web analytics

Τα Καθημερινά μας…


20-01-2018  00:00:01

Για θέματα που αποκαλούμε εθνικά, οι υπερβολές, από όπου κι αν προέρχονται, βλάπτουν σοβαρά την …υγεία της Ελλάδας.

Στην Ιστορία οι Σλάβοι κατοικούν την περιοχή των Σκοπίων από το 810 μ.Χ. Όλη η περιοχή στην αυτοκρατορία του Βυζαντίου ονομαζόταν Θέμα Μακεδονίας.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι Σλάβοι που κατοικούσαν στην περιοχή διεκδικούσαν τον Μέγα Αλέξανδρο ως πρόγονό τους. Δεν ζητούσαν να κληρονομήσουν κάτι με το οποίο δεν είχαν καμία σχέση. Η σκοπιανή μεγαλομανία προέκυψε από το 1944 και μετά.

Για μας έχει σημασία οι Σκοπιανοί να μην εμφανίζονται διεθνώς ως απόγονοι των Ελλήνων αρχαίων Μακεδόνων. Έχει σημασία να σταματήσουν την πολιτική του αλυτρωτισμού που ακολουθούν.

Οι Έλληνες θέλουν να βρεθεί λύση για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Όμως πρέπει να πάψει ἀμεσα η αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας και των δύο χωρών. Αυτό απαιτεί η καλή γειτονία. Δεν το θέλουν τα Σκόπια; Διαβατήριο για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν πρόκειται να πάρουν. Απλά πράγματα…

Απλός πολίτης


19-01-2018  00:00:01

Την Τετάρτη το απόγευμα το αμφιθέατρο στο Πολεμικό Μουσείο ήταν κατάμεστο. Ήτοι, δεν έπεφτε καρφίτσα. Με την ευκαιρία της παρουσίασης ενός τευχίδιου με τίτλο “Βεργίνα-Μεγαλέξανδρος» και συγγραφέα την κ. Ελένη Αρβελέρ έγινε μια συζήτηση από την οποία περίσσεψε ο αυταρχισμός της κ. Κοτταρίδη, εφόρου αρχαιοτήτων στην Βέροια.

Μπορεί η κ. Αρβελέρ να διατείνεται ότι στον τάφο που απέδωσε ο Ανδρόνικος στον Φιλίππο βρίσκεται θαμμένος ο Αλέξανδρος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η κ. Κοτταρίδου θα επιδείκνυε τους κακούς της τρόπους -σχεδόν υβριστικούς- απέναντι και στην κ. Αρβελέρ και στο κοινό και σε όσους τόλμησαν να ζητήσουν διευκρινίσεις για τα λεχθέντα. Στο κάτω κάτω η επιστήμη προχωρεί με τον διάλογο και όχι με τον δογματισμό της όποιας Κοτταρίδου.

Οποία λαθεμένη αντίληψη  αυτή των αρχαιολόγων να νομίζουν ότι ένα εύρημα είναι ιδιοκτησία τους! Αντί να γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα τόσο επίκαιρο ιστορικό θέμα, μείναμε με την εντύπωση ότι μάλλον χάσαμε τον χρόνο μας…

Απλός πολίτης


18-01-2018  00:00:01

Χτες το βράδυ στο Public, έγινε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με την παρουσίαση του βιβλίου των Χριστόπουλου – Σωτηρόπουλου, με τίτλο “πολυνομία και κακονομία στην Ελλάδα”. Δύσκολο θέμα αλλά φαίνεται ότι πολύ ενδιέφερε τις νέες γενιές των νομικών γιατί η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Μίλησαν ο καθηγητής Αλιβιζάτος, ο καθηγητής Τσακλόγλου και οι συγγραφείς που κατέστησαν φανερό ότι η Ελλάδα υποφέρει και από πολυνομία και από κακονομία. Και στα δυο η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό.

Αλλά και τί μάθαμε; Το 2014, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, ψηφίστηκαν 82 νόμοι. Το 2016 ψηφίστηκαν επί Τσίπρα 282 νόμοι. Δηλαδή, μέρα και νόμος. Γιατί; Γιατι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δίνει ρέστα στην πολυνομία κάνοντας κακονομία, ήτοι οι νόμοι που ψηφίζει καθώς γίνονται στο γόνατο δεν μπορούν να εφαρμοστούν ή ζημιώνουν το συμφέρον του πολίτη. Όχι πως δεν το ξέραμε..

Απλός πολίτης


17-01-2018  00:00:01

Τί νούμερο ειναι αυτός ο Γαβρόγλου; Κάθε εβδομάδα θυμάται να κάνει και μια νέα δήλωση για το σύστημα των πανελλήνιων εξετάσεων. Το μόνο σύστημα που δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν για την εγκυρότητα του, την αξιοπιστία του, την αντικειμενικότητά του.

Αλλά δεν βαριέσαι. Ο Γαβρόγλου όσα χρόνια τα κονομούσε από το Ίδρυμα Λάτση ως μέλος του ΔΣ, έκανε τον ψόφιο, τώρα που ο Άλεξ τον έκανε υπουργό, αποφάσισε να διαλύσει πραγματικά την παιδεία. Αυτή την φορά μετέθεσε τον νέο τρόπο εισαγωγής για το 2020. Μήπως και θα είναι αυτός υπουργός το 2020 για να τον νοιάζει; Κι εν τω μεταξύ, γονείς και παιδιά σε ομηρία…

Απλός πολίτης


16-01-2018  00:00:01

Είχε πολύ ενοχληθεί ο Τσίπρας που οι δικαστικοί δεν ήθελαν να καταθέτουν με το τέλος του έτους το “πόθεν έσχες” τους. Λες και οι άλλοι που το καταθέτουν δεν βρίσκουν τρόπους να κρύψουν τον πλουτισμό τους.

Αλλά πώς σας φαίνεται ότι τώρα ο Τσίπρας φέρνει τροπολογία για να μην καταθέτουν πόθεν έσχες τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ; Δηλαδή αυτοί που διαχειρίζονται και πουλούν τα χρυσαφικά της χώρας να μην καταθέτουν πόθεν έσχες. Και φέρνει ο άθλιος την τροπολογία και θα τον ψηφίσουν τα πρόβατά του.

Δεν έχει πάτο το πηγάδι που κατεβαίνει . Κι όλα αυτά για μια καρέκλα. Είναι τραγικός…

Απλός πολίτης


15-01-2018  00:00:01

Ποια ήταν η κόκκινη γραμμή στην οποία ορκιζόταν ο Τσίπρας και οι λοιποί τσιπραίοι ότι δεν θα περνούσαν ποτέ; Ότι θα την υπερασπίζονταν ως το τέλος; Το δικαίωμα στην απεργία.

Κι είχαν δίκιο. Γιατί η απεργία είναι μέσα στον πυρήνα της ιδεολογίας τους. Σκεφθείτε μόνον με πόσες απεργίες έδιωξαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα ή έκλεισαν εργοστάσια. Σκεφθείτε από το 2011 πόσες φορές για ψύλλου πήδημα έκαναν απεργία.

Και να η εκδίκηση του… καπιταλισμού. Έρχονται αυτοί οι αριστεροί να καταργήσουν ουσιαστικά την απεργία, το ευαγγέλιό τους. Πόσο πιο γελοίοι να γίνουν;

Απλός πολίτης

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία