web analytics

Φιλοσοφείν μετ’ ευτελείας (Ιούνιος 2017)

23-06-2017  22:53:38

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο δείχνει την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην χθεσινή σύνοδο κορυφής. Ο πρωθυπουργός εισέρχεται στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται κι οι υπόλοιποι ηγέτες των κρατών και κανείς απολύτως δεν του δίνει σημασία. Αφού περνούν κάποια δευτερόλεπτα όπου προχωρά μόνος, σταματά και στέκεται αμήχανα σε κάποιο σημείο, χωρίς να ξέρει τι να κάνει.

Στους περισσότερους φάνηκε αστείο το στιγμιότυπο. Εμένα από την άλλη, μου προκάλεσε θλίψη. Προφανώς και δεν τρέφω κανένα αίσθημα συμπόνιας για τον άνθρωπο που διασύρει την χώρα εδώ και δύο χρόνια, αλλά η εικόνα του στην σύνοδο αντικατοπτρίζει ακριβώς την εικόνα της πατρίδας μας. Αποξενωμένη, διασυρμένη, αποκομμένη από όλους.

Καλώς ή κακώς, ο άνθρωπος αυτός εκπροσωπεί την Ελλάδα και το κάνει πάντα με τον χειρότερο τρόπο. Η παρακμή ξεκινά από τον απλό πολίτη, που δεν έχει πλέον τα βασικά στη ζωή του, από τους βουλευτές και τους υπουργούς και φτάνει έως αυτήν την ντροπιαστική εικόνα ενός πρωθυπουργού.

Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα της χώρας και αυτήν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όταν εγκαταλείψει την εξουσία το τσίρκο του κ. Τσίπρα.


22-06-2017  18:00:44

Μετά το τραγικό περιστατικό στο Μενίδι και τον θάνατο ενός εντεκάχρονου παιδιού περίμενα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, να δω την αντίδραση της κυβέρνησης. Πώς θα αντιμετώπιζαν την  κοινωνική κρίση, τις ενέργειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  για να βρεί τον ένοχο, το  πρόβλημα ασφάλειας και επιβολής του νόμου στα άβατα.

Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  επιχειρεί να εκμεταλλευτεί και τα ολέθρια λάθη της. Φρόντισε  να δημιουργήσει ειδική γραμματεία Ρομά, με δεκάδες μετακλητούς. Φέσωσε με  662.000  ευρώ ετησίως το κράτος. Μαντέψτε ποιος θα τα πληρώσει.

Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Αποφάσισαν να εισέρχονται οι Ρομά  στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας χωρίς καμία εξέταση! Χωρίς καμία αξιολόγηση και αξιοκρατία.

Η παιδεία της πατρίδας συνεχίζει να πλήττεται καθημερινά από τους ιδεοληπτικά άρρωστους κυβερνώντες. Η διάβρωση των θεσμών και της κουλτούρας της χώρας μας είναι τρομακτική.


16-06-2017  18:25:45

Παρατηρώ πολλούς φίλους στα social media και όχι μόνο, να νιώθουν οργή και να «καταριούνται» τους Μπαλάφα και Πολάκη. Η αλήθεια είναι πως οι δηλώσεις τους είναι το λιγότερο προκλητικές.

Αφενός ο Πολάκης υποστηρίζει πως επιβάλλεται να ρίχνουμε με όπλα στο αέρα σε σημαντικές στιγμές, αφετέρου ο Μπαλαφάς υποστήριξε πως ό,τι συνέβη στο Μενίδι ήταν μια στραβή. Είναι γεγονός ότι η αμετροέπεια και η προκλητικότητα τους ξεπερνά τα όρια. Όμως αυτοί είναι. Αυτή είναι η παιδεία που έχουν, έτσι μεγάλωσαν στα σπίτια τους, αυτά γνωρίζουν. Αυτήν την απάθεια και το μίσος, όταν δεν πρόκειται για «συντρόφους επαναστάτες» τους την υποδεικνύει και η ιδεολογία τους.

Προσωπικά είμαι εξοργισμένος περισσότερο με τους συμπολίτες μου για την ψήφο τους. Η πραγματική στραβή συνέβη τον Ιανουάριο του 2015. Είμαι εξοργισμένος με όσους επέλεξαν αυτού του είδους ανθρώπους να μας κυβερνούν. Όσα παράπονα και να έχεις από τους προηγούμενους, δεν δίνεις την εξουσία στο χειρότερο είδος πολιτικού.

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.» Είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν. Να που δυστυχώς, μία σφαίρα ήρθε να κάνει την φράση αυτή πιο επίκαιρη από ποτέ.


13-06-2017  19:15:46

Η κρίση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας είναι πρωτάκουστη. Εάν κάποιος διαβάσει τις ειδήσεις, δεν βρίσκει κάτι θετικό να περιμένει.

Σήμερα , ανοίγοντας το Internet, ένιωσα θλίψη. Στο Eurogroup της Πέμπτης δεν αναμένεται καμία θετική εξέλιξη. Μας έμειναν μόνον τα επώδυνα μέτρα στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση.

Σε επίπεδο κοινωνίας, η ανεργία αυξάνεται, όλο και περισσότεροι Έλληνες πλησιάζουν τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Σε αυτά ήρθαν να προστεθούν τα δυσάρεστα περιστατικά του Μενιδίου, ο σεισμός στη Λέσβο.

Στο Μενίδι πριν λίγες ημέρες ένα εντεκάχρονο παιδάκι έχασε την ζωή του από αδέσποτη σφαίρα . Το άβατο των Ρομά καλά κρατεί και η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να αντιδράσει.

Στη Λέσβο, από τον σεισμό είχαμε έναν θάνατο, πολλούς τραυματίες, μεγάλες καταστροφές . Οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι καθώς δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο καθώς στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα, το κράτος είναι σχεδόν απόν στις έκτακτες περιστάσεις.

Οι «αγωνιστές» της αριστεράς έχουν αποτύχει παταγωδώς. Ο Α. Τσίπρας και ο θίασος του είναι η χειρότερη και πιο ξεδιάντροπη κυβέρνηση που έχει δει ποτέ η Ελλάδα.


10-06-2017  19:40:50

Την ίδια ώρα που ψήφιζαν οι ευαίσθητοι, νέα προαπαιτούμενα όπως πάγωμα συντάξεων ως το 2023, ο κύριος Τσακαλώτος θυμήθηκε και πάλι να μας πει πόσο καλή και φιλεύσπλαχνη είναι η αριστερά.

Μεταξύ άλλων ωραίων, όπως συνηθίζει, δήλωσε από βήματος Βουλής πως ο λαός επέλεξε στις εκλογές την αριστερά και θα την επιλέξει ξανά, επειδή εκείνη έχει να μιλήσει πέρα από τα μνημόνια. Έχει σχέδιο και νοιάζεται για την ευημερία του λαού.

Το αποκορύφωμα της δήλωσης ήταν το «εμείς θεωρούμε εξίσου σημαντικό με την οικονομία, το gay parade». Το πρόβλημα είναι κ. υπουργέ ότι και για μας το gayparade είναι σημαντικό αλλά -πώς να το κάνουμε- το να έχουμε να φάμε, να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να ζούμε αξιοπρεπώς είναι σημαντικότερο.

Εσείς όμως, αν και πήγατε εσωτερικός στο ακριβότερο σχολείο στην Αγγλία, αν και φοιτήσατε σε καλά πανεπιστήμια, αν και δηλώνετε οικονομολόγος, έχετε οδηγήσει την οικονομία της χώρας στην καταστροφή!

Θα σας πρότειναμε λοιπόν, να παραιτηθείτε από την διακυβέρνηση του τόπου και να ασχοληθείτε με τις ΜΚΟ, αγαπημένες των αριστερών, ή ακόμη καλύτερα με τα δικαιώματα των gay που επί των ημερών σας στην Ελλάδα υστερούν. Μπορεί και να τα πάτε καλύτερα!


09-06-2017  18:19:52

«Μόνο εάν βγούμε στις αγορές θα σταθούμε ξανά στα πόδια μας». Τάδε έφη ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος.

Πώς είπατε κύριε υπουργέ μου; Μάλλον δε θα κατάλαβα καλά. Εσείς και το κόμμα σας δεν ήσαστε αυτοί που χλεύαζαν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 2014 για την έξοδο στις αγορές; Εσείς δεν την αποκαλούσατε επικοινωνιακό τέχνασμα; 

Μάλλον τώρα σας ήρθε η επιφοίτηση κύριε Υπουργέ μου. Δεν μπορώ να φανταστώ πως εσείς και η κυβέρνηση σας θα υπονομεύατε ποτέ το μέλλον της χώρας, ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά την στιγμή που είχε ορθοποδήσει η πατρίδα.

Μια κυβέρνηση που είχε επιτύχει  την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, που είχε πετύχει έξοδο στις αγορές και που οδηγούσε την Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια εκτός μνημονίων.

Εάν τα γνωρίζατε όλα αυτά κι όμως ρίξατε την κυβέρνηση θα μπορούσε κάποιος να σας χαρακτηρίσει προδότες. Αυτό όμως είναι αδύνατον, εσείς έχετε το ηθικό πλεονέκτημα, είστε οι πατριώτες που νοιάζονται μόνο για το καλό του λαού. Ε, κύριε Υπουργέ μου;


08-06-2017  18:30:32

Κάποιος κύριος Μορφίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρότρυνε σήμερα τους κατοίκους της περιφέρειας του να φτιάξουν κίνημα «δεν πληρώνω» για τα διόδια που πρόκειται να εγκατασταθούν εκεί.

Μάλιστα είπε πως θα τους στηρίξει. Ενάντια στα διόδια που ο ίδιος θα ψηφίσει να φτιαχτούν. Η παράνοια δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια δήλωσε ότι θα ξηλώσουν τα διόδια, τα οποία οι ίδιοι θα εγκαταστήσουν.

Πόσο μαυρογιαλούροι πρέπει να είναι για να κοροϊδεύουν αισχρά τον Ελληνικό λαό (όσους έχουν απομείνει να τους πιστεύουν) ή πόσο ανόητοι;

Ειλικρινά, ενώ αρχικά έκλινα προς το πρώτο, με το πέρασμα των χρόνων και τις συνεχείς απίθανες δηλώσεις τους, δε ξέρω τι να πιστέψω.

Είτε χλευάζουν τον λαό, άρα είναι επικίνδυνοι, είτε πιστεύουν αυτά που λένε, άρα είναι δύο φορές επικίνδυνοι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο ένα θαύμα θα μας γλιτώσει από την παράνοια τους!


07-06-2017  22:43:06

Μετά τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλοι ηγέτες μιλούν για σκληρά μέτρα εναντίον του Ισλαμικού κράτους.

Όλοι έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και μιλούν για τον ακήρυχτο πόλεμο στον οποίο βρισκόμαστε. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, η οποία εχθές μίλησε για αυστηρό έλεγχο των συνόρων και για παροχή νέων ελευθεριών στα σώματα ασφαλείας, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη πρόληψη.

Είναι όμως εντυπωσιακό είναι ότι παρά τα σκληρά μέτρα που προτείνει, χάνει μονάδες στις δημοσκοπήσεις καθώς οι Βρετανοί την θεωρούν μαλθακή…

Ενώ όμως ο δυτικός κόσμος αγωνιά, η πορεία της Ελλάδας είναι άκρως ανησυχητική. Την πατρίδα κυβερνούν αριστεροί διεθνιστές που έχουν αφήσει τα σύνορα της ξέφραγο αμπέλι. Οι μεγάλες πόλεις και κυρίως η πρωτεύουσα είναι γεμάτες λαθρομετανάστες οι οποίοι απολαμβάνουν δικαιώματα και μεγαλύτερη προστασία ακόμη από τους Έλληνες πολίτες. Τι μπορεί να συμβεί κανείς δεν ξέρεις αλλά και μέτρα δεν λαμβάνονται. Η Ελλάδα παραμένει η μόνη δυτική χώρα που ακόμη έχει στο τιμόνι της μια ανεύθυνη αριστερή κυβέρνηση.


05-06-2017  19:57:50

Διαβάζοντας σήμερα τις ειδήσεις σε sites , νόμιζα πως είχαμε επιστρέψει στο 2015. «Ψυχρολουσία και πανικός στην κυβέρνηση», «οι θεσμοί αδειάζουν τον Τσίπρα».

Εδώ και καιρό το αδιέξοδο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι οφθαλμοφανές, όπως και ο πανικός της. Άλλωστε οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δεν της αφήνουν περιθώρια: Οι θεσμοί όχι μόνον δεν υποχώρησαν στις ψευτομαγκιές της και στις απειλές περί δόσης αλλά κατἐστησαν σαφές ότι πολιτική λύση δεν συζητείται, μείωση του χρέους δεν συζητείται, απομακρυνση του ΔΝΤ δεν συζητείται!

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και επιδίδεται σε πανικόβλητους ηρωισμούς! Βεβαίως, στη μέση βρίσκεται, για πολλοστή φορά, ο Ελληνικός λαός.

Το μόνο διαφορετικό σε σχέση με το 2015 είναι ότι ο λαός έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ανικανότητας και της απάτης του Τσίπρα. Τώρα ίσως είναι έτοιμος να τον στείλει σπίτι του.

Αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο γιατί εκλογές σημαίνουν πως θα πρέπει να αφήσει την καρέκλα του, την οποια έχει ερωτευθεί σφόδρα.


01-06-2017  18:50:22

Στις προτάσεις Γαβρόγλου περιλαμβάνεται  η επαναφορά του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Έναν  άτυπο θεσμό που είχε καταργηθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά, καθώς στην Δημοκρατία κανείς δεν εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Μάλιστα, η  αυτόματη άρση του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα είναι μόνο το  έγκλημα κατά της ζωής.  Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα αποφασίζει το πρυτανικό συμβούλιο.
 
Για παράδειγμα, εάν κάποιος επιτεθεί και ληστέψει έναν φοιτητή στο πανεπιστημιακό campus τη νύχτα,  ακόμη κι αν  καλέσει άμεσα την αστυνομία, εκείνη θα μπορεί να  επέμβει, εφόσον συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο και δώσει την συγκατάθεσή του.  Όμως το συμβούλιο αποτελείται από  τον Πρύτανη, αντιπρυτάνεις, εκπρόσωπο φοιτητών και έναν εκ των διοικητικών υπαλλήλων. Πρέπει να  βρεθούν όλοι μαζί να συνεδριάσουν και να συναποφασίσουν  να  μπεί η Αστυνομία  για να συλλάβει τον ληστή που θα πρέπει να την …περιμένει.
 
Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό! Μία τέτοια κίνηση μετατρέπει και πάλι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε τόπους ληστείας, διακίνησης ναρκωτικών, όπλων. Καταστρέφονται οι προσπάθειες για να μπουν τα πανεπιστήμια σε έναν Ευρωπαϊκό δρόμο.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με την διάλυση της ελληνικής οικονομίας, εργάζεται αργά και σταθερά για την πλήρη αποσύνθεση της παιδείας.

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία