web analytics

Τα Καθημερινά μας (Φεβρουάριος 2018)

28-02-2018 00:00:01

Είναι γεγονός ότι κάποιοι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ξανακαθίσουν στα θρανία για να βελτιώσουν τα Ελληνικά τους. Διαβάζω το απίστευτο: Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός μετά την καρατόμηση των Αντωνοπούλου και Παπαδημητρίου. Καρατόμηση; Λεξικό Μπαμπινιώτη δεν έχουν στο γραφείο τους;

Καρατόμηση θα ήταν αν ο Τσίπρας διαβάζοντας στον Ελεύθερο Τύπο το επίδομα πενίας που καταβάλαμε εμείς στην σύντροφο Αντωνοπούλου, την έστελνε άκλαφτη σπίτι της. Χρειάστηκε τρεις ολόκληρες μέρες περιμένοντας να δει θα την κράξουν ή δεν θα την κράξουν, μήπως και γλυτώσει τις εντυπώσεις. Είδε και αποείδε ότι έγινε το σώσε, διαπίστωσε ότι δεν είχε καμία διάθεση να παραιτηθει για να τον διευκολύνει κι έτσι της συνέστησε να παραιτηθεί.

Αυτό δεν λέγεται καρατόμηση. Απλά είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Τσίπρας είναι πολιτικά-κοινωνικά αναίσθητος και θεωρεί τους πολίτες ηλίθιους. Θα πείτε αν δεν ήταν, πώς θα κρατούσε ποσοστό πάνω από 20%, μετά τα όσα έχει κάνει κι έχει πει;

Απλός πολίτης


24-02-2018 00:00:01

Όπως ακριβώς σας τα είπα χτες. Ο Τσίπρας πήγε στις Βρυξέλλες για να βεβαιώσει την κ. Μέρκελ ότι ο Ζάεφ είναι ο πρωθυπουργός της «Μακεδονίας» και όχι της ΠΓΔΜ. Ότι η «Μακεδονία» σε λίγο θα μπεί στο ΝΑΤΟ γιατί η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκήσει βέτο. Να υποθέσουμε ότι το έχει συμφωνήσει και με το συνεταιράκι του;

Και μπορεί ο Ζάεφ να είναι και μάγκας γιατί δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το Σύνταγμα, καθότι ο φίλος του Τσίπρας το έχει συμφωνήσει. Λες κι είχαμε καμιά αμφιβολία ότι ο φίλος των πάντων Τσίπρας γενικά συμφωνεί για όλα και με όλους, αρκεί να μην του πάρει κανείς την καρέκλα του.

Έχετε καμιά αμφιβολία ότι θα ανακοίνωσε στην κ. Μέρκελ ότι είναι και ο αρχάγγελος της κάθαρσης; Άντε να δω τί θα κάνει όταν ο Άδωνις παρουσιάσει στην Επιτροπή τα δικά του…ευρήματα. Και όπως απέδειξε την Τετάρτη είναι πολύ δυνατός στο να συλλέγει ντοκουμέντα. Όχι εκείνα τα μπαξμπάνεια, τα κατασκευασμένα αλλά αληθή και διασταυρωμένα.

Και δεν είναι ένας που μαζεύει στοιχεία για τους αριστερόστροφους -με χέρια Τιραμόλα- αλλά δέκα.

Απλός πολίτης


23-02-2018 00:00:01

Μετά το Βατερλώ του Τσίπρα την Τετάρτη στην Βουλή, σήμερα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες. Ήρθε η ώρα να πουλήσει και το όνομα της Μακεδονίας για να εξαγοράσει χρόνο στην εξουσία.

Άλλωστε η προστάτις του κ. Μέρκελ στην συνάντηση της με τον Ζάεφ καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της «Μακεδονίας» και μετά μίλησε καμιά εικοσαριά φορές για τη “Μακεδονία» και υπήρχε και επίσημη μετάφραση της… μακεδονικής γλώσσας.

Αν ο Τσίπρας νομίζει ότι θα περάσει η δωρεά του ονόματος της Μακεδονίας στον Ζάεφ χωρίς πρόβλημα, εμείς του λέμε ότι κάνει λάθος. Μπορεί η Μέρκελ να το απαιτεί, μπορεί ο Τραμπ να του το επιβάλλει αλλά εμάς μας ρώτησε;

Απλός πολίτης


22-02-2018 00:00:33

Ήταν να τον λυπηθείς χτες βράδυ το νυν πρωθυπουργό που σε λίγο θα περάσει στο τέως πρωθυπουργός, όχι πως είναι και λίγο εκεί που έφτασε ένας άνθρωπος που το μόνο του ταλέντο είναι να ψεύδεται τόσο πειστικά, ώστε να υπάρχει ο κίνδυνος να πιστεύει τα ψέμματά του και ο ίδιος.

Ούτε ένα επιχείρημα να υπερασπιστεί δεν είχε, που έφερε στη Βουλή δέκα πολιτικούς ως δωρολήπτες για να αποδειχθεί ότι ο ίδιος είναι ο σκευωρός. Ο ίδιος σκηνοθέτησε το σκάνδαλο. Ο ίδιος κατασκεύασε τους κουκουλωμένους.

Κάθε μέρα που αυτός και οι όμοιοί του μένουν στην εξουσία η Ελλάδα κινδυνεύει…

Απλός πολίτης

21-02-2018 00:00:01

Πρέπει να κρατήσουμε στη μνήμη μας τη σημερινή ημέρα. Είναι η πρώτη και ουσιαστική απόπειρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εγκαθιδρύσει αυταρχικό καθεστώς.

Το σχέδιο είναι παλιό και δοκιμασμένο. Νομίζουν οι αριστεροφασίστες ότι θα καταστρέψουν “το παλιό καθεστως“ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ρίχνοντας λάσπη στους εκπροσώπους του. Δύο πρωθυπουργοί, ένας αντιπρόεδρος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο επίτροπος στην ΕΕ και πέντε υπουργοί είναι ο στόχος της κυβέρνησης.

Είναι η ίδια μέθοδος που ακολούθησαν όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα, πχ. Κούβα. Πρώτα κατέστρεφαν την αξιοπιστία των πολιτικών και μετά εμφανίζονταν οι “σωτήρες” που επέβαλαν τον αριστερόστροφο φασισμό. Το σκάνδαλο Novartis είναι διεθνές και υπαρκτό. Η μεθόδευση του από την κυβέρνηση είναι εντός σχεδίου καθεστωτικής επιβολής.

Απλός πολίτης

20-02-2018 00:00:01

Η κυβέρνηση έβαλε όλα της τα δυνατά στη Νοβάρτις. Ετοίμαζε τον φάκελο με τις καταθέσεις των κουκουλομένων με την ησυχία της. Έδινε και κάθε τόσο μία… υπόμνηση στον Βαξεβάνη, που αποτελεί το επίσημο καθοδηγητικό όργανο του Μαξίμου. Όποιον θέλουν να σπιλώσουν στο «στοκοτσιμέντο» το δίνουν. Και επειδή το έγραφε το ρυπαρό έντυπο κανείς δεν έδινε σημασία. Ο Μπαξμπάνης είναι το παράδειγμα προς αποφυγή των δημοσιογραφούντων.

Να όμως που ήρθε η ώρα να βγουν εκατομμύρια διαμαρτυρομένων Ελλήνων στους δρόμους. Αφερέγγυα η τσιπροκυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι είχαν τη Νοβάρτις σαν απόθεμα για τις εκλογές, αλλά ποιος περίμενε ότι όλη η Ελλάδα θα έβγαινε στις πλατείες! Έτσι, το υπαρκτό σκἀνδαλο Νοβάρτις -για τους γιατρούς- βιαστικά και γρήγορα βγήκε στην επικαιρότητα.

Μόνον που γελάνε και τα πόμολα. Φόρεσαν Τσίπρας και Καμμένος κουκούλα σε μία πρώην να πάρει την εκδίκησή της από τον πρώην γενικό της Νοβάρτις, συκοφαντώντας τους ισχυρούς πολιτικούς τους αντιπάλους.

Την Τετάρτη η αντιπολίτευση θα τσακίσει τους συκοφάντες. Τσίπρας και Καμμένος είναι οι απολογούμενοι. Και όχι οι δυο πρώην πρωθυπουργοί και οι οκτώ υπουργοί.

Απλός πολίτης


14-02-2018 00:00:01

Διαβάσατε την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπόγεια του Μαξίμου εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του; Γιατί αν την διαβάσατε, τώρα ξέρετε ποιος είναι ο εγκέφαλος του… τροχήλατου και ποιος το υπαγόρευσε στον κουκουλομάρτυρα. Ο Τσίπρας αυτοπροσώπως.

Το τροχήλατο σαμσονάιτ αναφέρεται στην κατάθεση ενός εκ των τριών κουκουλομένων και ο Τσίπρας το υιοθετεί για να βρίσει την Μαρέβα, λίγες ώρες αφού τα γκαζάκια έκαψαν την πόρτα της επιχείρησής της.

Ο Τόσκας δεν μπήκε στον κόπο να κάνει δήλωση ότι θα βρεθούν οι ένοχοι γιατί ξέρει ότι οι ένοχοι είναι σύντροφοι και τους συντρόφους τους προσέχουν για να τους κάνουν τις δουλειές τους.

Κι ενώ η κυβέρνηση ασχολείται με την κατασυκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων, η Τουρκία δηλώνει ότι της ανήκουν τα Ίμια. Στην ΠΓΔΜ ανήκει η Μακεδονία και η Αλβανία θέλει πίσω τις περιουσίες των Τσάμηδων. Να κάνουμε τον σταυρό μας. Με αυτό τον εσμό των αλητήριων που μας κυβερνούν , πότε δεν ξέρεις τί μπορεί να πάθουμε…

Απλός πολίτης

13-02-2018 00:00:01

Δεν μας διαφώτισε ο Τσίπρας χτες. Σκάνδαλο λέει και σκάνδαλο δεν φαίνεται. Αλλά και ποιος να τον πιστέψει, όταν καταρρέει δικονομικά το κουκουλωμένο κατηγορητήριο;

Ποιος δικαστής μπορεί να δικάσει έχοντας ως αποδεικτικά στοιχεία κάτι είπαν, κάτι πήρε το αυτἰ μου, υποθέτω, νομίζω, ίσως, κάποιος το έλεγε… Αποδειξεις υπάρχουν; Και δεν εννοώ να έδιναν αποδείξεις οι δωροδοκούμενοι. Εννοώ τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν προσωπικές ή άλλες σχέσεις, παραγγελίες, χάρες, εύνοια, διευκολύνσεις, χαριστικές ρυθμίσεις, νόμους- φωτογραφίες, διακίνηση χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμούς…

Δικογραφία μόνον με μαρτυρίες και δη αναξιόπιστων μαρτύρων δεν προχωράει. Δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα ευνομούμενο κράτος στον δυτικό κόσμο, τέτοια δικανική προσέγγιση. Με καθ’ υπαγόρευση συκοφαντίες δεν στέλνονται στο δικαστήριο δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί.

Ενάμισι μήνα έμεινε ως πρωθυπουργός υπηρεσιακός ο Πικραμένος; Ποιος ο λόγος να τον δωροδοκήσουν; Τί θα τους υπέγραφε υπηρεσιακός πρωθυπουργός; Όταν ο Σαμαράς κατέβασε το κονδύλι των φαρμάκων στο ένα τρίτο, που αφήνει περιθώριο να τον συκοφαντήσουν;

Απλός πολίτης

12-02-2018 00:00:01

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος τον οποίος διέγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης; Είναι ο γράφων στο twitter τις περισσότερες ύβρεις εναντίον της Ν.Δ. Ακόμη και τα συριζοτρόλ υποκλίνονται στην ευρηματικότητα των ύβρεών του. Επίσης, από χτες θρηνούν που έχασαν έναν τέτοιο σύμμαχο.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος; Ο καθ’ έξιν υβριστής του αντιπρόεδορυ της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Συνεχώς και αδιαλείπτως. Και δεν σέβεται το αξίωμα με το οποίο τίμησε ο Κυρ.Μητσοτάκης τον Άδωνι, δεν σέβεται ούτε τους αγώνες που δίνει, ένας αυτός, εναντίον όλων των τεράτων του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος βγαίνει μπροστά και αναμετριέται με όλους αυτούς που εξέβρασε ο σοφός λαός στη Βουλή;

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος; Ένας ανταποκριτής γερμανικού πρακτορείου που ανέσυρε από την αφάνεια ο Κ. Καραμανλής και τον έκανε εκπρόσωπο της κυβέρνησης το 2008. Θλιβερός εκπρόσωπος στην κρίσιμη περίοδο που ο ΓΑΠ ερχόταν με τις μπάντες.

Από τον Γενάρη 2015 που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άρπαξαν την εξουσία, ο Αντώναρος εμφανιζόταν σαν εκπρόσωπος του Κ. Καραμανλή. Αν είναι εκπρόσωπός του να τον χαίρεται. Καλύτερα να ορίσει τον Τζανακόπουλο…

Απλός πολίτης

09-02-2018 16:00:01

Ο Κουφοντίνας εξήλθε από τη φυλακή. Κύριος. Λες και δεν είναι δολοφόνος καμιά δεκαριά αθώων ανθρώπων τους οποίους δολοφόνησε ως εκπροσώπους του συστήματος. Τόση πρόκληση προς τους συγγενείς των θυμάτων τους και τέτοια ασέβεια προς τη μνήμη των θυμάτων του δεν υπάρχει!

Αλλά αυτή η κυβέρνηση προστατεύει τους πάσης φύσεως τρομοκράτες. Οι Ρουβίκονες περιφέρονται κάθε μέρα στους… στόχους τους και δεν τους συλλαμβἀνει κανείς. Θα ενημερώνουν από το βράδυ τον Τόσκα ώστε το πρωί να κινούνται ελεύθεροι, για να αποφεύγεται η τυχαία συνάντηση με αστυνομικούς.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου έγινε για τον Κουφοντίνα, Ξηρό και τους άλλους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη κατά κύριο λόγο. ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές αποκαλούν τους Κουφοντίνα αγωνιστές… Τη στιγμή που δεν θα γυρίσει στην φυλακή και θα εξαφανιστεί, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει απλά ότι τον ψάχνει…

Απλός πολίτης

08-02-2018 00:00:01

Η αλήθεια είναι μία: Το Μαξίμου, επί Τσίπρα, είναι η παραγωγικότερη βιοτεχνία λάσπης. Διαβάζω από χτες όσα δημοσιοποιούνται από τις καταθέσεις των τριών κουκουλοφόρων και είμαι βέβαιος ότι ο Τσίπρας μας θεωρεί ΟΛΟΥΣ ηλίθιους. Και όχι μόνον εκείνους -το μικρό ποσοστό- που ακόμη νομίζουν ότι μπορεί να κάνει κάτι που δεν θα θα το έχουν υπαγορεύσει οι προστάτες του από το εξωτερικό.

Όμως με το σκάνδαλο Novartis έβαλε μεγάλη δόση λάσπης και το περίσσευμα έπεσε επάνω τους. ΠΟΙΟΣ να πιστέψει τρεις κουκουλοφόρους, που λένε ό,τι θέλουν για να γλυτώσουν; Χωρίς μία απόδειξη; Έστω και από… σούπερ μάρκετ!

Το ζήτημα είναι ότι οι Τσίπρας , Παπαγγελόπουλος, Κοντονής, Τζανακόπουλος και λοιποί συκοφάντες θα πρέπει να έχουν αποδείξεις όταν θα καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Συνιστώ να έχουν μαζί τους και τα βαλιτσάκια με τις ρόδες. Θα τους χρειαστούν…

Απλός πολίτης

02-02-2018 00:00:01

Ξεκίνησε ο Τσίπρας με τα ελληνοτουρκικά.. Το αποτέλεσμα; Ήρθε μέσα στο σπίτι μας ο Ερντογάν και δήλωσε ότι η Λωζάνη πρέπει να ξαναγραφτεί.

Μετά θυμήθηκε το Μακεδονικό. Φτάσαμε να δηλώνει χτες ο υπουργός Εξωτερικών πως άμα μας αρέσει. Γιατί η χώρα τους είναι η Μακεδονία, η γλώσσα τους μακεδονική κι αυτοί είναι Μακεδόνες. Μπίγκο! Οι δικοί μας κατά τη Θεσσαλονικη τί ακριβώς είναι;

Εν εξελίξει και οι ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις. Είναι να μην τρέμουμε;

Απλός Πολίτης

01-02-2018 00:00:01

Κύριε πρωθυπουργέ στα συγχαρητήρια που δεχθήκατε δημόσια από τον κύριο Βίζερ, τον πρόεδρο του Euroworking group, να προσθέσετε και τα δικά μας. Σας συγχαίρει που αγκαλιάσατε τα μνημόνια όσο καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση. Εμείς να σας συγχαρούμε που καταφέρατε να εξαπατήσετε τόσα εκατομμύρια πολιτών που πίστεψαν ότι θα δίνατε αγώνα να καταργηθούν τα μνημόνια μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Ως φαίνεται σας επέλεξαν να κάμετε την βρώμικη δουλειά και σας αντάμειψαν κρατώντας σας ακόμη στην εξουσία. Εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, βεβαίως.

Απλός πολίτης

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία