web analytics

Τα Καθημερινά μας (Φεβρουάριος 2017)

 28-02-2017  00:01:39

Βάλετε με το νου σας τι είπε ο μπάρμπα Φώτης και να σας σηκωθεί η τρίχα από τον αμοραλισμό του ανθρώπου. Ή και να τον λυπηθείτε, έτσι που κατάντησε. Δώστου ρε Τσίπρα μια θεσούλα να ησυχάσει!

Έδωσε ο μπαρμπα Φώτης συνέντευξη περιβόλι αλλά λόγω των ημερών είπαμε να το αφήσουμε λίγο πιο πέρα. Δεν ψήφισε, λέει, ΔΗΜΑΡ αλλά ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Ποιος δεν ψηφισε ΔΗΜΑΡ; Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ! Και τι ψηφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ; ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρακαλούσε εμάς να ψηφίσουμε ΔΗΜΑΡ  “γιατι ο νηφάλιος λόγος της είναι απαραίτητος στην Βουλή”.

Εμείς θέλουμε να ξεχάσουμε την αναισχυντία του που παρέδωσε την χώρα στα χέρια του Τσίπρα αλλά εκείνος δεν μας αφήνει. Ο ίδιος ήταν που τον είχε καταγγείλει και είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας δικό του κόμμα. Και τώρα μας λέει ότι ψήφισε αυτόν που είχε καταγγείλει. Λέτε να ονομάζεται κάπως αλλιώς η σχιζοφρένεια;

Απλός πολίτης


27-02-2017  00:01:24

Θυμόμαστε σήμερα την αρχή της Μεταπολίτευσης, όπου η Ελλάδα είχε φιλοδοξίες, όπου οι πολίτες είχαν όνειρα και οι γιορτές έπαιρναν το χρώμα της παράδοσής μας. Φωνές, χαρές και γλέντια.

Θυμόμαστε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως πρωθυπουργό, τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης να ανεβαίνει σαν σήμερα στον λόφο του Φιλοπάππου και να μιλά με τους Αθηναίους που πετούσαν τον αετό τους ψηλά και έκαναν πικ νικ γύρω από τον βράχο.

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει καταστρέψει μόνον την οικονομία, την ώρα που έπαιρνε επάνω της. Κατέστρεψε και την αισιοδοξία των Ελλήνων. Καθαρή Δευτέρα με τόση μιζέρια δεν λέει. Τουλάχιστον, ας φανταστούμε τους Φίλη, Φλαμπουράρη, Βούτση, Τσακαλώτο, Τόσκα ως μασκαράδες μη και διασκεδάσουμε το χάλι μας.

Ως και το 2010 τα βράδυα της αποκριάς η Πλάκα ξαγρυπνούσε από τις φωνές και τις χαρές στα στενά δρομάκια της. Περνούσαμε δύσκολα αλλά υπήρχε ελπίδα. Από το 2015 η Πλάκα είναι σιωπηλή και σκοτεινή. Η απόκρια δεν είναι πια εδώ. Ούτε και η ελπίδα.

Ας ευχηθούμε, τουλάχιστον “καλά κούλουμα“, όπως έλεγαν οι γονείς μας …

Απλός πολίτης 


25-02-2017  00:01:34

Παραδόθηκε, Πέμπτη απόγευμα, το Κέντρο Πολιτισμού Στ. Νιάρχος το οποίο στοίχισε στο ίδρυμα Νιάρχου περισσότερα από 600 εκατομύρια ευρώ. Ένα ωραίο αρχιτεκτόνημα του Ρέντζο Πιάνο, το οποίο θυμιζει πολύ το John Kennedy Center.

Τι κρίμα που παραδόθηκε στο κράτος και δη στο κράτος ΣΥΡΙΖΑ! Θυμάστε πόση υπερηφάνεια νοιώθαμε βλέποντας τα κτίρια που κατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004; Τώρα είναι κουφάρια και κάποια παρέχουν και στέγη στους πρόσφυγες…. Κλαίμε και για τις ένδοξες μέρες του Αυγούστου 2004 που ήταν όνειρο και πάει και για τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν στους τέσσερεις ανέμους και τώρα ξεπληρώνουμε εμείς.

Ακούγοντας τον Τσίπρα να αποκαλεί τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχου Ανδρέα, θυμήθηκα ότι όταν το 2007 που υπογράφτηκε η συμφωνία από το Ίδρυμα και τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο Τσίπρας είχε ανεβεί στα κάγκελα. Κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι παρέδιδε τον πολιτισμό στον Νιάρχο…

Την Πέμπτη που το Ίδρυμα παρέδωσε το λαμπρό οικοδόμημα που θα στεγάσει την Εθνική Βιβλιοθήκη με την Οπερα ο Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα του προσθέσει … αίγλη. Ωστόσο, το μόνο που μπορεί είναι να το παραδώσει στους ράπερ- συμβούλους Τσίπρα για να κανουν κάνα talent show…

Απλός πολίτης


 24-02-2017  00:01:54

Πριν από 15 μέρες ο αρχηγός της CIA επισκέφτηκε την Άγκυρα. Φυσικά δεν έχει πάει για να πιεί τσάι στο σαράι του Ερντογάν των 100.000 τμ. Ούτε να δει και τους άνδρες της φρουράς που τον περιβάλλουν ντυμένοι όπως εκείνους του Σουλεϊμάν, στο γνωστό σήριαλ.

Μήνυμα προσωπικό του έφερε από τον Trump ο οποίος σε συνεργάτες του, πλέκει το εγκώμιο του τούρκου ηγεμόνα. Βρίσκει τις απόψεις του πιο κοντά στις δικές του κι ακόμη ότι είναι αξιόπιστος και μπεσαλής σε ό,τι συμφωνήσει.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση που παρακολουθούν την κατάσταση λένε οτι ο Trump χρειάζεται τον Ερντογάν για το ISIS. Με αυτό το σκεπτικό μη μας κάνει εντύπωση αν ο Trump παραδώσει και τον Γκιουλέν στον Ερντογάν. Πολύ περισσότερο που και οι δυο ελάχιστη εκτίμηση τρέφουν για την Δικαιοσύνη!

Απλός πολίτης


 23-02-2017  00:01:25

Επειδή μιλάμε συνεχώς για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ας συμπληρώσουμε την εικόνα. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να ρίξει νερό στο μύλο του Ερντογάν.

Ειδικά, τώρα που ανοίγει ο καιρός και όπου να ‘ναι αρχίζει η τουριστική σεζόν. Η Τουρκία και φέτος θα βλέπει τουρίστα …από φωτογραφίες, γιατί δεν θεωρείται ασφαλής προορισμός.
Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη επιστήσει την προσοχή στους πολίτες τους που θα ήθελαν να επισκεφτούν την περιοχή.

Θα σας φανεί παράλογο αλλά αν ο Ερντογάν δεν κερδίσει το συνταγματικό δημοψήφισμα και δεν εκλεγεί σουλτάνος- η μάχη είναι αμφίρροπη – δεν το ᾽χει σε τίποτε- λένε ειδικοί αναλυτές- να δημιουργήσει από το τίποτε μια μείζονα κρίση με την Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει το εθνικιστικό αίσθημα των Τούρκων. Όχι ότι τους εγκατέλειψε και ποτέ.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που λένε ότι θα ήταν μια κάποια λύση και στο δικό μας πρόβλημα. Ίσως ο Τσίπρας να εύρισκε την δικαιολογία που χρειάζεται να πάει σ’ εκλογές…

Απλός πολίτης


22-02-2017  00:01:24

Πολύ συνωστισμός γύρω από το Φαρμακονήσι τις τελευταίες μέρες. Η φρουρά που υπάρχει επάνω στη νησίδα δεν έχει μείνει ούτε ώρα …μόνη της. Και την προηγούμενη Παρασκευή χτύπησε, στα όρια, κόκκινος συναγερμός στο Πεντάγωνο. Έτρεχε ο Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης και δεν έφτανε. Έριχνε βολές, ανενόχλητο, το τουρκικό παράκτιο περιπολικό, λες κι ήταν μέσα στον Βόσπορο.

Από τις 29 Ιανουαρίου που βγήκε κρουαζιέρα δίπλα στα ΙΜΙΑ, ο αρχηγός ο τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ, το Αιγαίο έγινε δημοφιλέστατο. Βγήκε και το γνωστό ΤΣΕΣΜΕ και φέρνει βόλτες κοντά στην Παναγιά, υποθέτω, για να μην πλήττει η φρουρά που βρίσκεται επάνω στη νησίδα.

Οι εταίροι μας λένε να ηρεμήσουμε και ότι δεν τρέχει τίποτε. Απλά ο Ερντογάν, που τον Απρίλη θα κάνει το συνταγματικό δημοψήφισμα για να αναδειχθεί σουλτάνος, πουλάει αγριάδα για εσωτερική κατανάλωση. Ίσως και να έχουν δίκιο. Όμως πολλές φορές πάει η στάμνα στο νερό αλλά ΜΙΑ σπάει, έλεγε η γιαγιά μου…

Απλός πολίτης


21-02-2017  00:01:30

Η είδηση έφτασε απο τις Σέρρες κι αναδημοσιεύτηκε στα sites , στα blogs και στις εφημεριδες πανελλήνιας εμβέλειας.

Οι κάτοικοι, αγρότες, γύρω από την Αμφίπολη ετοιμάζονται να βγούν στους δρόμους. Έχουν προβλήματα με την διακίνηση των προϊόντων τους; Είναι οι χαμηλές τιμές του έμπορα, οι ασφαλιστικές εισφορές και η υψηλή φορολογία που επέβαλε η κυβέρνηση- άλλα τους είχε υποσχεθεί- που τους βγάζει στους δρόμους;

Όχι. Είναι γιατί δεν ανέχονται την εγκατάλειψη του τύμβου Καστά που η ανασκαφή του χάρισε στην Ελλάδα και στον παγκόσμιο πολιτισμό ένα ταφικό μνημείο μοναδικής ιστορικής σημασίας και τέχνης.

Σε όποια άλλη χώρα αν είχε αποκαλυφθεί, η όποια κυβέρνηση θα είχε σπεύσει να το αναστυλώσει, να το συντηρήσει και να το αποδώσει στον κόσμο. ΟΧΙ όμως η συμπλεγματική αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κρέμασε στην πρόσοψη του μνημείου την ταμπέλα: Σαμαράς-Νέα Δημοκρατία, ευχόμενη να το σκεπάσουν τα χώματα και να το εξαφανίσουν…

Απλός πολίτης


20-02-2017  00:01:22

Όσοι κατοικούν σε μια ακτίνα δύο χλιομέτρων γύρω από τον ιερό βράχο έχουν να λένε ότι κάθε πρωί με την ανατολή του ήλιου, ακούνε κάποιους να ψέλνουν τον Εθνικό Υμνο. Φωνές αντρικές και λίγο παράφωνες.

Είναι οι στρατιώτες, που από κάποιο κοντινό στρατόπεδο, φέρνουν, εν πομπή, καθημερινά στην Ακρόπολη και κάνουν την έπαρση του εθνικού μας συμβόλου στον ιερό βράχο. Υποθέτω ότι η τελετά θα γίνεται από τότε που η Αθἠνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Η συγκίνηση που μας προκαλούν η έπαρση της σημαίας και το ανάκρουσμα του εθνικού ύμνου είναι γνήσια και αυθόρμητη. Άραγε έχει και κάποια σημασία για τους διεθνιστές στους οποίους οι αφελείς πρόθυμοι συμπολίτες μας παρέδωσαν την εξουσία;

Δέστε, πώς εμφανιζονται οι ξεκούμπωτοι συριζαίοι στην Βουλή για να εννοήσετε πως οι ίδιοι εννοούν θεσμούς και παράδοση. Και κάντε σύγκριση με τα μέλη όποιου Κοινοβουλίου και στις πέντε ηπείρους. Εκείνο το “ανάδελφον “ που σημειώνει το πέρασμα Σαρτζετάκη από το προεδρικό μέγαρο, έχει στοιχειώσει την Ελλάδα…

Απλός πολίτης


18-02-2017  00:01:58

Ο Βερναρδάκης, πρώτος, ανήγγειλε το πλάνο της κυβέρνησης για τις επερχόμενες εκλογές: “Θα είναι οι πιο πολωτικές στην Ιστορία”. Μεθυσμένος ήταν και ομολόγησε τα σχέδια που καταστρώνουν στου Μαξίμου ή τόση βεβαιότητα έχει ότι κοιμάται ύπνον βαθύ η αντιπολίτευση; Εγώ πάντως στην δήλωσή του διαβάζω ότι οι εκλογές είναι κοντά.

Αλλά, για την πόλωση κάνει λάθος. Πόλωση με το 81% των πολιτών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται. Και αν συνεχίσει η φόρα- κατηφόρα στις μετρήσεις, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν θα φτάνει ούτε για …πετροπόλεμο!

Ο Πολάκης, αν και δεύτερος, ξεπέρασε τον Βερναρδάκη. Ανήγγειλε στους πολίτες ότι “το κόμμα του αγωνίζεται για να κατακτήσει την πραγματική εξουσία”. Εγώ διαβάζω ότι το κὀμμα του κατέκτησε την εξουσία γιατί βρέθηκαν οι αφελείς και οι ΕΝΦΙοργισμένοι, που πίστεψαν ότι πετάει ο γάιδαρος. Αλλά αυτά τα κόλπα ήταν …last year.

Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος των εκλογών! Γιατί, το πήδημα οψέποτε κι αν κάνουν εκλογές, είναι βεβαιωμένο ότι θα ακολουθήσει.

Απλός πολίτης


17-02-2017  00:01:38

Εντάξει. Απλός πολίτης είμαι εγώ και δεν ξέρω να συμβουλέψω πώς να αποφύγουμε το GREXIT. Αλλά επειδή είμαι πατριώτης, παρόλο που δεν θέλω να δω ζωγραφιστούς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αν ήξερα κάτι θα έτρεχα κατ’ ευθείαν στου Μαξίμου: Ρε, σύντροφοι, κάνα σχέδιο για να μην μας πάτε στο GREXIT έχετε;

Αλλά οι πολυσπούδαστοι και πολυπτυχιούχοι σύμβουλοι, ο στρατηγικός Καρανίκας και ο καθηγηταράς Τσακαλώτος τι να το κάνουν το σχέδιο. Όλο το “απόψε αυτοσχεδιάζουμε”, παίζουν.
Θυμάστε πώς μας φοβέριζε ο Βαρουφάκης – με ενα νι ως Γιάνης- με το Plan B bitcoin, ο Λαφαζάνης με το plan B δραχμή και γιούργια στο Νομισματοκοπείο; Στου Μαξίμου δεν έχουν κάνα plan B μήπως και μας βρει η ανάπτυξη, γιατί τώρα παθαίνει η φουκαριάρα Ελλάς ό,τι έπαθε στα Δερβενάκια ο Δράμαλης;

Μπορεί να είμαι απλός πολίτης αλλά ξέρω πως το GREXIT δεν σημαίνει: Παιδιά , δεν πειράζει πάμε τώρα με δραχμή. Σημαίνει κάτι παραπάνω: Παιδιά πάμε στα Τίρανα για να δουλεψουμε να φάμε…

Απλός πολίτης


 16-02-2017  00:01:54

Με ποιόν έχει στήσει πόλεμο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Με το μεγάλο κεφάλαιο, που μας έλεγε το 2014; Σιγά μην σκίσει το καλσόν του. Αφού το μεγάλο κεφάλαιο, από Ψυχικό και πάνω, τον υποστήριξε ..αδρά. Αυτό τον έφερε και στην εξουσία. Πώς θα τα βάλει τώρα μαζί του; Ονόματα δε λέμε αλλά είναι πλέον σε όλους γνωστά.

Τη μεσαία τάξη τσακίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν απομυζά με φόρους που δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα. Με μείωση συντάξεων που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Με αύξηση του ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν οι νοικοκυραίοι.

Και ποιοί περιμένετε να αντιδράσουν; Οι …εφοπλιστές; Παίρνουν τα καραβάκια και σ άλλη παραλία. Οι επιχειρηματίες; Παίρνουν τις έδρες τους και σ’ άλλη Βουλγαρία.

Μας λένε ότι η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να αντιδράσει πλέον δυναμικά.. Να το δούμε και να …τρίβουμε τα μάτια μας!

Απλός πολίτης


 15-02-2017  00:01:22

Ακούω βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τολμούν και λένε, ακόμη και σήμερα, ότι η κυβέρνησή τους είναι έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος με τους δανειστές και μου έρχεται να σπάσω είτε ραδιόφωνο, είτε τηλεόραση.

Όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί οι δημοσιογράφοι που τους ακούν δεν σηκώνονται να τους πούν αυτό που είπε ο Μπαλάφας σ’ έναν κακομοίρη που νόμιζε ότι ο σύντροφος θα τον άκουγε όπως και προεκλογικά: “Βρε άντε από ‘δω”

Πλατφόρμα επαναδιαπραγμάτευσης δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει. Και όσα μέτρα αποφασίσουν οι δανειστές μας, στα τέσσερα θα πέσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τα περάσουν.

 Αλλά εγώ ελπίζω ότι ο πολυταξιδεμένος πρωθυπουργός μας θα κάνει ακριβώς αυτό που έκανε και τον Σεπτέμβρη 2015, όταν έφερε το δικό του μνημόνιο: Ζήτησε να το νομιμοποιήσει ο λαός. Τώρα, που φέρνει το τέταρτο μνημόνιο θα αφήσει τη νομιμοποίησή του στα χέρια των πάσης φύσεως Ζουράριδων; Δεν θα θελήσει να το νομιμοποιήσει και πάλι ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του; Όχι; Πώς όχι ρε;

Απλός πολίτης


14-02-2017  00:01:44

Η ραγδαία άνθηση της τεχνολογίας και ωσαύτως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχε ως ένα βασικό αποτέλεσμα να κάνει αρκετά εφικτή σε πολλούς και διάφορους την μεγάλη (άλλοτε) Τιμή των 15 λεπτών δημοσιότητος. Κάποιος πρέπει να το «σφύριξε» αυτό στον Βουλευτή υπολοίπου Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κύριο Γεώργιο Βλάχο, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία. Και μιας και ουδέποτε είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη για δικό του επίτευγμα, δηλαδή θετικώς, είπε να την απασχολήσει σχολιάζοντας αρνητικώς συνάδελφό του Βουλευτή και Αντιπρόεδρο του Κόμματος που ανήκει!

Τα κατάφερε ο κύριος Βλάχος και μπράβο του. Έστω κι αν χρησιμοποίησε για την επιτυχία του αυτή ένα λογικοφανές μα εντελώς παράδοξο επιχείρημα. Καθόσον πιθανότερον είναι να μην εκφράζει ο ίδιος την παράταξη στην οποία ανήκει παρά αυτός που εχρίσθη αντιπρόεδρος από τον Πρόεδρο! Βλέπετε, ένα νομικό πρόσωπο μια εταιρία ένα σωματείο ένα Κόμμα, πρωταρχικώς τα εκφράζουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι, όπως αυτοί διορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο ή έτερα παρόμοια Όργανα. Ο κύριος Βλάχος δεν ανήκει στους νομίμους εκπροσώπους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, είτε αρέσει στον κύριο Βλάχο είτε όχι, ΑΝΗΚΕΙ!

Live with it που λένε κι οι φίλοι μας οι αγγλοσάξονες…

Αγγελόσκονη


13-2-2017  00:01:34

Καθόμαστε κι ακούμε αυτά που λέει πχ. ο Τσακαλώτος. “Kαήκαμε αν δεν κλείσει η αξιολόγηση”. Πότε το είπε; Στα μέσα του Νοέμβρη. Πέρασαν και τα Χριστούγεννα. Πού είμαστε; Μέσα Φεβρουαρίου και πάμε για το Πάσχα.

Μετά δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος: “Έχουμε κάνει μόνον το ένα τρίτο από τα προαπαιτούμενα”. Γίνεται πανικός στην κυβέρνηση και βγαίνει και το μαζεύει. Ναι, λέει, κάναμε μεν το ένα τρίτο, το άλλο τρίτο θα το διαχειριστούμε πολιτικά και το τελευταίο τρίτο θα το προλάβουμε. Ξέρετε αυτό πως λέγεται σε σχέση με το τρίτο, αλλά η καλή μου ανατροφή δεν μου το επιτρέπει.

Κι εμείς τί κάνουμε παίδες Ελλήνων; Καθόμαστε κι ακούμε στωικά ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα μας πάει στο τέταρτο μνημόνιο και δεν κάνουμε τίποτε; Ούτε μια συγκέντρωση, έστω για τα μάτια; Δεν μας δίδαξε τίποτε ο ΣΥΡΙΖΑ που για δύο χρόνια είχε τους δήθεν αγνακτισμένους στο Σύνταγμα; Ε! Άξιοι της τύχης μας…

Απλός πολίτης


11-02-2017  00:06:58

Στο ιστορικό κέντρο ευτυχώς που δεν κυκλοφορούν τουρίστες. Θα φωτογράφιζαν ως αξιοθέατο τους ξεχειλισμένους σκουπιδοντεκέδες. Κάτι ανάμεσα σε Κάιρο και Νέο Δελχί. Βρώμικοι, τεράστιοι σπασμένοι, ακάλυπτοι κάδοι. Πολυτέλεια η ανακύκλωση. Ποιος πήγε στην Μαδρίτη να μάθει τί σημαίνει αποκομιδή σκουπιδιών, λεωφόροι χωρίς κάδους, πεντακάθαρα πεζοδρόμια. Η Ευρώπη δεν μένει εδώ

Ζητιάνοι εισαγόμενοι από τους γείτονες μας, κάνουν τον σταυρό τους για να ζητήσουν… χριστιανική βοήθεια. “Καλά Χριστούγεννα και Παναίτσα μου» λένε κρατώντας ένα σκισμένο κομμάτι χαρτόνι που γράφει “πινάο” Καλά, η ορθογραφία μας μάρανε.

Οι Έλληνες, που τους ρίμαξε η φτώχεια που τους επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, αξιοπρεπείς, στέκονται σε μια γωνία μαζεμένοι. Ίσα που απλώνουν το χέρι τους. Μην τους δει μάτι γνωστού και τους αναγνωρίσει. Μεσήλικες με τρύπια παπούτσια, γυναίκες με τριμένο παλτό. Ένα πακέτο μαντηλάκια, τι ψυχή να έχουν; Ο κόσμος προσπερνά χωρίς να τους κοιτάζει. Ντρέπεται που δεν έχει ούτε αυτός για να βοηθήσει.

Απλός πολίτης


10-02-2017   00:15:25

Τι να νόμιζε άραγε ο κυρ Αλέκος ότι είναι η ανάπτυξη, που θα μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας; Κάτι σαν τα δακρυγόνα που η ευαίσθητη αριστερά ρίχνει στους όποιους διαμαρτυρόμενους; Κάτι σαν την εαρινή αλλεργία από τις φουσκοδεντριές;

Το ζήτημα είναι ότι η ανάπτυξη δεν είναι εδώ. Ουσιαστικά, τίποτε δεν είναι πιά εδώ: Ούτε το ισχυρό τραπεζικό σύστημα. Ούτε τα δάνεια για τις επιχειρήσεις. Ούτε το κλίμα για τις επενδύσεις. Ούτε ρευστό για τα νοικοκυριά και το ταμείο του μικρομεσαίου. Σε ποια αγορά, με ποιες υπηρεσίες, με ποια δημόσια διοίκηση, με ποια Δικαιοσύνη να προχωρήσουμε; Έτσι, στα τυφλά…

Κι επειδή δεν έμαθαν Τσίπρας και σία το μάθημά τους, οι θεσμοί εξακολουθούν να μας τιμωρούν. Και τί νομίζετε ότι θα κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα; Θα διστάσει να ψηφίσει τα μέτρα; Μα δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει αυτή το 2018, το 2019. Καυτή πατάτα στα χέρια του Μητσοτάκη το σχέδιο του Μαξίμου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποτελέσει μια παρένθεση… Ξυπνείστε!

Απλός πολίτης


09-02-2017     00:08:30

Αυτή εδώ η άθλια κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για να εξολοθρεύσει τα ΜΜΕ που δεν την δοξάζουν, είναι η ίδια που ως αξιωματική αντιπολίτευση, ανέβηκε στα κάγκελα της ΕΡΤ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Σαμαρά για το κλείσιμό της. Έσκιζε τα ιμάτιά της περί φίμωσης, περί αυταρχισμού. Και δώστου συναυλίες για το δίκαιο του αγώνα. Ένα ευτελές προπαγανδιστικό μέσο κατάντησε την ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει σε προπαγάνδα από το Ράδιο Μόσχα, τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου…

Κανείς δεν βλέπει ότι αυτή η κυβέρνηση θα κλείσει όλα τα ΜΜΕ που την ενοχλούν; Δεν βρέθηκε κανείς να ανεβεί στα κάγκελα της Μιχαλακοπούλου να φωνάξει ότι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φιμώνει την ελευθεροτυπία. Πουλάει το παραμύθι ότι κλείνοντας το συγκρότημα Λαμπράκη, εξαφανίζει την διαπλοκή. Κανείς δεν βγήκε να φωνάξει, μη και ξυπνήσουν οι πολίτες, ότι τώρα ο Τσίπρας εγκαθιδρύει την διαπλοκή ως κυβερνητική παράμετρο. Πού να νύχτωσε άραγε και η αντιπολίτευση;

Απλός πολίτης


08-02-2017  00:05:12

Το 82% των πολιτών σήμερα δηλώνουν : Την πατήσαμε. Αλλά τί αλλάζει; Ένα είναι, ίσως το όφελος: Η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί κατάλαβαν ότι όταν ψηφίζεις ένα κόμμα, που δεν έχει δοκιμαστεί στην εξουσία, που η ιδεολογία του είναι κάτι μεταξύ χάους και κομμουνισμού αλ ογκρατέν, που αποτελείται από άχρηστους που δεν έχουν κολήσει ένσημο, η κυβέρνηση τους μπορεί να μείνει και ολόκληρη την τετραετία, ρίχνοντας στα βράχια το καράβι. Το παν είναι να συνουσιάζονται με την εξουσία.

Όταν δεν υπάρχει προεκλογική εκλογή που να βάλει τρικλοποδιά σε όλο το σύστημα, πώς αλλιώς να πέσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Αυτή εξ αρχής είχε γεννηθεί για την καταστροφή αλλά υπήρχαν πολλοί που νόμιζαν ότι θα έφερνε την αλλαγή. Ε! Δεν είπε και ψέμματα ο Αλέξης. Εφερε την αλλαγή, ήτοι τα πάνω κάτω. Σερβιτόροι έγιναν ειδικοι στην στρατηγική, ρεαλιτζούδες έγιναν διευθύντριες στο πρωθυπουργικό γραφείο και σύμβουλοι υπερήφανοι, που φοίτησαν μόνον στην σχολή Κουμουνδούρου.
-Την πατήσαμε; Ναι γιατί δεν θα έπρεπε να ζητούν εκλογές μόνον ο Μητσοτάκης, η Φώφη, ο Θεοδωράκης ακόμη και ο Λεβέντης. Είναι γιατί εμείς πρέπει να βγούμε να φωνάξουμε. Εμείς, οι απλοί πολίτες, οι πραγματικά αγανακτισμένοι! Ύπνος βαθύς…

Απλός πολίτης


 07-02-2017  00:06:27

Η κ. Αναστασία Γιάμαλη αρθρογραφεί στην ΑΥΓΗ. Εμφανίζεται και στην καθημερινή εκπομπή -τηλεθέαση ίση με το πάτωμα -“Αίθουσα Σύνταξης” της ΣΥΡΙΖΕΡΤ. Διαθέτει πλούσια προσόντα και συμβατά: Ξανθιά βαμμένη χαίτη, βαθύ ντεκολτέ, εξοργισμενη με όποιον ασκεί κριτική στην κυβέρνησή “της”.

Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε την Μόρια η κυρία Αναστασία σχολίασε «…Ο Μητσοτάκης στην Μόρια… μέσα δεν μπήκε, γιατί ήθελε δύο διμοιρίες και δεν ήθελε να επιβαρύνει… Μπορεί να σιχαίνεται… Δεν ξέρω…».

Το επίπεδο του σχολίου της συμβαδίζει με εκείνο της ΑΥΓΗΣ. Το “σιχαίνεται “ ας εκληφθεί ως προσωπική της άποψη, για τυχόν επίσκεψη της στον στάβλο της Μόριας, όπου στιβάζονται άνθρωποι από την ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση. Τί Μύκονος τί Μόρια για την κυρία Αναστασία. Από Μ αρχίζουν και οι δυο.

Είθισται ασχημονείν η κυρία Αναστασία απαξιώνοντας εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Όμως το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν επιλαμβάνεται αυτεπαγγέλτως. Πρέπει να γίνει καταγγελία! Οπως ελέχθη από τη Νέα Δημοκρατία “η κυρία Γιάμαλη προσφέρει έργο. Εξαγριώνει ακόμη κι εκείνους οι οποίοι μπορεί να μην ανήκουν στη ΝΔ, μπορεί και να μη συμπαθούν τον κ. Μητσοτάκη”.

Απλός Πολίτης


 06-02-2017  00:31:57                

Διαβάζοντας στην χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την ολοσέλιδη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την εισέπραξα ως έμπρακτη… συγνώμη!

Γιατί είναι πολύ πρόσφατο το 2014  για  να ξεχάσω τον  λιγότερο εμφανή ή  περισσότερο αφανή “πόλεμο” που έκανε στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

 Υπήρχαν αρθρογράφοι της, δήθεν ειδικοί στα Οικονομικά  που διαβάζοντας το κείμενό τους,  δεν μπορούσες να καταλάβεις: Ήξεις  αφήξεις ου εν ταις Βρυξέλαις θνήξεις. Πού εβαζαν , δηλαδή το κόμμα  πριν  ή μετά από το ου!  

 Μπορείς να πεις, ότι  αλοιθώριζε ΚΑΙ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προς ΣΥΡΙΖΑ -όπως και ο ΣΚΑΪ- αν και το κοινό τους είναι κατά κύριο λόγο αστοί και νοικοκυραίοι συντηρητικής τοποθέτησης;

 Ισως θεωρούσε η ιδιοκτησία τους, αναπόφευκτη την επέλαση Τσίπρα και επέλεγε να τον νουθετήσει, πλησιάζοντας τον. Είναι και αυτή μία μέθοδος. Ανορθόδοξη, ίσως.

 Το τοπίο τώρα έχει ξεκαθαρίσει. Η συνέντευξη Σαμαρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ας εκληφθεί και ως στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυβέρνησης Σαμαρά, στέλνει  μήνυμα  εμπιστοσύνης στον πολίτη για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι αλήθεια  για να εκτιμήσουμε τα καλύτερα πρέπει να ζήσουμε τα χειρότερα…

Απλός πολίτης

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία