web analytics

Φιλοσοφείν μετ’ ευτελείας (Νοέμβριος 2017)

27-11-2017  17:50:38

Ώρα 22:20 και το κέντρο της Αθήνας μοιάζει περισσότερο με πόλη της Ανατολής.

Στον ηλεκτρικό, από Κάτω Πατήσια μέχρι την Αττική, μέτρησα τέσσερις Έλληνες και δεκαεννέα αλλοδαπούς!

Για τους δρόμους και τα στενά στις περιοχές αυτές καλύτερα να μην ανοίξει συζήτηση. Βράδυ φοβάσαι να κυκλοφορήσεις, ειδικά όταν μιλάμε για κοπέλες.

Η αστυνομία απούσα, όπως φυσικά και το κράτος. Το 2014 φαντάζει πλέον όνειρο θερινής νυκτός και η ασφάλεια του πολίτη έχει μετατραπεί σε ασφάλεια του λαθρομετανάστη.

Η πρωτεύουσα φωνάζει για βοήθεια, η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Η άμεση απομάκρυνση της πρώτης φοράς αριστερά είναι μονόδρομος.


24-11-2017  15:46:47

Κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιβεβαιώνει το πραγματικό της πρόσωπο που όλοι ξέρουμε κι εκείνη επιμελώς αποκρύπτει.

Η αντίδραση των Βούτση και Κοτζιά στα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν σχετικά με την καταγγελία για την ύποπτη πώληση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία δείχνει ότι δεν συμβιβάζονται με τις επιταγές της Δημοκρατίας. Προκειμένου να καλύψουν τον συνεταίρο τους που τους χαρίζει τη διακυβέρνηση της χώρας, απείλησαν με φυλάκιση όποιον δημοσιοποιήσει τα έγγραφα. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο εμφανής η φασιστική τους νοοτροπία.

Από την άλλη βεβαίως, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει πολλά να κρύψει . Όμως θα είναι πολύ δύσκολο να βγάλει τον Καμμένο από την δύσκολη αυτή θέση, για μια ακόμη φορά.

Οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες και έχουν εκφραστεί ακόμη και από στελέχη ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση αυτή έχει πολύ δρόμο μπροστά της και ίσως αποτελέσει το κύκνειο άσμα για την κυβέρνηση- θίασο των Τσίπρα- Καμμένου.


21-11-2017  18:55:10

Μπορεί κάποιος να ξεχάσει τους φόρους. Μπορεί κάποιος να ξεχάσει τα capital controls και τις κλειστές τράπεζες. Μπορεί κάποιος να ξεχάσει την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Έχει εξάλλου αποδειχθεί ότι ο λαός ξεχνά πολύ εύκολα, ειδικά όταν υπάρχει ένας εξαιρετικός λαϊκιστής που ζητά την ψήφο του, όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Κανείς όμως δε θα ξεχάσει την εικόνα του πρωθυπουργού να χαμογελά και να βγάζει φωτογραφίες στην Σουηδία, τη στιγμή που εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης του, στην Ελλάδα μετρούσαμε είκοσι έναν νεκρούς.

Η εικόνα αυτή αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής μας και δείχνει την κυνικότητα, την αναισθησία, την προκλητική αδιαφορία του Τσίπρα για οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον εαυτό του.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει όσα οικτρά έχει βυθίζοντας τους πολίτες στην πενία και τώρα στο πένθος. Κυρίως την ημέρα που θα πάει προς τις κάλπες.


17-11-2017  18:51:29

Από αυτήν εδώ την στήλη γράφαμε προ ολίγων ημερών για το πώς η ευαισθησία και ο ανθρωπισμός των αριστερών περιορίζεται στους τρομοκράτες και τους λαθρομετανάστες.

Δυστυχώς, τα τραγικά γεγονότα της Μάνδρας, με τους δεκαέξι νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες μας επιβεβαίωσαν απόλυτα.

Αναρωτιέμαι, που είναι όλες εκείνες οι συλλογικότητες και οι ΜΚΟ; Πού πήγαν και δεν ενδιαφέρονται για μια υποβαθμισμλενη περιοχή που πνίγηκε στη λάσπη; Πού είναι οι αλληλέγγυοι να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς που ζουν ένα δράμα; Πού είναι οι… περιβαλλοντικοί να πούνε στην κυβέρνηση ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε στο όρος Πατέρα που κάηκε το καλοκαίρι και έτσι τα νερά έφευγαν σαν …Νιαγάρας κι έπνιξε δεκαέξι συμπολίτες μας;

Δεν χρήζουν της ίδιας αντιμετώπισης μάλλον, επειδή είναι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και όχι Μουσουλμάνοι και μάλιστα λαθρομετανάστες


13-11-2017  17:24:46

Όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης συντηρείται ο μύθος της κοινωνικής αριστεράς και του ανθρωπισμού που τη διακατέχει.

Έπρεπε να έρθει η στιγμή να κυβερνήσει για να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούν οι σύντροφοι “ανθρωπισμό”.

“Άνθρωπος είναι κι ο Κουφοντίνας, έχει δικαίωμα να πάρει άδεια” αποφαίνονται οι “ανθρωπιστές”. Βεβαίως ξεχνούν ότι άνθρωποι είναι και όσοι δολοφονήθηκαν από τον στυγνό εγκληματία. Άνθρωποι είναι και οι συγγενείς των θυμάτων. Άνθρωποι είναι όλοι οι συγγενείς των νεκρών  από τον νόμο Παρασκευόπουλου. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Η αριστερά ενδιαφέρεται για τους δολοφόνους, τους τρομοκράτες, τα ιδεολογικά της τσιράκια που κάνουν την δουλειά της. Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιδράσουμε και να σταματήσουμε τη διάλυση της πατρίδας.


09-11-2017  18:02:10

“Ο Κουφοντίνας ζήτησε και πήρε 48ωρη άδεια από την φυλακή”. Η παραπάνω είδηση δεν είναι δυστυχώς “fake news” σαν αυτές που συνηθίζει να βγάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ώστε να μοιράζει την σημαία της πατρίδας σε αλλόθρησκους λαθρομετανάστες.

Είναι πέρα ως πέρα αληθινή! Την ίδια ακριβώς στιγμή που λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει βάψει τα χέρια της με αίμα, αποφασίζουν να αφήσουν τον Κουφοντίνα να τριγυρνά ελεύθερος!

Αδιανόητη πρόκληση και χτύπημα στα θεμέλια της δημοκρατίας. Η Ελλάδα επιστρέφει στα πιο σκοτεινά χρόνια της τρομοκρατίας της 18 Νοέμβρη.

Η χώρα κυβερνάται από μια ακροαριστερή -ακροδεξια συμμορία.


07-11-2017  18:55:56

Η κατάσταση στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ, επιβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα, από το 2015 έχει μετατραπεί σε τριτοκοσμική χώρα.

Αυτό δε σημαίνει ὀτι πριν όλα λειτουργούσαν παραδειγματικά, αλλά τέτοια ανοργανωσιά από το κράτος, τέτοια ταλαιπωρία για τους πολίτες για να βγάλουν μία απλή κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Σε ποια άλλη πολιτισμένη χώρα του πλανήτη, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να στέκονται σε ουρές επί ώρες, επί μέρες, αντί να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους; Όμως ο κ. Σπίρτζης, παντελώς ανίκανος, θέλει να φορτώνει την δική του αναποτελεσματικότητα στους άλλους. Τις φήμες που κυκλοφορούσαν για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις ενδιαφερόμενες εταιρείες τις έχει ακούσει;

Το υπουργείο δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, οπότε δίνει συνεχώς παράταση στις προθεσμίες. Μιλάμε για τραγέλαφο. Η διοίκηση της χώρας βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων παντελώς άχρηστων!


03-11-2017  16:53:21

Μέσα στην όλη εξαθλίωση που επικρατεί στην χώρα, όχι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική και κυρίως κοινωνική, ψάχνεις να βρεις κάτι να σου δώσει ελπίδα.

Κάτι για το οποίο θα αισθανθείς υπερήφανος για την Ελλάδα, κάτι να σε κάνει να ελπίζεις πως θα υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον.

Η εικόνα των Ελλήνων της Χειμάρας να τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο, μπροστά στα Αλβανικά ΜΑΤ, με υψωμένη την Ελληνική σημαία είναι λόγος για να ελπίζεις!

Όσο υπάρχουν ακόμη Έλληνες που τιμούν και σέβονται την σημαία τους, που αγωνίζονται γι’ αυτήν, υπάρχει και ελπίδα για την Ελλάδα μας.

Δε θα κάνουμε την χάρη ούτε στους εκτός συνόρων, αλλά κυρίως ούτε στους εντός συνόρων εχθρούς, να απωλέσουμε την εθνική μας συνείδηση.


01-11-2017  20:00:00

Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Χειμάρα, με την καταστροφή της περιουσίας των ομογενών και τον ουσιαστικό διωγμό τους, προκαλούν τεράστια θλίψη και οργή στους πολίτες. Όχι όμως και στην κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου.

Η Αλβανική κυβέρνηση κάνει επίδειξη δύναμης καταστρέφοντας τις ζωές Ελλήνων. Αλλά η κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου είναι εξοργιστικά άφαντη. Καμία πρωτοβουλία, καμία κίνηση από την πλευρά της. Καμία διαμαρτυρία. Καμία προσφυγή σε διεθνή οργανισμό. Καμία αναφορά στην ΕΕ.

Ο ξεπεσμός στον οποίο έχει περιέλθει η χώρα, εντός και εκτός των συνόρων, είναι πρωτοφανής. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν υπήρξε τόσο ευάλωτη.

Ο Τσίπρας και η συμμορία του, εκτός από προκλητικοί, ιδεοληπτικοί και καθεστωτικοί, είναι και παντελώς ανίκανοι. Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραμέτρων είναι καθοριστικά μοιραίος για το μέλλον της χώρας.

Ποιο μέλλον δηλαδή…

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία