web analytics

Τα Καθημερινά μας (Ιούλιος 2017)

26-07-2017  00:01:01

Δεν έχει ξαναγίνει από  ιδρύσεως του  ελληνικού κράτους, αλλά δεν υπάρχει και  παράλληλο στα ευρωπαϊκά δεδομένα: Ο πρόεδρος του ΣτΕ αναγκάστηκε να κάνει «διάγγελμα» για να υπερασπιστεί τον ρόλο της Δικαιοσύνης. Και αυτό όχι σε περίοδο πολιτικής εκτροπής αλλά σε κράτος δικαίου.  Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι ο πυλώνας του.

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε τους πολλαπλούς πολάκηδες που διαθέτουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να λοιδωρούν, να καταγγέλλουν, να κατασυκοφαντούν, να απαξιώνουν, να προσβάλλουν  τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Το επίσημο κράτος υβρίζει την Δικαιοσύνη. Η εκτελεστική εξουσία δεν σέβεται την Δικαστική εξουσία. Επιχειρεί, με οικτρό τρόπο, να την καθυποτάξει στο κόμμα. Αν καταφέρει και κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους  λειτουργούς της, η απόσταση από την κατάλυση του πολιτεύματος δεν απέχει πολύ!

«Οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε όμως και συμπολιτεύονται. Οφείλουν και πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτεροι», καταλήγει  ο κ. Σακελλαρίου, δείχνοντας με το δάκτυλο τη Θάνου… 

Απλός πολίτης


25-07-2017  00:01:01

Θα θυμάμαι την  24η Ιουλίου 1974, ώσπου να κλείσω τα μάτια μου. Ήμουν στο σπίτι. Είχε νυχτώσει. Μου φάνηκε ξαφνικά  πώς άκουα μια βοή. Σα να σηκωνόταν ένα σύννεφο από φωνές πάνω από την Αθήνα. Ξεκαθάρισα τι  άκουγα: ΕΡΧΕΤΑΙ.

Ξέραμε όλοι ποιον περιμέναμε να έρθει. Η ελπίδα μας να γυρίσουμε στην ομαλότητα. Όταν η κυβέρνηση της χούντας έριξε τη μεγαλόνησο στα νύχια της Τουρκίας, μόνον αυτός θα μπορούσε να κουμαντάρει το καράβι που είχε πέσει από τους προδότες στα βράχια. Έγκλημα κατά της μεγαλονήσου. Έγκλημα κατά του Μακαρίου. Έγκλημα κατά της Ελλάδας. Πράξεις εσχάτης προδοσίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ. Κανείς δεν ρωτούσε ποιος. Βγήκαμε όλοι στους δρόμους. Ένα ποτάμι κατέβαινε στην Βασιλίσσης Σοφίας. Ο κόσμος. Πολλοί με σημαίες από το σπίτι τους. Και περιμέναμε ως αργά, μεσάνυχτα περασμένα και αυτή ήταν η πρώτη νύχτα μετά από επτά χρόνια σκοτεινά  που μας φαινόταν γλυκιά και ονειρεμένη.

Τον είδαμε να περνά σαν αστραπή μπροστά από την αψίδα Ηρώδου του Αττικού και να μας χαιρετά μέσα από το τζάμι. Μια άλλη μέρα ξημέρωνε μέσα από τα ερείπια της Κύπρου. Και αυτό ήταν τραγωδία ανείπωτη για τον Ελληνισμό.


22-07-2017  00:01:01

Συμφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να βγαίνουν οι κουκουλοφόροι στην Ερμού και να κατεβάζουν βιτρίνες; Δεν συμφέρει. Τότε γιατί ο Τόσκας έδωσε εντολή στις δυο διμοιρίες ΜΑΤ να βλέπουν από μακρυά για να μην ερεθιστούν τα παιδιά; 

Μάλλον θυμήθηκε ότι  το 2008 ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας  και τότε υπουργός επί της Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Καραμανλή το ίδιο έκανε. Κάηκε η Αθήνα κι έγινε η Ελλάδα διεθνώς ρεζίλι. Οι αστυνομικοί κοιτούσαν από μακρυά το θέαμα.  

Το συμπέρασμα; Απλό. Ο Τόσκας μπορεί να γίνει…πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Το να αφήνει τους κουκουλοφόρους να  καταστρέφουν και να καίνε ανενόχλητοι είναι για το ΣΥΡΙΖΑ προσόν για να σε εκλέξουν  Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Δεν το πιστεύετε; Το είχε πεί και η Ζωή-όχι  ποιά Ζωή!- όταν πήγε να του ανακοινωσει ότι εξελέγη πρόεδρος. Η δόξα, λοιπόν,  περιμένει τον Τόσκα!

Απλός πολίτης


21-07-2017  00:01:01

Τι είναι αυτή η Ηριάννα που δίνεται μάχη στις βιτρίνες της Ερμού και στενάζει το Σύνταγμα; Μοντέλο; Δεν έχει επίθετο; Πρόσωπο δεν έχει να βγει και να μιλήσει; Ηριάννα σκέτο είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο; Κι επειδή θα κάνει διδακτορικό στο ΕΚΠΑ αποκλείεται να έχει σχέση και με την τρομοκρατία, είναι το βασικό επιχείρημα των κουκουλοφόρων.

Δηλαδή, οι αδελφοί Ξηροί, τρεις τον αριθμό, παπαδοπαίδια, που δολοφονούσαν αθώους ανθρώπους λες και ήταν μύγες στην σαλάτα τους, επειδή πήγαν στο Κατηχητικό ήταν αθώοι; 

Βρήκε ο Κοντονής την Ηριάννα και κάνει δηλώσεις που δείχνουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει σχέση με την Δικαιοσύνη όση ο Τσίπρας με την αλήθεια.  Στην χώρα μας όπου τα πάντα είναι διαλυμμένα, είναι φυσικό ολόκληρη η κυβέρνηση να ασχολείται με μία καταδικασθείσα που αν έχει δίκιο, υπάρχει και ο δεύτερος βαθμός δικαιοσύνης  για να καταφύγει. Αυτό το γενικευμένο χάλι δεν υπάρχει πουθενά. Όλο δικό μας!

Απλός πολίτης


20-07-2017  00:01:01

Ο Τσίπρας πήγε στο Υπουργείο Εργασίας. Γιατί; Για να αναγγείλει ότι πήραμε …αύξηση 9% και βάλε ανά ώρα! Πού την είδε, πού την συναπάντησε; Εκείνος ξέρει. Γιατί την διετία που ο Τσίπρας με τον Καμμένο αγκαλίτσα κυβερνά τη χώρα οι μισθοί μειώθηκαν κοντά στο 19%.

Μετά ο Τσίπρας πήγε στο Υπουργείο για να αναγγείλει ότι σκοτώνει την ανεργία. Γιατί; Επειδή ένας στους δυο πολίτες εργάζεται μισό ημερομίσθο με μισή  απασχόληση. Ποιός του τα δίνει αυτά τα στοιχεία άραγε; Η κ. Αχτσίογλου, μαθήτρια του Κατρούγκαλου, ο οποίος αφού τα έκανε μαντάρα, ίσιωσε την ποσέ του και εξαφανίστηκε από την πιάτσα;

Για συνταξιούχους δεν είπε τίποτε ο Τσίπρας. Εκείνη την αγαπημένη του δέκατη τρίτη σύνταξη ούτε που την ξανάπε. Μήπως είπε και τίποτε  για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλει να εξολοθρεύσει; Να μην ξεχάσουμε ότι συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες  περίμεναν καλύτερες μέρες από τον Τσίπρα. Όμως σε λίγο οι μεν θα παίρνουν αντί για σύνταξη βοήθημα, οι δε  το 10% από αυτά που θα κερδίζουν. Μετά  την απομάκρυνση από την κάλπη, η βλακεία πληρώνεται…

Απλός πολίτης


19-07-2017  00:01:01

Η φωτογραφία του σπουδαστή εν Αιγαλέω Τζανακόπουλου είναι όλα τα λεφτά. Δεξιά πάνω από την πλάτη του υπάρχει ένα χυδαίο σύνθημα εναντίον της Δικαιοσύνης. Θέλω να υποθέσω ότι πρόκειται για μοντάζ του site που τη δημοσίευσε γιατί διαφορετικά δεν θα έπρεπε να μπαίνει στο Μαξίμου ούτε από τη στενή πόρτα της Βασιλέως Γεωργίου για να παραδίνει πίτσες. Ωστόσο αυτή η… σύνθεση αποδίδει ακριβώς τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση εναντίον της Δικαιοσύνης, ενώ ο Καμμένος έχωσε την κεφάλα του στη λάσπη και κάνει ότι δεν βλέπει

Και να ´ταν μόνον ο Τζανακόπουλος που αποφαίνεται για το δίκιο της Ηριάννας. Πού ακούστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης να δηλώνει ότι η δίκη θα γίνει με “άλλη σύνθεση“. Δηλαδή θα υπαγορεύσει την σύνθεση του δικαστηρίου ο Κοντονής; Που φτάσαμε! Καημένη Ελλάδα…

Απλός πολίτης


18-07-2017  00:01:01

Η φωτογραφία των κυρίων Φίλη και Ξυδάκη έκανε τον γύρο του…κόσμου. Θέαμα απεχθές και απόδειξη του πολιτικού πολιτισμού αυτών που αυτοαποκαλούνται συλλογικότητες και αντεξουσιαστές.

Αυτό όμως που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι η υπεροψία Φίλη και Ξυδάκη να εμφανιστούν στην πλατεία ως υπερασπιστές νεαρής που έχει καταδικαστεί με το νόμο περί  τρομοκρατίας. Δηλαδή, πώς το σκέφτηκαν; Να συμμετέχουν ως …οργισμένοι νέοι κατά της Δικαιοσύνης; Ως συνοδοιπόροι των συλλογικοτήτων ή ως εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που όμως τυχαίνει να είναι ΚΑΙ κυβέρνηση;

Η υποδοχή που τους επεφύλαξαν δεν με ξάφνιασε. Απλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους εξέθρεψε.  Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κάλυπτε. Ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και να τους ….λουστεί!

Απλός  πολίτης


17-07-2017  00:01:01

Δεν είδα την εκδήλωση στο Παναθηναϊκό στάδιο. Είδα όμως δυο μικρά  video που αναρτήθηκαν. Το πρώτο ήταν μ’ έναν άντρα που πετάει κάτω τη γυναίκα του και τη χαστουκίζει. Τί μου έκανε εντύπωση; Ότι δεν πήγε ούτε ένας να τον σταματήσει. Το να φωνάζεις “αίσχος» είναι το εύκολο. Τo να λες  “πού είναι η αστυνομία» ακόμη πιο εύκολο. Το να προστατέψεις την κυρία απαιτούσε  σοβαρότητα.

Το δεύτερο video με έκανε για μια ακόμη φορά να σκεφτώ ότι ο Σαββόπουλος διδάσκει ήθος. Ο Ζουγανέλης  νομίζοντας ότι βρισκόταν στην πλατεία των αγανακτισμένων,  εκτός του ότι κατέστρεφε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του Νιόνου, χυδαιολογούσε ασύστολα. Πρέπει να μην έχεις να αποδειξεις σε κανέναν τίποτε για  να ανεβείς στην σκηνή να τον σταματήσεις και να πείς:  “Θα ανέβει τώρα ένας σοβαρός μουσικός»…  Σπουδαίο μάθημα για τους  αδιόρθωτους γυρολόγους του ΣΥΡΙΖΑ!

Απλός πολίτης


15-07-2017  00:01:01

Είναι λάθος να υποτιμάμε την κ. Θάνου. Η γυναίκα έδωσε ολόκληρο αγώνα για να παραμείνει στην προεδρία του Αρείου Πάγου. Ήθελε να πείσει τους πάντες ότι ο Άρειος Πάγος δεν θα υπήρχε χωρίς την ίδια. Γι αυτό αγωνιζόταν να προεκτείνει χρονικά το όριο παραμονής των δικαστών στην υπηρεσία. Προς ίδιον όφελος. Δεν της βγήκε αλλά σιγά που το έβαλε κάτω.

Γιόρτασε και τα 182 χρόνια του Αρείου Πάγου. Γιατί; Γιατί έτσι γούσταρε. Τώρα τί επέτειος είναι αυτή των 182 χρόνων; Είναι η επέτειος κατά την οποία η κ. Θάνου πήρε την συνταξή της κι έπρεπε να πάει στο σπίτι της.  Σιγά που θα πάει σπίτι της. “Έμαθε η γριά τα σύκα κι όλη μερα τ᾽αναζήτα” λένε στην Κρήτη. Έμαθε στην εξουσία και τώρα εγκαταστάθηκε στο Μαξίμου. Προϊσταμένη στο νομικό γραφείο πρωθυπουργού. Ζήτω, που  ο Καρανίκας απέκτησε συνάδελφον…

Απλός πολίτης


14-07-2017  00:01:01

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί τραβούν εδώ και μια εβδομάδα οι περίοικοι της ΕΡΤ. Η αυλή του ραδιομεγάρου  κάθε βράδυ στενάζει από συναυλίες αγνώστων ή ολίγον γνωστών που έχει επιλέξει ο Τσακνής για να τιμούν καθημερινά  το …μνημείο των πεσόντων, αλληλέγγυων και υπαλλήλων.  

Οι γείτονες έχουν φρίξει από την ποιότητα του προσφερομένου ακροάματος. Ο Τσακνής το έχει ξεφτιλίσει  εντελώς το πράγμα.  Και πού βρίσκονται όλα αυτά τα χρήματα για να πληρώνονται τα έξοδα, αν υποθέσουμε ότι στους καλλιτέχνες αρκεί η τιμή  να τιμούν τους πεσόντες;  Γιατί αν δεν πληρώνονται οι καλλιτέχνες, το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ δε μπορεί παρά να γράφει ώρες υπερωρίες, το φυλακτικό προσωπικό επίσης, μακιγιέζ, κομμώτριες κλπ βοηθητικοί επίσης. Από την τσέπη του πληρώνει ο Τσακνής τις γελοιότητες; Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Τσακνής κυριολεκτικά κτενίζεται…

Απλός πολίτης


13-07-2017  00:01:01

Αυτό που, φυσικά, δεν είπε ο Κοτζιάς στην ενημέρωση των μελών της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων είναι πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μη γίνει αυτή η συμφωνία. Ήταν προς όλους προσβλητικός και επιθετικός.

Θα πείτε ότι δεν ξέρει ο άνθρωπος να κάνει διαπραγμάτευση. Όχι, το μόνο που κάνει ο Κοτζιάς είναι να λέει ότι οι άλλοι δεν θέλουν να τα βρούν για το Κυπριακό. Οι άλλοι; Πχ ο Αναστασιάδης που περιβάλλεται από κακούς συμβούλους. Ή όλα ή τίποτε, δεν γίνεται. Κι έτσι έμεινε με 42.000 τούρκους στρατιώτες. Και σ’ αυτές τις ακρότητες της μη διαπραγμάτευσης βρήκε σύμμαχο τον Κοτζιά.

Βέβαια ο τελευταίος ένιψε τας χείρας του, ενώ οι παρατρεχάμενοι έλεγαν τί να ‘κανε ο άνθρωπος; Ο Κύπριος το ἐτσουζε και δεν συμμαζευόταν… Άντε και καλά κρασιά…

Απλός πολίτης


12-07-2017  00:01:01

Άριστα έκανε ο Άκης που δήλωσε ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ- τι άλλο! Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει ολόκληρο το επιτελείο του και αυτός μπορεί να εκτιμήσει την προσφορά τους. Αλλά και φίλοι του όπως ο Κουρουμπλής είναι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα. Εκεί είναι και ο Κοτσακάς που  κι αυτόν τον είχε ευεργετήσει ο Άκης και τον είχε κάνει υπουργό.

Το ακικόν ΠΑΣΟΚ έχει περιέλθει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήτοι βαρίδια του ΠΑΣΟΚ έχουν  βρει στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Άκης δεν μπορεί να ψηφίσει γιατί έχει στερηθεί των πολιτικών του δικαιωμάτων. Όμως,  προκειμένου να μη χάσει μία  ψήφο ο Αλέξης τώρα που τις ντουφεκάει μία- μία, κάτι θα βρεί να κάνει ώστε ο Άκης να ψηφίσει, τί άλλο; ΣΥΡΙΖΑ. Και θα είναι και ένας από τους λίγους…

Απλός πολίτης


11-07-2017  00:01:01

Ο Γιούνκερ μπήκε στο Ευρωκοινοβούλιο και βρήκε άδειες τις θέσεις. Και πήρε το μικρόφωνο κι άρχισε να βρίζει τους ευρωβουλευτές ότι είναι τεμπέληδες και δεν πατούν το πόδι τους αλλά ο παχυλός μισθός-μισθός. Κι έγινε ολόκληρο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Και στο ελληνικό κοινοβούλιο που τις καθημερινές ζήτημα είναι να κάθονται στα ορεινά τέσσερεις -πέντε και περιμένουν να εμφανιστεί κανείς υφυπουργός να απαντήσει, δεν ανοίγει μύτη.

Ο σύντροφος Νίκος Βούτσης ως πρόεδρος της Βουλής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν ασχολείται με λεπτομέρειες. Ειδικά τώρα που πρέπει να βρει ημερομηνία για να έρθει στην ολομέλεια η  πρόταση της ΝΔ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το νταλαβέρι ισοβίτη-Καμμένου. Σου λέει τρελός είμαι να φέρω τέτοια συζήτηση; Να χάσω τέτοιον λουφέ εγώ που κόλλησα μεν το πτυχίο στον τοίχο αλλα δεν κόλλησα ούτε ένα ένσημο…

Απλός πολίτης


10-07-2017 00:01:01

Πολύ κλάμα στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Πανηγύριζαν που η αξιολόγηση Τσαλακώτου κόστισε μόνον 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Μπροστά στα 100 δισεκατομμύρια Μπαρουφάκη; Η φτήνεια τρώει τον παρά.

Και τί είναι 12 ψωροεκατομμύρια μπροστά στον θρίαμβο ότι για 45 χρόνια θα λένε οι Έλληνες το ψωμἰ ψωμἀκι; Αλλά εκεί που πανηγύριζαν και σκέπτονταν πόσο καλά θα το σερβίρουν στους σανοφάγους τους, να σου ο Καμμένος! Μούσκεμα τους τα έκανε ο μπούλης…

Τώρα κάνουν όλοι τους ανήξερους. Κανείς δεν άκουσε, δεν είδε τίποτε. Σε λίγο θα πει και ο Κοντονής ότι δεν ήξερε ούτε αυτός και ότι η εισαγγελέας πήρε από μόνη της την απόφαση να πάει νυχτιάτικα ραντεβού με τον ισοβίτη και ότι ο αρχιφύλακας στις φυλακές της άνοιξε την πόρτα και της πήγε και καφεδάκι, ένεκα η φιλοξενία. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι φαμίλια της κόζα νόστρα αυτοπροσώπως…

Απλός πολίτης

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία