web analytics

Τα Καθημερινά μας (Ιούνιος 2017)

14-06-2017 00:01:01

Θα φέρει το νομοσχέδιο με την επιστροφή του ασύλου στα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα ο Γαβρόγλου. Αυτή την εντολή έχει πάρει από τον καταληψία πρωθυπουργό, αυτήν θα εφαρμόσει. Αλλά το άσυλο στα πανεπιστήμια θα ήταν λογικό αν είχαμε δικτατορία. Αν και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σκέπτεται το Μαξίμου τώρα που χάνει την εξουσία. Ωστόσο μπορούμε να το διακινδυνεύσουμε.

Το άσυλο είναι για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, της έρευνας, της διδασκαλίας. Δεν είναι η ελεύθερη αγορά για τους εμπόρους ναρκωτικών, των εγκληματιών, των εμπόρων όπλων, των κλεφτών που βρίσκουν ελεύθερο πεδίο για τις συναλλαγές τους, ανενόχλητοι από το νόμο.

Το άσυλο δεν είναι για να καταφεύγουν οι αναρχικοί που αφού καταστρέψουν τα πάντα μπαίνουν στα πανεπιστημιακά συγκροτήματα και κουνούν το δάκτυλο στην αστυνομία.

Τα βιώσαμε όλα αυτά. Τα λουστήκαμε και είπαμε ότι έπρεπε να τρέξει το Πανεπιστήμιο μπροστά, με γρήγορο βήμα, για να φτάσει τα άλλα. Λάθος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θέλει πανεπιστήμια για τη γνώση τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη. Δεν θέλει αριστεία. Δεν θέλει υψηλή εκπαίδευση. Θέλει τα παιδιά μας να είναι κάτι σαν τσίπρες και καμμένους.

Απλός πολίτης


13-06-2017 00:01:01

Η Τερέζα Μέι φαίνεται ότι δυσκολεύεται να αναλύσει τα μηνύματα της εποχής της. Είχε μία ικανοποιητική πλειοψηφία για να προχωρήσει στην διαδικασία του brexit, που ενώ δεν το πίστεψε, ως υπουργός, ανέλαβε να το διεκπεραιώσει ως πρωθυπουργός. Αλλά δεν της έφτανε η πλειοψηφία που είχε. Ήθελε επανεβεβαίωση στο πρόσωπό της.

Και μετά ήρθαν οι τρομοκράτες. Και χτύπησαν τη Μεγάλη Βρετανἰα στην πρώτη φάση στην περιφέρεια. Το Μάντσεστερ έκλαψε τα θύματά του που εἰχαν πάει να ακούσουν την αγαπημένη τους τραγουδίστρια.

Και μετά ήρθε το χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου. Στη London Bridge, ένα ήσυχο ζεστό βράδυ. Ποιος να το φανταζόταν; Ο τρόπος εκτέλεσης ξεπέρασε σε αγριότητα το πρότυπο της Νίκαιας. Οι τρομοκράτες κατέβηκαν από το φορτηγάκι και μαχαίρωναν στο όνομα του Αλλάχ τους κτυπημένους και τους περαστικούς που έτρεχαν αλαφιασμένοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τρομοκρατία παρεμβαίνει σε εκλογές. Ήταν όμως η δεύτερη φορά , σ´ ένα χρόνο, που πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας πληρώνει το τίμημα του ναρκισσισμού του. Πρὠτος διδάξας ο Κάμερον…

Απλός πολίτης


10-06-2017 00:01:01

Ο Τσίπρας νόμιζε ότι σφυρίζοντας καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση θα έφτανε στις γερμανικές εκλογές και τότε έντρομη η Μέρκελ θα έπιανε από το λαιμό τους δανειστές και θα τους έλεγε: «Κάντε αμέσως κάτι με το ελληνικό χρέος γιατί ο Τσίπρας θα μου κάνει ζημιά στις εκλογές».

Άμα δεν έχεις ιδέα από ευρωπαϊκή πολιτική, κάτι τέτοια σκέφτεσαι μόνος σου και αυτοϊκανοποιείσαι. Σε ποιους Γερμανούς θα τολμούσε η όποια Μέρκελ να πει ότι θα μειωθεί το χρέος της Ελλάδας για τα μάτια του Τσίπρα; Σε ποιούς Γερμανούς φορολογούμενους θα έλεγε ότι η Γερμανία θα μειώσει τις απαιτήσεις της από τον δανεισμό της στην Ελλάδα;

Ο Τσίπρας νομίζει ότι είναι ο Σόιμπλε το πρόβλημα. Ποτέ του δεν κατάλαβε ότι ΤΟ πρόβλημα για την Ελλάδα είναι αυτός. Δεν τον αφήνουν όμως να δει την πραγματικότητα και οι γλείφτες που τον περιβάλλουν, οι δήθεν αριστεροί που κατάντησαν τσανακογλύφτες για την εξουσία, ενώ ο λαός πεινάει…

Απλός πολίτης


09-06-2017 00:01:01

Νόμιζαν ότι ο πρόεδρος της Βουλής ήθελε να τιμήσει τον Κώστα Μητσοτάκη. Νόμιζε η Νέα Δημοκρατία ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να τιμήσει τον Κώστα Μητσοτάκη. Και προσήλθαν όλοι, συν γυναιξί και τέκνοις την Τετάρτη στη Βουλή για να ακούσουν τον έπαινό του. Από ποιον; Από τον Τσίπρα; Μα, δεν υπήρχε καλύτερη ευκαιρία για αυτόν για να αποδείξει ότι …αστικοποιείται, ότι αναγνωρίζει το μεγαλείο των αντιπάλων του, ότι είναι κι αυτός ίσος και όμοιος και μπορεί να μιλάει για αυτούς.

Ο Καμμένος; Αυτός είχε αναλάβει την βρώμικη δουλειά. Ως συνήθως. Να δημιουργήσει ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία. Να ξύσει παλιές πληγες. Να διχάσει και να βγεί αυτός ως εκδικητής υπέρ Μητσοτάκη.

Και είχε το θράσος να μεταφέρει και δήθεν τη συζήτηση υπό Κων. Καραμανλή για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. Ευτυχώς που ήταν παρούσα η Αλέκα Παπαρήγα και τον έκανε ρόμπα . “Είσαι ψεύτης του φώναξε. Εγώ ήμουν εκεί. Αυτά που λες είναι ψέμματα”. Φτάσαμε οι Καμμένοι να γίνονται τιμητές και το ΚΚΕ να βάζει τα πράγματα στην θέση τους! Τι άλλα θα δούμε…

Απλός Πολίτης


08-06-2017 00:43:38

Δεν έχει σωτηρία η Ελλάδα με τον Τσίπρα. Σε άλλον κόσμο ζει ο άνθρωπος. Χτες σ´ένα συνέδριο που κάνει μία μη κυβερνητική οργάνωση- CONCORDIA– όπου επικεφαλής είναι ένας “περίεργος τύπος”, εμφανίστηκε μεταφέροντας την …αισιοδοξία του. Θα επιλύσει το πρόβλημά του στις 15 Ιουνίου, είπε, όπου θα συνέλθει το Eurogroup και θα πάρει αποφάσεις.

Πώς; Τα συνηθισμένα: Στον διάδρομο απέξω ο Γιουκλίντ Τσακαλώτος. Και μετά θα τον φωνάξουν μέσα και θα του πουν “πάρε τώρα την δόση των 7 δις για να πληρωθούν οι δανειστές και άστε τα κόλπα ότι δεν την παίρνετε αν δεν γίνει και απομείωση του χρέους”.

Και μετά θα βγει ο Τσίπρας και θα πει ότι ενίκησε, ότι κατατρόπωσε τους πάντες και βγαίνουμε στις αγορές. Εκείνες με τα νταούλια ντε… Ότι τα δυο τρίτα των Ελλήνων στερούνται τα πάντα και ίσα που επιβιώνουν, ψιλά γράμματα για χοντρόπετσους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Απλός πολίτης


03-06-2017 00:01:01

Υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας που ακόμη δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι όσα λέγαμε πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αποδείχτηκαν αλήθεια και πιο…αλήθεια ακόμη! Τα λέγαμε με σαφήνεια, με καθαρότητα, με ειλικρίνεια γιατί είχαμε παρακολουθήσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και ξέραμε την ανικανότητα, την αναποτελεσματικότητα και την δεδομένη απειρία των στελεχών του.

Το γιατί δεν έβλεπαν οι ψηφίσαντες ΣΥΡΙΖΑ όσα πεντακάθαρα βλέπαμε όσοι από μας δεν φορούν κομματικές παρωπίδες δεν έχει δικαιολογία. Δεν πουλάς την ψήφο σου στον “διάολο” για τον ΕΝΦΙΑ, ούτε για το σκίσιμο του μνημονίου που ήξερες ότι δεν γίνεται, ούτε για τα δάνεια που θα τα πληρώσει εξάπαντος η Ελλάδα ακόμη κι αν περάσουν 500 χρόνια!

“Περήφανη διαπραγμάτευση” που να στοιχίζει 100 δισεκατομμύρια πληρώνοντας το καθυστερημένο δίδυμο Βαρουφάκη- Τσκαλαώτου και να ζει με δανεικά η χώρα επειδή δεν παράγει ούτε φακές ούτε λεμόνια ούτε κρεμμύδια δεν γίνεται. “Περήφανη διαπραγμάτευση” με παροχές, διορισμούς και υπουργικές σπατάλες δεν γίνεται.

Πλεόνασμα 3,5% -αυτό που ο Τσίπρας ονόμαζε “καταστροφικό” επί Σαμαρά και άνθρωποι να ψάχνουν σκουπίδια κι ενάμισι εκατομμύριο πολίτες να ζουν με 400 ευρώ, δεν πάει με την αριστερή ευαισθησία και το ηθικό της πλεονέκτημα. Και ανάμεσα στο Merkel go back στο “Μέρκελ σώσε μας”, χάνεις την αξιοπρέπεια που δήθεν θα πρόσφερες στους Έλληνες και την αξιοπιστία την οποία δήθεν επεδίωκες για την Ελλάδα.

Τώρα μιλούν για την Ευρώπη, τρέχοντας τα σάλια τους, που δήθεν θα άλλαζαν! Τρομάζουν μη και τους τραβήξει το χαλί και χάσουν τον “λουφέ”. Οι βουλιμικοί για εξουσία…

Απλός πολίτης


01-06-2017 00:01:01

Σ’ ένα μικρό, παράμερο αγροτικό νεκροταφείο, στον Αργουλιδέ Χανίων θα αναπαυθεί ο Κώστας Μητσοτάκης. Στο πλάι του η Μαρίκα που τον συντρόφευε σε λύπες και χαρές και του ανέστησε μια οικογένεια πολυπληθή και αγαπημένη. Πέντε κυπαρίσσια, λίγα λουλούδια κι ένα πέτρινο εκκλησάκι κι όποιος περνά από τον δρόμο θα διαβάζει το όνομα πάνω στην πέτρινη πλάκα και θα θαυμάζει ότι αυτός που αξιώθηκε τόσες τιμές, επέλεξε να μείνει στην αιωνιότητα σε έναν ταπεινό τάφο.

Όμως ο άνθρωπος που υπηρέτησε από το 1946 ως το 2004 την Ελλάδα, ως παράδειγμα κοινοβουλευτικού ανδρός, κατάφερε κι ένωσε στην εξόδειο ακολουθία όλα τα κόμματα, καθώς εκπροσωπήθηκαν από τις ηγεσίες τους. Ο Κώστας Μητσοτάκης πολέμιος του διχασμού, του λαϊκισμού και της πολιτικής χυδαιότητας κατάφερε το ακατόρθωτο για την ελληνική παράδοση: Να παραδεχθούν όλοι, ενώ ακόμη ήταν ανάμεσά μας, ότι αν είχε επανεκλεγεί το 1993, η Ελλάδα θα είχε μπει στον δρόμο της αληθινής ευημερίας και όχι της πλαστής των άκριτων δανείων.

Παραδέχτηκαν όλοι ότι δούλεψε σκληρά για να κερδίσει το προνόμιο να μιλά ίσος προς ίσον με τον Κολ, την Θάτσερ, τον Μπους και να διαπραγματεύεται με τον Οζάλ τις ελληνοτουρκικές διαφορές χωρίς να ζημιούται, ούτε καν επικοινωνιακά, η Ελλάδα. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την Μητρόπολη ήταν πολύς. Κι όταν βγαίνοντας το φέρετρό του, στους ώμους των εγγονών του, από τη Μητρόπολη και ο κόσμος φώναξε ΑΘΑΝΑΤΟΣ κανείς δεν σκέφτηκε πως η σύγχρονη Πολιτική Ιστορία δεν του έχει ετοιμάσει θέση περίοπτη.

Απλός πολίτης

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία