέρνησης Τσίπρα.

13-02-2018 20:54:21

Ο κατήφορος της πατρίδας επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος. Και δεν μιλώ για τα οικονομικά ζητήματα που μας βασανίζουν.

Αυτά, όπως πάνε τα πράγματα, θα καταντήσουν να είναι δευτερευούσης σημασίας. Ας μας παρηγορεί η ιδέα ότι την περίοδο 2012-2014, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, απεδείχθη περίτρανα πως με θέληση, πολλή δουλειά και γνώση η οικονομία μπορεί να βελτιωθεί γρήγορα.

Στα εθνικά ζητήματα όμως δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη. Η πολιτική της “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνησης οδηγεί την πατρίδα στον όλεθρο.

Κάθε πικραμένος, που δεν τολμούσε να μιλήσει την περίοδο των “Μερκελιστών” Σαμαροβενιζέλων, τώρα τολμά και έχει αξιώσεις και θέτει την ατζέντα του.

Εκτός από τους Σκοπιανούς, εκτός από τον Ράμα, οι Τούρκοι μας προκαλούν βάναυσα και η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να πελαγοδρομεί.

Φαίνεται όλη η προσοχή τους έχει στραφεί στα παραμύθια που σκαρφίζονται σχετικά με ανύπαρκτα σκάνδαλα. Μπλέξαμε…

03-02-2018 20:36:44

Βεβαίως και θα υπάρχουν αύριο στο Σύνταγμα πολιτικοί καιροσκόποι. Ναι, θα υπάρχουν και ακροδεξιοί αλλά και γλίτσες που μυρίστηκαν κάμερες. Εσύ όμως δεν πας για κανέναν απ’αυτούς. Πας για την Μακεδονία μας, για την πατρίδα μας, για όσους έχασαν την ζωή τους υπερασπίζοντάς την.

Εάν μπορείς να κάνεις κάτι για την πατρίδα, κάνε το. Σε μία γωνία της πλατείας. Αρκεί να είσαι εκεί, γιατί η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα.

01-02-2018 17:40:55

Τις τελευταίες ημέρες και μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, παρατηρώ αλλαγή στάσης από τους γνωστούς άγνωστους.

Οι “κορεκτίλες” που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα διαφωνούσαν παθιασμένα με τα συλλαλητήρια των “γραφικών” και χαρακτήριζαν με άσχημο και απαξιωτικό τρόπο όσους συμμετείχαν, ξαφνικά αποφάσισαν πως θα παραστούν σ’ αυτό της Αθήνας.

Παιδιά, κάντε μας την χάρη και έχετε επιτέλους λίγη αξιοπρέπεια. Το συλλαλητήριο γίνεται για την Μακεδονία μας, όχι για την πολιτική σας καριέρα.

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία