web analytics

Τα Καθημερινά μας…

06-03-2018  00:00:01

Ο γιός Παπαγγελόπουλου, Πάρης Παπαγγελόπουλος, διορίστηκε στα ΕΛΠΕ. Μισθός 56.000 τον χρόνο. Δηλαδή καθαρίζει τον μήνα 4.000 και ελπίζω να είναι ευχαριστημένος. Τί δουλειά θα κάνει; Κάπου στη Νομική Υηρεσία. Φτάνει που τον διόρισε ο μπαμπάς υπουργός ΣΥΡΙΖΑ.

Η κόρη Παπαγγελόπουλου έχει διοριστεί στην Βουλή. Τί δουλειά κάνει; Ποιός ασχολείται! Την είχε διορίσει ο μπαμπάς αρχηγός της ΕΥΠ, επί Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, του μικρού.

Σε κάθε κυβέρνηση ο αδέκαστος εισαγγελέας και νυν υπουργός Δικαιοσύνης βολεύει κι ένα παιδί του. Ε! Αυτά είναι τα δικά του παιδιά…

Απλός Πολίτης


05-03-2018  00:00:01

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας εφευρέτης. Ανακάλυψε το ηθικό πλεονέκτημα. Είναι κάτι σαν λογαριασμό σε τράπεζα, πριν από τα capital controls φυσικά. Κάθε τόσο πηγαίνει στην τράπεζα και τραβάει πλεονέκτημα. Τί Ρανια και τί Παπαδημητρίου και τί πεντάστερα για τους παρατρεχάμενους των υπουργικών γραφείων!

Το πλεονέκτημα για τον Τσίπρα είναι ανεξάντλητο. Και απειλεί: Θα ανακαλύψει και άλλα σκάνδαλα. Πάντως, αν τα άλλα σκάνδαλα είναι σαν εκείνο της Novartis θα του έλεγα να του λείπει το βύσσινο. Θα του πέσει στο κεφάλι.

Εφεύρε και το σκανδαλόμετρο. Αυτό μετράει αν ένα σκάνδαλο είναι μεγάλο, μεσαίο ή μικρό. Το βλέπει ο Τσίπρας και αποφασίζει. Μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει και μένα; Αν μπορεί η νύφη του να είναι υπάλληλος στο Υγείας και μάλιστα προϊσταμένη υπηρεσίας και ταυτόχρονα να είναι μετακλητή στο γραφείο του υφυπουργού; Κι έτσι να εισπρἄττει 30% επί του μισθοὔ της; Αυτό θα το μετρήσει με το σκανδαλόμετρο ή με το ηθικόμετρο; Ας μας πει και μας, ο αθεόφοβος.

Απλός πολίτης


03-03-2018  00:00:01

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας συμμετείχε στα εκπαιδευτικά ταξίδια της Νοβάρτις. Τώρα το θυμήθηκε γιατί όταν ψήφιζε να παραπεμφθουν δύο πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί το είχε ξεχάσει. Τώρα το δήλωσε μόνος του γιατί ακούγεται στην ιατρική κοινωνία ότι ονόματα πολλά γιατρών υπάρχουν σε λίστες.

Άλλωστε, την ίδια δήλωση μπορεί να κάνει για τα τελευταία τριάντα χρόνια και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών. Αναλόγως της ειδικότητας, ανάλογη είναι και η φαρμακευτική εταιρεία που τους πλήρωνε το εκπαιδευτικό ταξίδι. Και όπως μου έλεγε εξαιρετική παθολόγος , εξακολουθεί να γράφει φάρμακα της Νοβάρτις είτε γιατί έχουν ἀμεσο αποτέλεσμα είτε γιατί είναι μοναδικά στην αγορά. Αν δηλαδή χρειαστώ βολταρέν γιατί με έχει τσακίσει ο πόνος θα πω: Δεν πειράζει! Καλύτερα να πονώ παρά να ενισχύσω τα …οικονομικά της Νοβάρτις; Προκειμένου να γίνει καλά ο ασθενής ο γιατρός θα σκεφτεί αν θα γράψει φάρμακο Νοβάρτις ή άλλης φαρμακευτικής εταιρείας;

Τα δε εκπαιδευτικά ταξίδια των φαρμακευτικών εταιρειών συνεχίζονταν κανονικά ως και τα μέσα Ιανουαρίου 2018. Υπήρχαν ειδικά τμήματα εξυπηρετήσεως σε όλες τις εταιρείες που… εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί! Επομένως, η αντιπολίτευση οφείλει να ζητήσει πολιτικές ευθύνες, κατ´ αρχήν, από τον πρωθυπουργό και μετά από τους Ξανθό και Πολάκη. Ειδικά από τον Πολάκη που είναι και γιατρός και ήξερε πολύ καλά τα εκπαιδευτικά ταξίδια. Μήπως μάλιστα θυμηθεί και αυτός αν είχε πάρει μέρος, Αν όχι με τη Νοβάρτις, με άλλη εταιρεία, γαλλική ας πούμε;

Απλός πολίτης


02-03-2018  00:00:01

Ευτυχώς πέρασε ο Φεβρουάριος, που όσο να᾽ ναι είχε αρκετές βροχές. Να ευχηθούμε ο Μάρτης που καλοδεχθήκαμε χθες, να έχει λιγότερες και ο Απρίλης ακόμη λιγότερες. Γιατί αν κατάλαβα καλά από τις δηλώσεις της Αστυνομίας, κάθε που βρέχει δυστυχώς δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις περιουσίες των πολιτών.

Ένεκα η βροχή προχθές μεταμεσονυχτίως, βγήκαν παγανιά οι σύντροφοι του συντρόφου που «περιποιήθηκε» τον Λουκά Πᾳπαδήμο και ως αλληλεγγύη στην απεργία που κάνει, έσπασαν 11 βιτρίνες. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι τόσο …αλληλέγγυοι όσο όταν απορρίφθηκε η αίτηση της Ηριάννας που είχαν σπάσει -και πάλι στην Ερμού- τριπλάσιες βιτρίνες.

Τί τους φταίνε οι βιτρίνες δεν ξέρω. Πάντως να πάνε να σπάσουν την πόρτα του Κοντονή δεν το έχουν ακόμη σχεδιάσει. Ας μην τους βάζουμε και ιδέες γιατί ποτέ δεν ξέρεις τί φέρνει… η βροχή.

Απλός πολίτης


01-03-2018  00:00:01

Τι ανασχηματισμός κι αυτός! Είναι τεράστιο λάθος να τον λένε ανασχηματισμό Κουβέλη. Γιατί ο Κουβέλης τόσον καιρό περίμενε για να εισπράξει τα 30 αργύρια της προδοσίας του. Αυτός ο ανασχηματισμός πρέπει να ονομαστεί με το όνομα ΣΤΡΑΤΗΣ.

Ποιός είναι αυτός; Είναι ένας υπαλληλάκος του Υπουργείου Πολιτισμού, που ήταν πιστός στον ΣΥΡΙΖΑ από την περίοδο του 4%. Δεν έχει ούτε ένα επιστημονικό κείμενο. Δεν έχει ούτε μισή δημοσίευση. Δεν έχει καμία παρουσία στο Υπουργείο. Δεν έκανε ποτέ τίποτε και δεν έχει τυπικά προσόντα ούτε για τμηματάρχης… Αλλά είναι ΣΥΡΙΖΑίος με βούλα. Τι κόλαφος για το Υπουργείο Πολιτισμού και τι ξεπεσμός!

Μετά την πλήρη διάλυση του Υπουργείου, τώρα μπήκε και η βούλα Στρατή. Έμειναν με το στόμα ανοικτό οι άλλοι υπάλληλοι. Ξεσηκώθηκαν και οι κλητήρες ΣΥΡΙΖΑ. Αφού έγινε ο Στρατής υφυπουργός, εμείς γιατί να μην γίνουμε υπουργοί; Ρωτούν τον Τσίπρα αν είχε κανέναν καλύτερο στον πάγκο;

Απλός πολίτης

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία