web analytics

Τα Καθημερινά μας (Μάρτιος 2017)

31-03-2017  00:01:01

Δεν θα μπορούσε να μιλήσει ελληνικά; Φυσικά και θα μπορούσε. Άλλωστε, οι περισσότεροι πρωθυπουργοί επιλέγουν να ομιλούν στην γλώσσα τους. Είτε γιατί δεν ξέρουν, σε ικανοποιητικό βαθμό, αγγλικά ή γαλλικά- κυρίαρχες γλώσσες- είτε γιατί δεν θέλουν. Ωστόσο, το να μιλάς στην γλώσσα σου, σου δίνει τον χρόνο να σκέφτεσαι περισσότερο, να διαμορφώνεις τα επιχειρήματά σου καλύτερα, να ελέγχεις απολύτως αυτά που λές.

Η Ε.Ε δίνει σε όλους τους πρωθυπουργούς- και όχι μόνον – τη δυνατότητα να ομιλούν την γλώσσα της χώρας που εκπροσωπούν, αφού υπάρχει ΠΑΝΤΑ στις συναντήσεις ταυτόχρονη μετάφραση. ΟΧΙ! Ο Α. Τσίπρας ζηλώσας δόξα Σαμαρά, Μητσοτάκη, Σημίτη θέλει να ομιλεί στην αγγλική που την γνωρίζει σ᾽ένα επίπεδο ανάλογο του do you like miss the Greece?

Αλλά νομίζω η κορυφαία του στιγμή στην τελευταία του προσπάθεια να μιλήσει αγγλικά, ήταν όταν μπέρδεψε το fact με to fuck! Το ίδιο δηλαδή που έπαθαν και οι Έλληνες στις 25 Ιανουαρίου, το 2015…

Απλός πολίτης


30-03-2017  00:01:20

Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει… κανονικότητα γιατί από την 25η Ιανουαρίου ως σήμερα κανονικότητα και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασυμβίβαστες, όπως και η έννοια πατρίδα και Τσίπρας.

Έχουμε ακόμη ξεχάσει τι σημαίνει η κανονικότητα του να είσαι πολίτης και να τρέμεις ότι αύριο δεν θα έχεις δουλειά ή να απελπίζεσαι μήπως αύριο δεν βρεις δουλειά και πώς θα πορευτεί η οικογένειά σου. Το να ψάχνεις μάταιος κόπος. Έπρεπε να είχες λάβει τον καιρό που έπρεπε την κομματική ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑ. Τόσοι και τόσοι καρανικέοι βολεύτηκαν. Θα βολευόσουν κι εσύ.

Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει κανονικότητα να βγαίνεις από το σπίτι σου, να μην φοβάσαι να στρίψεις τη γωνία, να μην σκέφτεσαι αν θα βρεις το αυτοκίνητό σου στη θέση του ή η αγωνία μην τυχόν κι έχεις αφήσει κανέναν φεγγίτη ανοικτό και γυρίσεις στο σπίτι σου και το βρείς βομβαρδισμένο, να έχουν κάνει φτερά τα πράγματά σου, είτε πολύτιμα είτε όχι, αλλά ήταν δικά σου και τ’ αγαπούσες.

Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει κανονικότητα να κάνεις τις οικονομίες σου για σχεδιάσεις το μέλλον σου. Επί ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΑ είναι αβέβαια και σε σκοτώνουν. Και φως; Από πουθενά.

Απλός πολίτης


29-03- 2017  00:01:44

Και τί νομιζετε ότι είναι η Μάλτα που φιλοξενεί την συνάντηση των ηγετών των κομμάτων που ανήκουν στο ΕΛΚ. Ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι στην επιτροπή Σοφών που έχει πρόγραμμα σφιχτό, της μιας αναπνοής.

Η Μάλτα είναι εκατό χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα μικρότερη από την Σάμο αλλά πολύ πυκνοκατοικημένη. Επειδή πέρασαν από εκεί – το αποκεί αναφέρεται στα 5-6 νησάκια που αποτελούν την Δημοκρατία της Μάλτας­- κατακτητές και κατακτητές-έχουν αφήσει αξιόλογα έργα. Πέρασαν και οι Έλληνες πρώτοι και καλύτεροι – αυτό παίζεται – κι άφησαν σημάδια ανεξίτηλα του αρχαίου πολιτισμού μας. Κατοικείται το νησί από το 5.000 πΧ. Έλληνες οι πρώτοι άποικοι που την βάφτισαν Μάλτα από το μέλι… Έτσι λένε εκεί..

Είχα δεί το νησί πριν από δέκα χρόνια και ήταν σχεδόν υπό καταρρευση. Σήμερα η διαφορά είναι τεράστια. Η Μάλτα, “το αεροπλανοφόρο της Μεσογείου», έχει πάρει επάνω της με τουρισμό δώδεκα μήνες στον χρόνο. Κι επειδή πέρασαν και οι Αγγλοι από εκεί, έχουν καταπληκτική και αποτελεσματική διοίκηση και τάξη.

Κι εμείς; Α ! εμάς ακόμη και οι Μαλτέζοι μας κοιτούν με συμπόνια….


28-03-2017  00:01:01

H Κονιόρδου έχει μεγάλη πλάκα. Νομίζει ότι το τέμενος Βαγιαζίτ μπορεί να αποκατασταθεί. Έτσι, δήλωσε η άσχετη. Πώς; Ίσως με το να το ξεματιάσει και να του φτιάξει και …την αύρα του, όπως την είδαμε να κάνει σ´έναν δύστυχο στο youtube.

Θα βάλει μια λεκάνη με νερό και θα το…καθαρίσει. Δεν της είπαν καν οι αρχαιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποy την αφήνουν να εκτίθεται ότι δεν μπορεί να αποκατασταθεί κάτι που κάηκε. Κι εδώ κάηκε όλος ο ξύλινος θόλος κι έπεσε στο κεφάλι τους. Και ο θόλος ήταν φτιαγμένος κάμποσους αιώνες πίσω και για να αποκατασταθεί πρέπει να βρεθούν …τα ωραία βαμμένα ξύλα του, να συντηρηθούν και να μπούν στην θἐση τους. Με νέα, παλαιό θόλο δεν κάνεις.

Αλλά αυτά φευ! για την Κονιόρδου που της δώσανε μια θέση κι έσπευσε να καθήσει προ τέρψιν των ασχολουμένων με τον Πολιτισμό, είναι ψιλά γράμματα. Το Βαγιαζίτ όχι μόνον δεν αποκαθίσταται αλλά είναι πολύ πιθανόν να έχουν πάθει ζημία και οι φέροντες τοίχοι και να παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας.

Μαύρα μεσάνυχτα έχει και η γ.γ Βλαζάκη που την συνόδευε. Δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της σε εργοτάξιο. Ακόμη και την δήλωση που έκανε για το Βαγιαζίτ έτοιμη της την έδωσαν να την διαβάσει… Επομένως, η βόλτα ως το Διδυμότειχο της Κονιόρδου ήταν ανάλογη του Διδυμότειχου blues…

Απλός πολίτης


27-03-2017  00:01:22

Πώς καθοδήγησε το ΠΑΜΕ τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου; Α! Εβγαλε εγκύκλιο με την «αληθινή Ιστορία της Επανάστασης του 1821». Διότι υπάρχει άλλος πιο κατάλληλος από τον ιστορικό του ΠΑΜΕ να μιλήσει για την 25η Μαρτίου; Βουλωμένο γράμμα διαβάζει.

Το ΠΑΜΕ -κι ερχόμαστε του ΚΚΕ- είναι ό,τι πιο κατάλληλο διαθέτει το στρατευμένο συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να καθοδηγήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στην “αληθινή ιστορία” του 1821. Και τι λέει η Ιστορία κατά το ΠΑΜΕ; Λέει ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ήταν μάλλον …λέρα . Το έχει και το όνομα: Γερμανός; Απαπαπα. Και παπάς; Ούτε λόγος. Προδότης θα ήταν.

Και αυτά περί Καλαβρύτων και Καλαμάτας και Τριπολιτσάς; Ούτε να το σκέφτονται τα παιδιά. Ο λαός ξεσηκώθηκε και όχι οι επώνυμοι, που τα είχαν κάνει πλακάκια με τους Οθωμανούς κι έτρωγαν κι έπιναν εις βάρος του κοσμάκη.

Με τέτοιες μ… γράφει το ΠΑΜΕ την Ιστορία της Παλιγγενεσίας και γι αυτό από το 1974 που ο Μέγας Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ, μόνον το 5% του λαού το ψηφίζει. Γιατί; Επειδή ο λαός θυμάται καλύτερα την Ιστορία… του ΚΚΕ απ´ό,τι νομίζει το …ΠΑΜΕ!

Απλός πολίτης


25-03-2017 00:01:33

Σιγά που ο ΣΥΡΙΖΑίοι θα γιορτάσουν τη διπλή γιορτή των Ελλήνων: Τον Ευαγγελισμό της Παρθένου και την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους οθωμανούς μετά από 400 δυσβάσταχτα χρόνια. Οταν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πήγαιναν μπροστά στις τέχνες και στα γράμματα και η Ελλάδα προσπαθούσε με το κρυφό σχολείο, που κάτι Ρεπούσηδες το έβγαλαν, ιστορικά, ανύπαρκτο.

Σιγά που οι ΣΥΡΙΖΑιοι θα τιμήσουν Υδραίους και Σπετσιώτες και Σάμιους και Πελοποννήσιους και παραδουνάβιους που έδωσαν χρήματα και θυσιάσαν τις οικογένειές τους για τον Αγώνα. Θα τους βγάλουν όλους κοτζαμπάσηδες και συνεργάτες των οθωμανών-κάτι σαν γερμανοτσολιάδες- και θα λένε ότι ο κυρίαρχος λαός πορεύτηκε μόνος του προς την απελευθέρωση. Για τη ναυμαχία των τριών ναυάρχων που βούλιαξαν τον τουρκικό στόλο, την κρίσιμη ώρα του Αγώνα, δεν έχουν ακούσει κάτι…

Σιγά που οι ΣΥΡΙΖΑαίοι θα αναγνωρίσουν την προσφορά της Εκκλησίας στον Αγώνα. Άλλωστε ο Γιαβρόγλου εἰπε ότι συστήνει επιτροπές για να ξαναγραφεί η Ελληνική Ιστορία. Θα αρχίσει από την Αρχαία για να αποδείξει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν σχέση για να καταλήξει στον συνωστισμό της Σμυρνης ή στον ήρωα Βελουχιώτη;

Ποιος ξέρει. Ολα από ΣΥΡΙΖΑίο μπορείς να τα περιμένεις. Η ασέλγεια στην Ελληνική Ιστορία δεν είναι καινούργια. Ας ευχηθούμε την 25η Μαρτίου 2018 να γιορτάσουμε την δική μας απελευθέρωση από τους ΣΥΡΙΖΑαίους

Απλός πολίτης


24-03-2017  00:07:59

Ήθελα να ήξερα αυτός ο Καμίνης που θέλει να τον ξαναψηφίσουμε γιατί νομίζει ότι είναι και καλός δήμαρχος, έχει ποτέ κυκλοφορήσει στην Αθήνα με τα πόδια; Όχι με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο , ούτε με την ασφάλειά του αλλά μόνος, σαν πολίτης. Γιατί αν το είχε κάνει θα ντρεπόταν να λέει ότι θέλει να είναι ξανά υποψήφιος για δήμαρχος.

Δεν έχουμε δεί την πόλη μας πιο βρώμικη, δεν έχουμε ποτέ στο παρελθόν δει την Αθήνα με δρόμους-κόσκινο από τις λακκούβες. Δεν έχουμε δει ποτέ τα πεζοδρόμια με τόσα σπασμένα πλακάκια. Δεν έχουμε δει ποτέ τόσους τοίχους με τόσα άθλια γκράφιτις και ο Καμίνης δεν βγάζει ένα συνεργείο από τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας που τρέφει να βάψουν κανέναν τοίχο. Βγάζει τους νεαρούς της Δημοτικής Αστυνομίας για να μοιράζουν κλήσεις για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Και δηλώνει ότι φέτος θα βουλιάξει η Αθήνα από τουρίστες.

Δηλαδή, δεν φτάνει που εμείς βαστάμε την μύτη μας, ιδιαίτερα σε ό,τι ονομάζεται ιστορικό κέντρο, θα έρθουν και οι ξένοι να δούν τα χάλια μας. Έλεος πιά!


23-03-2017  00:01:44

Το είπε και ο Κούλογλου: Περίμενε, πώς και πώς, να βγεί ο ακροδεξιός υποψήφιος στην Ολλανδία για να ταρακουνηθεί η Ευρώπη. Αλλά οι Ολλανδοί δεν του έκαναν την χάρη. Και ο Κούλογλου δεν είναι ο δημοσιογράφος που ξέραμε, που καθύβριζε τους πάντες, από ένα περιθωριακό μέσο που είχε και μετά από διάφορες διαδρομές κατέληξε να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι πώς δεν ανταμείφθηκε με την θέση στην Ευρωψηφοδέλτιο.

Ολοι θυμούνται ότι όταν η ΕΡΤ του έκοψε την εκπομπή του, βγήκε στο κλαρί. Ότι πληρωνόταν μερικές χιλιάδες ευρώπουλα, παίρνοντας έτοιμα φιλμάκια από το εξωτερικό που προσάρμοζε στα ελληνικά και εντέλει νόμιζες ότι ήταν δουλειά πρωτότυπη, δεν το μετρούσε. Τώρα ως ευρωβουλευτής έχει μερικές φαεινές πότε πότε, που κάνει έξαλλη την Κουμουνδούρου.

Αν περἰμενε τον ακροδεξιό να βγεί στην Ολλανδία, φαντάζεστε την θλίψη του που το ΚΚΕ πήρε την τρίτη θέση στις μετρήσεις παραμερίζοντας την Χρυσή Αυγή. Εκλεκτικές συγγένειες…

Απλός πολίτης


22-03-2017  00:01:14

Ο Αλέξης Τσίπρας, δύο χρόνια πρωθυπουργός­, παραμένει ανεπίδεκτος μαθήσεως. Ούτε καν μεταξεταστέος. Είναι δυο χρόνια στην ίδια τάξη. Το Σάββατο θα είναι στη Ρώμη και περιμένει να ευδοκήσει η Μἐρκελ να του βρεί πολιτική λύση. Πότε; Όταν οι Γερμανοί ακούνε πολιτική λύση και φρίτουν ότι θα χάσουν τα …δανεικά. Πόσες φορές ως τώρα έχει ζητήσει πολιτική λύση και πόσες φορές έχει φάει πόρτα; Τι χρειάζεται για να καταλάβει ότι πολιτική λύση, όταν την ζητάς από τους δανειστές σου, είναι σαν να προσδοκάς την επανάληψη του θαύματος των …πέντε άρτων.

Το Eurogroup της Δευτέρας είχε ένα αποτέλεσμα: Διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές ότι υπάρχει χάσμα: Πρώτον, στα εργασιακά και δεύτερον στην επιμονή του ΔΝΤ να μπει «μαχαίρι» στις συντάξεις εδώ και τώρα.

Και οι κόκκινες γραμμές του Αλέξη; Άλλο δράμα κι αυτό. Πώς να γεφυρωθούν οι …αγεφύρωτες διαφορές με το Ταμείο;
Αλλά το Μαξἰμου το βιολί του: Προσπαθεί να επιτύχει, τουλάχιστον , μια κλειστή συνάντηση ευρωζώνης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο: Τσακαλώτος, Ντάισελμπλουμ, Βίζερ, Τόμσεν, ενώ το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης άραξε στην Ηρώδου Αττικού απέξω.

Να δείτε που και η 7η Απριλίου δηλαδή στο επόμενο Eurogroup και πάλι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση. Γιατί; Γιατί ο Τσίπρας φροντίζει …να κλείσει την Ελλάδα. Μην περιμένετε να κάνει όλα τα κλεισίματα μόνος του. Κάντε κι εσείς κάτι. Τι; Κλείστε τους μέσα γιατί ζημίωσαν την χώρα.

Απλός πολίτης


21-03-2017  00:01:11

Τώρα, που η Κωνσταντοπούλου είναι στο πλευρό του Μαλανσόν, ας μου επιτραπεί να αισιοδοξώ ότι λύθηκαν τα προβλήματα τόσο της Γαλλίας όσο και της Ελλάδας. Η Κωνσταντοπούλου συμμετείχε το Σάββατο, στη μεγάλη πορεία από την πλατεία της Βαστίλης στην πλατεία της Δημοκρατίας. Η Κωνσταντοπούλου ήταν στην συγκέντρωση. Και εμφανίστηκε αγκαζέ και με πανό στα ελληνικά προς υποστήριξή του. Ο Μαλανσόν μιλάει –ακατάσχετα και καταλαβίστικα- όπως η Κωνσταντοπούλου.

Παράδειγμα πρώτο: «Είμαστε η επανάσταση του λαού κατά της προεδρικής μοναρχίας». Η προεδρική μοναρχία είναι ο καημένος ο Ολάντ;

Παράδειγμα δεύτερο: «Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία που ανέπτυξε στενή σχέση με τους ισχυρούς του χρήματος, τους υπηρέτες του χρήματος, που έχουν διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες». Τα θυμόμαστε. Μας τα έλεγε η Κωνσταντοπούλου το 2014.

Παράδειγμα τρίτο: «Να αγκαλιάσουμε την ανυποταγή μας». Ε! Μη θέλετε όλα να σας τα εξηγεί η Κωνσταντοπούλου. Δραστηριοποιηθείτε κι εσείς.

Το δε συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε: «Αντίσταση, αντίσταση». Μήπως, λέω τώρα, η Κωνσταντοπούλου μείνει εκεί δια παντός;

Απλός πολίτης


20-03-2017  00:01:25

Ας μην αφήσουμε ασχολίαστη την κυριακάτικη δημοσκόπηση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, που έκανε τους ενοίκους του Μαξίμου να χάσουν τον ύπνο τους. Αλλιώς, ποιος ο λόγος να σπεύδουν όλοι μαζί, με πρωταγωνιστή τον Τζανακόπουλο, να δηλώνουν ότι “οι δημοσκοπήσεις δεν βγάζουν κυβέρνηση” και ότι “εξάπαντος θα κερδίσουν τις εκλογές και το 2019 Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ”. Πάμε ένα στοίχημα ότι αν μείνουν ως το 2019 θα έχουν πέσει και κάτω από το 4%;

Το βέβαιο είναι ότι όταν η ΝΔ έχει 31,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15% τα πράγματα για τον Τσίπρα είναι σκούρα βυσσινί. Γιατί στις αμέσως επόμενες μετρήσεις θα αποδειχθεί ότι μπορεί να μην βγάζουν οι δημοσκοπήσεις κυβέρνηση αλλά τις κατεδαφίζουν! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια ελάχιστη μειοψηφία η οποία δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις εν ονόματι των πολιτών, που της έχουν γυρίσει την πλάτη.

Ακόμη η υποχώρηση της ΧΑ ήταν ένα μήνυμα που δεν αρέσει στην κυβέρνηση. Ο μπαμπούλας συρρικνούται και το ΚΚΕ πήρε την τρίτη θέση. Τι συμβαίνει με την Δημοκρατική Συμπαράταξη που βρίσκεται στο 6%; Τι άλλο να συμβαίνει παρά το ότι πληρώνει την είσοδο του ΓΑΠ στο πολιτικό προσκήνιο. Τέτοιο βαρίδι ποιος να το αντέξει!

Απλός πολίτης


18-03-2017  00:01:53

Σε συζήτηση να βρισκόμαστε. Τι κάνουν Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Φλωρίδης; Ό,τι κι αν κάνουν ποιον ενδιαφέρουν; Γυρίζουν ανά την Ελλάδα ως μπουλούκι και καταγγέλλουν τα κόμματα της Μεταπολιτεύσεως.

Άμα τους ακούσεις να μιλούν θα νομίζεις ότι γεννήθηκαν και οι τρείς πολιτικά από παρθενογένεση. Καμιά σχέση με ΠΑΣΟΚ. Α παπαπα. Ούτε απέξω δεν πέρασαν.

Η Διαμαντοπούλου και υπουργός και επίτροπος που δεν έκανε τίποτε ώστε η βαθμολογία της ήταν να εμφανιστεί …με τον κηδεμόνα της.

Ο Ραγκούσης “αντ’ αυτού» του ΓΑΠ, πρωθυπούργευε με εμπειρία τα μπιφτέκια που ψήνει στο μαγαζί του, στην Πάρο και ο Φλωρίδης που η μεγάλη προσφορά του στην Ιστορία είναι ότι ονόμασε τους παρατρεχάμενους ΓΑΠ κηπουρούς. Αυτοί οι τρεις τώρα ανέλαβαν να κάνουν την αναγέννηση της χώρας. Θα κάνουν λένε νέο κόμμα. Κι εγώ θέλω να γίνω ο επόμενος Πάπας αλλά φοβάμαι ότι οι καρδινάλιοι, ειδικά εκείνοι της Αφρικής δεν θα με ψηφίσουν.

Απλός πολίτης


17-03-2017  00:01:12

Αυτός ο δήμαρχος που τον λένε Καμίνη είναι για τα μπάζα. Δηλαδή, θα ήταν μεγάλη επιτυχία αν ήταν και για τα μπάζα… γιατί τότε θα μἀζευε και κάνα πεζοδρόμιο, που από τις πολλές λακκούβες μοιάζει με Αιγαίον Πέλαγος, θα έστρωνε και κανέναν δρόμο στο κέντρο που θα έρθουν το καλοκαίρι οι τουρίστες-μη και δούμε λίγο συνάλλαγμα- και θα τσακίζονται και πού να τρέχουν στα νοσοκομεία του Πολάκη που δεν έχουν ούτε γάζα!

Παίρνεις τηλέφωνο μια υπηρεσία που λέει ότι είναι για τα σκουπίδια και δηλώνεις ότι έχει πεταχτεί ένα στρώμα στο πεζοδρόμιο και δεν μπορείς να περάσεις και σου απαντούν: Μη βιάζεστε. Θα έρθουμε. Η ουσία είναι ότι ούτε αυτοί βιάζονται. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι πακιστανοί που μαζεύουν ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει…Ο δήμαρχος, ο ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, δεν ξεμυτίζει έξω από το γραφείο του. Μην το δουν και τον ματιάσουν. Στη Λιοσίων, που είναι οι δημοτικές υπηρεσίες όλα τα στενά ζέχνουν και η κατσαρίδα βολτάρει. Που να πιάσει το καλοκαίρι… Αλλά αυτός θέλει να επανεκλεγεί. Τόσο τρελοί που είναι οι Αθηναίοι, όλα να τα περιμένεις!

Απλός πολίτης


16-03-2017  00:01:35

Τι μοστράρει ο Τσίπρας δίπλα στην Μέρκελ; Και τι αγκαλιές με τον Ολάντ, μη τυχόν και δεν έχει να ανεβάσει φωτό στον λογαριασμό του στο twitter.

Τι καμαρώνει σα γυφτικό σκεπάρνι με την κ. Μέρκελ ή μάλλον σαν πιονέρος ενώπιον του… Λένιν; Και να χαμόγελα και να χτυπήματα στην πλάτη! Δεν δήλωσε ο Δραγασάκης ότι περιμένουν πώς και πώς να γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη οι εκλογές στη Γερμανία για να εκλεγεί καγκελάριος ο Σουλτς και να επιλύσουν τα προβλήματά τους; Βέβαια οι Γερμανοί δεν θα ψηφισουν τον Σουλτς γιατί ξέρουν ότι είναι ο…Τσίπρας της Γερμανίας και δεν τρελάθηκαν!

Όσο για τα “ τρυφερά “ με τον Ολάντ τσάμπα κόπος. Στο τέλος κανείς γάλλος δεν θα τον θυμάται. Θα του έχει ξεμείνει όμως ο Τσίπρας…

Απλός πολίτης


15-03-2017  00:01:11

Οι σύζυγοι των υπουργών πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουν; Ή …νεοψωνισμένες οι ίδιες, στέλνουν τις κυρίες που έχουν στο σπίτι τους, ενώ λένε στη γειτονιά ότι είναι από το σόι τους που έρχεται να τους κρατήσει τα παιδιά, επειδή έχουν το κόμπλεξ ως αριστερές της “πρώτης φοράς αριστερά” και δεν θέλουν να φαίνονται πόσο γρήγορα προσαρμόστηκαν…. με υπηρετικό προσωπικό;

Δεν παίρνω όρκο αλλά μου λένε οτι ο κ. Παππάς ἐλεγε στη γυναίκα του, ενώπιον συντροφιάς “τώρα μπορούμε να έχουμε βοήθεια στο σπίτι». Αυτός μπορεί. Εκατομμύρια Έλληνες δεν μπορούν να έχουν βοήθεια για να εξοικονομήσουν τον άρτο των παιδιών τους.

Πάνε οι σύζυγοι των υπουργών στο σούπερ μάρκετ λοιπόν; Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά μη και πουν στον άντρα τους το “παράξενο» που συμβαίνει: Κάθε μέρα οι τιμές πετάνε. Όλο και πιο ψηλά… Όλα τα παράξενα επί ΣΥΡΙΖΑ θα συμβαίνουν;

Απλός πολίτης


14-03-2017  00:01:33

Ξαφνιάστηκαν, λέει, στο Μαξίμου από την σφοδρότητα με την οποία οι Κρητικοί αγρότες επιτέθηκαν εναντίον της αστυνομίας. Δεν τους περίμεναν να πάνε και στην Κουμουνδούρου, κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και να κάψουν την σημαία του λαοοπρόβλητου κόμματος.

Αλλά γιατί να ξαφνιαστούν; Αυτοί που σήμερα είναι υπουργοί στην κυβέρνηση, αυτός που είναι πρωθυπουργός δεν έλεγε στους αγρότες οτι ο αγώνας δεν γνωρίζει ανακωχή και ότι για το δίκιο του αγρότη όλα επιτρέπονται; Γιατί νόμιζαν ότι θα ήταν άλλο το δίκιο του αγρότη εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά κι άλλο το δίκιο του, εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα;

Λούζεται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ όσα προέτρεπε τους αγρότες να κάνουν. Έτσι είναι αυτά. Και εξουσία και αντιπολίτευση, δύο σε ένα δεν γίνεται…

Απλός πολίτης


13-03-2017  00:01:58

Πάλι έπεσαν από τα σύννεφα. Τι θα γίνει με όλους αυτούς που τους βαρεθήκαμε να πέφτουν από τα σύννεφα και να μην σκοτώνονται; Να μένουν με το στόμα ανοικτό, χωρίς να χάψουν καμιά μύγα κι αν ξέρουν και τίποτε γράμματα να δηλώνουν ότι έμειναν ενεοί και οι άλλοι να τρέχουν στα λεξικά για να ερμηνεύσουν την λέξη; Και προς τί ο θόρυβος;

Οτι ο Τσίπρας έβριζε στους σανοφάγους την Λαγκάρντ και της είχε κηρύξει πόλεμο και έξω την παρακαλούσε να σταθεί αρωγός στο πλάι της Ελλάδας κι άλλα παρόμοια Μάρθα Βούρτση, συν ένα δανειάκι από 3-4 δις., αν της βρίσκονταν; Και σιγά που η Λαγκάρντ δεν θα τον έδινε στην ψύχρα.

Αλλά γιατί έπεσαν από τα σύννεφα; Είναι είδηση το άλλα λέει ο Τσίπρας έξω και άλλα λέει σ’ αυτούς που ταΐζει με σανό;

Απλός πολίτης


 11-03-2017  00:01:26

Βγἠκε ο κ Τσιτουρίδης- πρέπει κάποιοι να θυμούνται πώς είχε πολιτευθεί-και δήλωσε ότι κάνει κόμμα. Τι κόμμα; Καραμανλικό. Και η Νέα Δημοκρατία πήρε σοβαρά το ζήτημα. Και άρχισε μια αναμπουμπούλα. Γιατί; Επειδή ο κ. Τσιτουρίδης ανήκε στους λεγόμενους “λοχαγούς» ,που στήριξαν τον Κώστα Καραμανλή για να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας.

Μη ρωτάτε τί απέγιναν οι λοχαγοί. Αλλά να με ρωτάτε τι σχέση έχουν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με αυτόν καμία σχέση. Τι έπρεπε να κάνει ο Κυριάκος; Απλά πράγματα: Να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει στον Κώστα της Ραφήνας “Βγες τώρα να αποκηρύξεις αυτούς τους καραμανλικούς, που είναι καραμανλικοί όσο οι ιθαγενείς της Μαδαγασκάρης”. Και να κλείσει το τηλέφωνο.

Βέβαια βγήκε, με καθυστέρηση, ο Κώστας της Ραφήνας κι έκανε δήλωση. Λες και πίστευε κανείς ότι ο Τσιτουρίδης και όσοι τσιτουρίδηδες νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κόμμα, συνιστούν απειλή για τη Νέα Δημοκρατία! Ανέκδοτα!

Απλός πολίτης


 10-03-2017  00:01:34

Γιατί η επιμονή του Καμμένου να αγοραστούν ΤΩΡΑ αεροπλάνα από την Αμερική; Μας περισσεύουν κάποια δισεκατομμύρια; Γύρισε η Οικονομία στην κανονικότητα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα; Έγινε γενναίο “κούρεμα» στο αδυσώπητο χρέος που φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες μας, ώστε μπορεί να αγοράσει ο Καμμένος αεροπλάνα;

Θυμάστε ότι η πρώτη πράξη Καμμένου όταν πήρε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν να στείλει κάτι ιπτάμενα φέρετρα 45 ετών και βάλε να …εκσυγχρονιστούν. Στοίχισαν κάποια 500 εκατομμύρια. Μάλιστα, ο Καμμένος για να δεί πόσο προχωρούσε ο εκσυγχρονισμός επισκέφτηκε και την εταιρεία στα γραφεία της, στη Νέα Υόρκη.

Τώρα αποφάσισε ότι πρέπει να αγοραστούν αεροπλάνα! Μόνον αεροπλάνα πρέπει να αγοραστούν; Και βαπόρια και τανκς αλλά ΠΟΙΟΣ θα πληρώσει; Πόσα δάνεια ακόμη να μπούν στις πλάτες των Ελλήνων; Δουλεύει το ένα τρίτο και σηκώνει τα βάρη όλων. Δεν πάει έτσι. Ας παίξει με κάτι άλλο ο Καμμένος. Με εκείνο το τραινάκι που έδειχνε στον Αλέξη στην προεκλογική του καμπάνια. Κι ας αφήσει τους βαρείς εξοπλισμούς για εποχές ανάπτυξης και οικονομικής ευεξίας.

Απλός Πολίτης


09-03-2017  00:01:54

Ο Τόσκας ήταν στρατηγός που δεν του δόθηκε ποτέ θέση πρώτης γραμμής στον Στρατό. Κάτι γραφειάκια διηύθυνε κι αυτά χάρη στην ορμή με την οποία υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ. Ήταν τιμή του που τον έλεγαν “πράσινο”, ως την στιγμή που μάλωσε με τον Μπεγλίτη. Πήγε στο σπίτι του; Όχι, φυσικά.

Προσκολήθηκε στο ἀρμα του Κοτζιά και εμφανίστηκε ως ειδικός για θέματα Άμυνας. Ο Κοτζιάς, όταν αποκολλήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου πήγε και προσκολήθηκε στον Τσίπρα, μαζί του έφερε και τον Τόσκα. Κι έτσι ο Τόσκας υπουργοποιήθηκε χάρη στον Κοτζιά, για να κάνουμε την ιστορία της διαδρομής του, σύντομη.

Θα πίστευε κανείς ότι ως υπουργός Δημόσιας Τάξης- για να θυμηθούμε τον τίτλο του υπουργείου- που έγινε soft ως Ασφάλειας του Πολίτη- θα μπορούσε να επιβάλει κάποια τάξη. Όχι! Ο άνθρωπος δε μπορεί. Δεν τον αφήνει η καρέκλα. Πώς να δυσαρεστήσει τα συνεταιράκια των Εξαρχείων; Η Αθήνα είναι στο έλεος τους. Σπάζουν κάθε μέρα ό,τι γουστάρουν. Αλλά δεν πληρώνει ο Τόσκας… Πληρώνουμε εμείς, οι πρόθυμοι ηλίθιοι…

Απλός Πολίτης


08-03-2017  00:01:23

Άφησα να κατακαθίσει η λάσπη, μήπως και ξεραθεί, πρίν ξαναγράψω για τον οχετό των ύβρεων και τον ορυμαγδό που ξεσήκωσαν οι ΣΥΡΙΖΑιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εικοσιτετράχρονο που οδηγώντας την πόρσε του πατέρα του, με λάστιχα εννεατίας, έχασε τη ζωή του παίρνοντας στον λαιμό του άλλες τρείς.

Ξέχασαν οι κοινωνικά κομπλεξικοί ότι δεν ξεκίνησε το πρωί από το σπίτι του για να πάει να σκοτωθεί. Γιατί διαβάζοντας το τί έχει γραφεί θα νομίζει κανεις ότι ξεκίνησε να πάει να σκοτώσει και να σκοτωθεί. Έλεος κανένα δεν του έδειξαν εξαιτίας της Πόρσε, την οποία ανήγαγαν σε απόδειξη θράσους και πλούτου.

Μα, οι κακόμοιροι σε όποια μάντρα αυτοκινήτων κι αν πάνε θα δούν πόρσε μοντέλο πενταετίας με 7.000 ευρώ- και πόρσε καγιέν, μοντέλο εξαετίας με 12.000. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ισοπεδώσει τα πάντα. Αλλά το κοινωνικό τους κόμπλεξ δεν τους αφήνει να σκεφτούν… Το ζήτημα είναι ότι κι εμείς δεν σκεπτόμαστε. Ο λαϊκισμός έχει μεγάλα ακροατήρια…

Απλός Πολίτης


07-03-2017  00:01:10

Η χώρα βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες βρίσκονται σε μια οικτρή οικονομική κατάσταση χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Γέμισαν οι είσοδοι στα κτίρια από άστεγους χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υγιείς επιχειρήσεις φεύγουν και πάνε σε όλη την άλλη Ευρώπη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα βάζουν λουκέτο στα κατεβασμενα ρολά τους, χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διεθνείς μας σχέσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι γείτονες μας εξ ανατολών είναι έτοιμοι να κάνουν γιούργα σε όποιο βραχονήσι, χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι γείτονες μας στον Βορρά δέχονται όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις μειώνοντας στο ελάχιστο την φορολογία τους , χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι γείτονες μας κατά το Νότο θυμήθηκαν τους τσάμηδες και την υφαλοκρηπίδα τους χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι εμείς οι Έλληνες, εμείς που δεν σηκώναμε μύγα στο σπαθί μας γινόμαστε ο περίγελως του κόσμου χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μοιραίοι και άβουλοι αντάμα γιατί φοβόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουμε ξεσηκωθεί ακόμη.

Απλός Πολίτης


 06-03-2017  00:01:15

Ο τελευταίος που θα έπρεπε να μιλά στη Νέα Δημοκρατία, όσο καιρό θα βρίσκεται στην ηγεσία της ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε από τον Σαμαρά- αυτός ξέρει πώς και γιατί του δόθηκε το δακτυλίδι!-τη ΝΔ κοντά στο 29% και έχασε πανηγυρικά τις εκλογές γιατί ζητούσε φορτικά από τον Τσίπρα να τον κάνει συνεταίρο του στη εξουσία. Ήθελε να πάει και στην Κουμουνδούρου να τα βρουν…

Αφού λοιπόν ο Βαγγέλας δεν έβλεπε πόσο επικίνδυνος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα, πώς ήθελε να το δουν οι αφελείς που ξαναψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία; Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έπρεπε να είναι εξαφανισμένος και για έναν ακόμη λόγο: Οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας τον αποδοκίμασαν. Του είπαν ότι δεν τον θέλουν για αρχηγό. Του είπαν να πάει στο σπίτι του. Αλλά εκείνος εννοεί να μιλάει. Βαλτός από τα αφανή συνεταιράκια Τσίπρα; Ή ως λεβεντομάγκας; Και τα δυο εξίσου βλάπτουν τη Νέα Δημοκρατία. Ο Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να τον διαγράψει. Τον έχουν διαγράψει οι νεοδημοκράτες.

Απλός Πολίτης


02-03-2017  00:01:20

Ας πούμε και μιαν αλήθεια κι ας πέσει στο γυαλό. Αν δεν ήταν πόρσε το αυτοκίνητο κι ήταν πχ. τογιότα θα είχε γίνει ο κατακλυσμός ύβρεων κατά του νεκρού στο διαδίκτυο;

Αν ο οδηγός δεν ήταν γιός γνωστού επιχειρηματία αλλά γιός ενός υπάλληλου στον Δήμο, θα είχε γίνει ο πανικός των ταξικών χυδαιοτήτων στο διαδίκτυο; Με τρομάζει η ποιότητα αυτών των ανθρὠπων που εκφράζουν τόσο μίσος εναντίον ενός νεκρού…

Ας πούμε τώρα και μερικές αλήθειες. Η πόρσε ήταν του 2006 και τα λάστιχα ενδεκαετίας! Η πόρσε ήταν του πατέρα του νεκρού και όχι δική του. Το δικό του αυτοκίνητο είχε βλάβη κι ήταν στο συνεργείο. Πήγαινε με τον συνεργάτη του στις αποθήκες της εταιρείας και όχι στην Αράχωβα για βόλτα. Δούλευε ο νεαρός στην επιχείρηση του πατέρα του, ελέγχοντας τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Εργαζόμενοι στην εταιρεία λένε ότι δεν ήταν ένα κακομαθημένο κωλόπαιδο. Αυτή είναι και η πιο ήπια βρισιά που γράφτηκε από τους γνωστούς ἀγνωστους Ελληνάρες…

Ο άτυχος σύζυγος και πατέρας ένιωσε υποχρέωση του να συστήσει στα τέρατα του διαδικτύου να μην βρίζουν το νεκρό. Έκανε λάθος ο οδηγός; Τεράστιο. Όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο ελέγχεις πόσο ασφαλές είναι για σένα για τους άλλους. Άμα εισαι υπεύθυνος άνθρωπος.

Η είδηση για μένα δεν είναι ούτε η πόρσε, ούτε το τζάμπο. Η είδηση είναι ότι χάθηκαν τέσσερις ζωές. Δεύτερη είδηση είναι ότι χάνεται η ανθρωπιά μας. Κι αυτό ούτε διορθώνεται… ούτε αλλάζει.

Απλός πολίτης


01-03-2017  00:01:22

Θα έλεγα ότι …το ‘χει το όνομα. Άκουσα σε πρωϊνή εκπομπή τον Καμμένο. Όχι τον κατακαμμένο αλλά τον συνονόματό του. Και η δημαγωγία του, που με ενέβαλε σε σκέψεις. Ας πούμε: Γιατί δεν προσχωρούν σύμπαντες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ, ως συνισταμένη; Αφού δεν διαφέρουν σε τίποτε από τον Κυρίτση, τον Ζαχαριάδη και λοιπούς αγωνιστές για την οικοδόμηση στην Ελλαδα της μαδουρικής Δημοκρατίας.

Τι απάντησε ο Καμμένος-συνονόματος Καμμένου στην ερώτηση της δημοσιογράφου, αν θα δοθεί και το 2017 η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους. (Βαλτή η ερώτηση; Ο συνονόματος Καμμένος φανταζόταν ότι μιλούσε στο συνταξιοδοτούμενο πόπολο και ήθελε να επιδείξει την δεινότητα του στην προπαγάνδα). “Ναι, θα την δώσουμε την σύνταξη”- επίδομα διορθώνει η δημοσιογράφος γιατί , εν τω μεταξύ, την έχουν κι αυτήν διορθώσει από το κοντρόλ- “σύμφωνα με τα πλεονάσματα που θα έχουμε”.

Αλλά θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς που θα πάνε. Γιατί άλλοι θα πάρουν πολλά κι άλλοι λίγα. Επομένως, παρατηρεί σωστά η δημοσιογράφος, δεν είναι βέβαιο ότι θα δοθεί. Όχι απαντά ο συνονόματος Καμμένος, θα δοθεί οπωσδήποτε, άμα το επιτρέψουν τα πλεονάσματα, το ΔΝΤ, άμα εγκριθεί από τους θεσμούς….

Οπότε εγώ συμπληρώνω: Κι άμα είναι η κυβέρνηση Τσιπροκαμμένων, ως τα Χριστούγεννα 2017. Αλλά αν –ό μη γένοιτο- είναι, δεν ξέρω αν θα υπάρχει …ευρώ κι αν θα έχουν επιβιώσει από την ασιτία και οι συνταξιούχοι…

Απλός πολίτης

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία