web analytics

Τα Καθημερινά μας (Μάιος 2017)

31-05-2017  00:11:19

Με τον Πολάκη δεν κάνεις διάλογο. Δεν λες καν καλημέρα. Γιατί χάνεις τα λόγια σου. Χάνεις και την ανθρωπιά σου. Δεν μπορεί να έχει κανείς σχέση με έναν Πολάκη. Ούτε καν φτύνεις τους Πολάκηδες. Ανοίγουν το στόμα τους και ξερνούν μίσος και ύβρεις. Αυτός εδώ ο Πολάκης έχει γίνει ένα με το ΣΥΡΙΖΑ κι έχει ξεχάσει να μιλάει ανθρώπινα. Αρθρώνει κραυγές κι αν τύχει και τον συναντήσεις πρέπει να αλλάξεις δρόμο. Είναι από εκείνους που δεν λες ανθρώπους. Τους λες γαϊδάρους και πάλι σκέφτεσαι τι σου έχει κάνει το συμπαθές τετράποδο.

Ο Πολάκης όμως είναι υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Είναι αυτός που προπάντων δίνει τον τόνο και χαρακτηρίζει το συνοθύλευμα που κυβερνά την έρημη χώρα. Δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση ένας Πολάκης. Δεν το επιτρέπουν οι πολίτες γιατί δεν τους ψηφίζουν. Δεν στέλνουν στην Βουλή τους ομοίους Πολάκη. Δεν το επιτρέπουν οι αρχές τους. Δεν το επιτρέπουν οι αξίες τους.

Ετσι το δείγμα Πολάκη συμπεριλαμβάνεται μαζί με όλα όσα προσήγαγε ο Τσίπρας στην διακυβέρνηση: Αγράμματοι, απαίδευτοι, κομπλεξικοί, υβριστές, ασεβείς, νταήδες. Θα ήθελα πολύ να ξέρω: Αυτοί που τον ψήφισαν δεν ντρέπονται για την επιλογή τους;

Απλός πολίτης


30-05-2017  00:01:01

Τι σημαίνει “λουλού” για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μπαλάφα; Να υποθέσω ποιο ειδικό βάρος δίνει ο ίδιος στον χαρακτηρισμό του ή να μην κάνω καμία υπόθεση και να το αφήσω στην δημιουργική σας φαντασία;

Έχει πρόβλημα ο κύριος Μπαλάφας με ό,τι αποκαλεί Λουλού. Η Λουλού για τον κύριο Μπαλάφα δεν είναι για αντρικές δουλειές. Γι αυτό και δεν του πάει η Λουλού και την απαξιεί. Το μυστρί και το πιλοφόρι είναι για τον κύριο Μπαλάφα και με αυτά δοκιμάζει ποιος είναι Λουλού και ποιος είναι άντρας.

Άντρας ο κύριος Μπαλάφας που δεν σηκώνει κουβέντες. Γι αυτό ψήφισε τα μνημόνια. Ενώ, αν ήταν καμιά Λουλού, δεν θα τα ψήφιζε. Άντρας ο κύριος Μπαλάφας όταν τριγύριζε στην περιφέρειά του κι έσκιζε τα μνημόνια και την γάτα του ΕΝΦΙΑ. Τώρα που τα ψηφίζει και με τα δυο του χέρια να τον πεις και Λουλού; Αφού είναι του γιαπιού ο άνθρωπος. Μην του δημιουργήσουμε και ψυχολογικό πρόβλημα; Να χάσει την ταυτότητά του; Να αρχίσει τώρα, στα γεράματα, να ψάχνεται.

Απλός πολίτης


29-05-2017  00:36:51

Τον Ιούλιο 1204 οι Σταυροφόροι μπήκαν στην Πόλη. Τι ειχε μείνει από την Αυτοκρατορία; Λίγες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, με μπαλωμένα τα λαμπρά της τείχη. Μόνοι οι Βαράγγοι έμειναν να τα υπερασπίζονται.

Ο Αλέξιος Γ΄, δεν είχε ούτε τη θέληση, ούτε τη δύναμη να τους αντισταθεί. Εγκατέλειψε την Πόλη παίρνοντας μαζί του το δημόσιο θησαυροφυλάκιο. Οι θησαυροί της Πόλης φορτώθηκαν στα καράβια για την Βενετιά. Οι Σταυροφόροι ήταν αυτοί που άνοιξαν τις πύλες της Κωνσταντινούπολης στους Τούρκους διακόσια χρόνια αργότερα.

Στις 6 Απριλίου ο οθωμανικός στρατός, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’ έζωσε την Πόλη. Η πολιορκία κράτησε ως την Τρίτη, 29η Μαίου 1453. Καταραμένη είναι η ημέρα στα τραγούδια της Άλωσης, που περιγράφουν τις σκηνές απόγνωσης από το πάρσιμο της Πόλης.

Σκοτείνιασαν τα στενά της καθώς ξεχύθηκαν οι Τούρκοι να γδύσουν τις εκκλησιές από τα ιερά τους σκεύη και να ρημάξουν τα σπίτια. Το αίμα των χριστιανών έβαψε τις πέτρες στα καλντερίμια και έφτασε κάτω, ως τον Κεράτιο. Το σώμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου αναγνωρίστηκε από τα πέδιλά του. Η δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης, σήμανε και το τέλος της υπερχιλιετούς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Κάποιος μου είπε χτες “Καλύτερα να μην θυμόμαστε “. Εγώ λέω πως μόνον αν θυμόμαστε, θα έχουμε μέλλον σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. ΜΟΝΟΝ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θελει να τα θυμόμαστε και ετοιμάζεται τώρα να αλώσει την Ελληνική Ιστορία.

Απλός πολίτης


27-05-2017  00:01:01

Την μεγαλύτερη πλάκα την έχουν τα παπαγαλάκια. Όμως, η αλήθεια είναι ότι σιγά σιγά και με πλάγια φτερουγίσματα την κάνουν από την φωλιά του ΣΥΡΙΖΑ και κάθονται σε …ανεξάρτητο κλαδί. Πού θα πάει, λένε. Θα περάσει και ο Κυριάκος και θα πάμε στο δικό του κλουβί. Άμα έχεις υπηρετήσει έναν αφέντη, όλοι οι αφέντες ίδια μούρη έχουν.

Όμως στο ρεπορταζ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ υπερἐβησαν εαυτόν!  Οργίασαν.! Ειδικά , η γηραιά κυρία της ΕΡΤ μόνον που δεν έκλαιγε στο δελτιο ειδήσεων που ο Τραμπ- αυτόν που θεωρούσε σχεδόν ως μέλος …της κου κλουξ κλαν μίλησε με τον Αλέξη. Και τι νομίζετε ότι του είπε; Ένα How are you, που ο Αλέξης νόμιζε ότι του είπε τι καλά που πάς. Μετά είδε μισό δεύτερο την Μέι για να την συλλυπηθεί, μια χαιρετούρα με τον Τριντό και χαμόγελα με τον βασιλιά του Βελγίου στην δεξίωση. Και κανένα δεκάλεπτο με την Μέρκελ που του συνέστησε να δεχθεί το πρόγραμμα Σόιμπλε. Λες και του έμεινε τίποτε άλλο…εκτός από το να τα μαζεύει και να φύγει…

Απλός πολίτης


26-05-2017  00:00:01

Αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, θα είχε…πλάκα. Ο Τσίπρας νομίζει ότι η μαγκιά που του περισσεύει εν Ελλάδι, είναι προϊόν εξαγώγιμο.

Έτσι, αντί να στρωθεί να δει τι θα κάνει με το τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε, να βάλει τις προτεραιότητες και τα επείγοντα για να πάρει τα χρήματα για τα ομόλογα του Ιουλίου που πρέπει να εξωφληθούν, εμφανίστηκε δια του Ευκλείδη να απορρίπτει σχέδιο Σόιμπλε, το οποίο μάλλον του έδινε κάποια πρόχειρη ανάσα. Ήθελε να βάλει γραβάτα με το ζόρι αλλά ο Σόιμπλε αποφάσισε να του δέσει τον κόμπο στο λαιμό.

Τώρα έκανε όπως κάνει συνήθως, ήτοι στρίβειν δια του αρραβώνος. Δεν τον ενδιαφέρει το χρέος, όσο το να βγει στις αγορές. Τι θα κάνει στις αγορές; Υποθέτω ότι νομίζει πως κάνουν… εκπτώσεις!

Απλός πολίτης


25-05-2017  00:09:00

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες είναι η κοντή μνήμη. Θυμάστε, για παράδειγμα, πόσο κόστιζε το… κοστολογημένο πρόγραμμα του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη; Πολύ αμφιβάλλω. Είχε δηλώσει, κατά τρόπο που δεν σήκωνε καμία αντίρρηση, ότι για να πραγματοποιήσει όλες του τις υποσχέσεις χρειάζονταν μόνον 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε τώρα τι είπε ο Βαρουφάκης: «Ήμουν έξαλλος όταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». «Έβγαζα ατμούς από τα αυτιά μου! Ήταν ανοησίες» και μετά είπε ότι έγραψε ένα άρθρο που «ουσιαστικά αποδόμησε όλο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Βέβαια, αυτό καθόλου δεν τον εμπόδισε να αναλάβει υπουργός, επειδή του είπαν : « Αυτό είναι το πρόγραμμα του κόμματος. Εσένα δεν σε δεσμεύει»!

Δεν τον δέσμευε μεν, δεν βγήκε να το καταγγείλει δε. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ούτε κι αυτός είχε κανένα πρόγραμμα, πλην του “αγάπη μου σήμερα έκλεισα τις τράπεζες”.
Και τώρα θέλει να είναι και αρχηγός κόμματος μετά της συζύγου Δανάης… Άσχετο που ο ίδιος με τις πράξεις του και τις μεγαλειώδεις καθυστερήσεις του, μας επέβαλε 14 δισεκατομμύρια… λιτότητα!

Απλός πολίτης


24-05-2017  00:03:26

Την Πέμπτη, στη Βουλή, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε στον Α. Τσίπρα ότι η Αριστερά θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική της. Το αστείο είναι ότι ο Α. Τσίπρας εξοργίστηκε-και καλά!- και τον ρώτησε : “Σε τι να κάνει η Αριστερά την αυτοκριτική της;”

Δεν κατάλαβα γιατί ο Μητσοτάκης τον άκουσε απαθώς και δεν του απάντησε. Μπορούσε να του τρίψει τα μούτρα ώστε να μην ξανατολμήσει να τον ρωτήσει. Κι αν δεν ήθελε ο Μητσοτάκης να γυρίσει πολύ πίσω από εκεί που ο Τσίπρας, κάθε φορά μας λέει ότι έρχεται, ήτοι τον Εμφύλιο, ας περιοριζόταν στον Σεπτέμβριο του 2014, στη Θεσσαλονίκη.

Να του έλεγε ότι πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του γιατί ως επικεφαλής της Αριστεράς είπε τα άπειρα και χυδαία ψέμματα! Δηλαδή, εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όταν του έλεγε ότι θα καταργούσε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο. Και αντί να το καταργεί έχει υπογράψει άλλα δύο , το ένα καταστροφικότερο από το άλλο κι έχει και μούτρα και μιλάει το καλόπαιδο και θυμώνει κιόλας!

Απλός πολίτης


23-05-2017  00:01:05

Αύριο το πρωί στις δέκα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα πάει στην Αμφίπολη για να επισκεφθεί το ταφικό συγκρότημα στον λόφο Καστά. Θα τον συνοδεύει, ακούμε και ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας, αυτός που όταν οι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κοταρίδου και Βελένη, σε διατεταγμένη υπηρεσία της γενικής γραμματέως Βλαζάκη, έβγαλαν προς χάριν του ΣΥΡΙΖΑ το μνημείο ρωμαϊκό- γέλασαν και οι κότες της περιοχής- δεν βρήκε να πει μία λέξη.Θα τον συνοδεύει και η υπεύθυνη για τα πολιτιστικά στη Νέα Δημοκρατία Κεφαλογιάννη αλλά δεν έχει σημασία. Η γυναίκα είναι αλλού.

Το ζήτημα είναι να καταλάβει ο Μητσοτάκης δυο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα ήθελε πολύ να ξανάχωνε το μνημείο μέσα στη γη. Να μην υπάρχει. Ό,τι εθνικό, ό,τι αρχαίο, ό,τι ελληνικό για τον Τσίπρα είναι απορριπτέο. “Μην ανοίγουμε τώρα θέματα και με τα Σκόπια λένε στου Μαξίμου”. Έτσι άφησε το μνημείο στον καιρό. Δύο χρόνια τώρα εγκαταλελειμένο. Αλλά είναι τόση η κατακραυγή των Μακεδόνων, που ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποφασίσει , με τα λεφτά της περιφέρειας, κάτι να κάνει. Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες; Το Φθινόπωρο 2018 και πάλι βλέπουμε.

Το δεύτερο που πρέπει να καταλάβει ο Μητσοτάκης είναι ότι αυτό το μνημείο τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ήταν θείο δώρο. Η Ελλάδα βρισκόταν σε όλα τα πρωτοσέλιδα του κόσμου ως grexit. Και ξαφνικά με την επικοινωνία που έγινε στο εύρημα , πλάι στο grexit, εμφανίστηκε και η Ελλάδα του Πολιτισμού. Και το βούλωσαν όλοι. Γιατί τότε θυμήθηκαν ότι και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ακριβώς πάνω σε αυτόν τον πολιτισμό πάτησε και έτσι πορεύεται ως σήμερα.

Απλός πολίτης


22-05-2017  00:03:44

Πάνε και τα παντελόνια του Τσακαλώτου. Του τα πήρε όλα ο Τσίπρας. Γιατί ο Τσακαλώτος είχε δηλώσει ότι αν κατεβεί το αφορολόγητο κάτω από 9.000 ευρώ θα πήγαινε στο σπίτι του.

Στην Αγγλία εννοούσε. Εκεί είναι το σπίτι του. Κι αφού η Μέι έβγαλε την Αγγλία από την ΕΕ, ακόμη καλύτερα για τον Τσακαλώτο. Άλλωστε κι εκείνος ονειρευόταν ένα grexit αλλά δεν του βγήκε τελικά.

Τώρα ψηφίστηκε και το τέταρτο μνημόνιο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά ο Τσακαλώτος ακλώνητος. Σα να μη συνέβη τίποτε. Μήπως τον είχε πιάσει κανείς από τον λαιμό για να τον υποχρεώσει να δηλώσει ότι θα παραιτηθεί; Όχι. Απλά ήθελε να τονίσει ότι αυτός βάζει κόκκινες γραμμές και τις κρατάει.

Από δώ και πέρα βέβαια κυκλοφορεί …ξεβράκωτος. Του πήρε τα παντελόνια ο Τσίπρας και του τα έκανε φιόγκο. Αλλά τι νοιάζει τον Τσακαλώτο; Φτάνει που έμεινε στην καρέκλα του. Φτάνει που τον φωνάζουν “κύριε Υπουργέ “!

Απλός πολίτης 


20-05-2017  00:01:10

Για γέλια ή για κλάματα είναι ο αριστερός Τσακαλώτος; Εμείς πάντως για κλάματα. Αυτός είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από 9.000 . Και δεν φτάνει που το αφορολόγητο έπεσε κάτω και από 6.000, αλλά το ψήφισε και με τα δυο του χέρια. Φυσικά, παραμένει, με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια, ως χοντρόπετσος, στην καρέκλα του γιατί η λέξη φιλότιμο δεν μεταφράζεται στα αγγλικά που καταλαβαίνει ο αριστερός υπουργός.

Αλλά ο μαρξιστης-τρομάρα του-Τσακαλώτος έχει και μυστικά. Δεν έχει ακόμη πει πώς θα πληρώσει τα εννέα δισ. φέτος, που χρωστάει η Ελλάδα σε δάνεια και σε ομόλογα!

Χτες, μέσα στον θρίαμβο της ψήφισης του τέταρτου μνημονίου Τσίπρα, πέρασε στα ψιλά-η ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου ανήλθαν σε 2,908 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου, έναντι 2,791 δισ., που ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Δηλαδή, αυτά είναι τα ρέστα από έξτρα δάνεια που πήρε η εθνολαϊκιστική κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου –για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων- αυτή που δεν θα χρεώνει τους Ελληνες με το τέταρτο μνημόνιο ούτε με ένα ευρώ- και κάτι περισσευούμενα από το πρωτογενές πλεόνασμα, που προέκυψε από την στάση πληρωμών, που πέταξε την αγορά στο βάθος του Καιάδα.

Πολύ φοβάμαι πως είναι τόση η απάθεια των πολιτών, που ακόμη και την στιγμή που θα τους παίρνει το σπίτι τους η Εφορία, αυτοί θα γαντζώνονται στον καναπέ τους…Αλλά θα τους βγάζουν σηκωτούς και δη… με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό!

Απλός πολίτης


18-05-2017  00:01:01

Ποιος είναι αυτός που δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για το τέταρτο μνημόνιο που δεσμεύει την Ελλάδα ως το 2023; Ο Νάσος Αθανασίου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι που δήλωσε όχι μόνον υπερήφανος αλλά και ότι θα ψηφίσει με τα δυο του χέρια το μνημόνιο που θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια. Γέρασε ο καημένος και τα έχει χαμένα.

Είναι ο ίδιος που από τις 2 Φεβρουαρίου 1971 παρουσίαζε εκπομπή στην ΕΡΤ. Η χούντα άφηνε τον όποιον να παρουσιάζει εκπομπή στην ΕΡΤ; Εδινε η χούντα σε αριστερούς να παρουσιάζουν εκπομπές; Γελούν τα στούντιο στη Μουρούζη…

Και μόλις έπεσε η χούντα έπεσε και ξεπλύθηκε στην κολυμβήθρα του ΠΑΣΟΚ. Έσκιζε τα ιμάτιά του για τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά κυρίως κολλητός του Θ. Κατσανέβα. Είναι που δήλωνε στη Βουλή ότι ο προϋπολογισμός Σαμαρά σκοτώνει με όπλο το μαγκάλι της 13χρονης στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα το βράδυ όμως θα ψηφίσει με τα δυό του χέρια το μνημόνιο Τσίπρα … για να σώσει την Ελλάδα! Ο Νασούλης!

Απλός πολίτης


17-05-2017  00:01:01

Γιατί τὀ έκανε το οικτρό show στη Βουλή ο Κασσιδιάρης; Γιατί λέει ο Ν. Δένδιας είναι αυτός που τους έστειλε όλους στην φυλακή. Με 32 κακουργήματα εις βάρος τους. Ωστόσο, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η δίκη σέρνεται. Δύο χρόνια τώρα. Και οι κατηγορούμενοι-βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάνουν ότι μπορούν για χρονοκαθυστέρηση.

Θυμήθηκε ο Κασσιδιάρης ξαφνικά τον Ν. Δένδια; Αλλά αυτός ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε μέρα στη Βουλή είναι. Πρώτη φορά τον έβλεπε ο Κασσιδιάρης, μετά από τρία χρόνια και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι υβρίζοντας και Σαμαρά και Βορίδη ή μήπως ήθελε να αλλάξει την ατζέντα της ημέρας;

Όταν οι ειδήσεις και τα πρωϊνάδικα ασχολούνται με τον Κασσιδιάρη , ποιος να ασχοληθεί με τους συνταξιούχους που θα χάσουν 20% από τις συντάξεις τους και ποιος με εκείνους που δεν έχουν πού την κεφαλή κλίναι; Αν έχουν 600 ευρώ το μήνα είναι… πλούσιοι και θα πληρώσουν φόρο. Αυτή είναι η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η σκληρότερη μνημονιακή κυβέρνηση από το 2011 ως σήμερα. Και από το 2015 συνεχώς στα…τέσσερα!

Απλός πολίτης


13-05-2017  00:01:01

Αντιγράφω: “Ο Πάνος Σκουρλέτης γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου 1962. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διετέλεσε στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού. Το 1990 εντάχθηκε στον Συνασπισμό. Eίναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάστηκε στενά με τον Αλέκο Αλαβάνο. Τώρα στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα”.

Ο Σκουρλέτης; Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπουργός Εσωτερικών, υπουργός Εργασίας; Δουλεύοντας στο κόμμα.
Εμπειρία; Τα αμφιθέατρα όπου “αγωνιζόταν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταντήσει όλους τους Ελληνες ώσπερ ο πειναλέων του Μποστ.
Ο Σκουρλέτης, ο άνθρωπος του κομματικού σωλήνα, χαρακτηρίζει ξεδιάντροπα τον Μητσοτάκη ημιμαθή…

Ο Σκουρλέτης που κατέβαινε ως το 2014 στην πλατεία Κολωνακίου με το αργόσυρτο βήμα του ανεπάγγελτου, όμως βαθυστόχαστου αριστερού. Τώρα περνά αστραπή με υπουργικό, συνοδευτικό, μοτοσυκλέτες.

Κάποια στιγμή φτηναίνουν και οι ντομάτες. Πού θα πάει…

Απλός πολίτης


12-05-2017  00:15:24

Κατεβαίνοντας τη Μητροπόλεως, στον τοίχο ενός κλειστού καταστήματος, κάποιος έγραψε: “Καμία Κυριακή δουλειά για τα χοντρά αφεντικά” Τι σύμπτωση όμως! Γιατί και τα χοντρά και τα λιγνά αφεντικά συμφωνούν. “Τι να τις κάνουμε τώρα τις ανοικτές Κυριακές, όταν τις καθημερινές ντουφεκάμε τον πελάτη; Μπαίνει και Ιούνιος, από κοντά και ο Ιούλιος. ‘Ολοι θα στιβάζονται στην θάλασσα”.

Και τι σημαίνει “κλειστά όλα τις κυριακές” για τον άνεργο; Ότι θα παραμένει άνεργος. Αυτό θέλει το ρομποτάκι του ΠΑΜΕ! Ο άνεργος να καταλάβει το συμφέρον του και να πάει στο ΚΚΕ!

Κλειστά σημαίνει ότι δεν θα προσληφθούν κάποιοι ακόμη για να βγουν οι βάρδιες.

Κλειστά σημαίνει οι τουρίστες που περιδιαβάζουν, σαν κοπάδια, τις Κυριακές την Αθήνα δεν θα αφήσουν ούτε ένα ευρώ.

Κλειστά σημαίνει ότι η Αθήνα θα έχει για πολλά χρόνια ακόμη κλειστά μαγαζιά με κατεβασμενα ρολά και με άθλια γκράφιτι στις βρώμικες βιτρίνες και στους τοίχους της.

Ο Τσίπρας- πρωθυπουργός υπέγραψε στο τέταρτο μνημόνιο να είναι ανοικτά τις Κυριακές τα μαγαζιά.

Ο Τσίπρας-αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 2014, πήρε την ντουντούκα και φώναζε: “Ποτέ την Κυριακή”.

Αχ! Μελίνα σε ποιον ξέπεσε ο τίτλος της ταινίας σου… Αν ζούσες θα του έκανες, ευχαρίστως, εξώδικο…

Απλός πολίτης


11-05-2017  00:01:01

Πολύ χαρωπός. Και γουστόζικoς ο μπαγάσας, στην Θεσσαλονίκη. Και να! το γέλιο της Κολγκέιτ ως τ’ αυτιά. “652 ευρώ σύνταξη παίρνω», του είπε, πλησιάζοντας τον. «Είμαι καρκινοπαθής». Αυτός μόνιμα ξεκαρδισμένος στα γέλια. Δεν του το είπε, αλλά το σκέφτηκε: Και λίγα είναι τα 652 σύνταξη; Στην διπλανή Βουλγαρία 230 ευρώ παίρνουν.

-“Οι άλλοι στα έκοψαν» του απάντησε.

-«Ναι, αλλά εγώ σε ψήφισα” του είπε ο καρκινοπαθής.

Εκείνο το «αλλά εγώ σε ψήφισα» μεταφράζεται: «Εσύ, όμως, άλλα μου υποσχέθηκες. Είπες από τη ΔΕΘ, στην Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβρη 2014, αύξηση στους χαμηλοσυνταξιούχους”.

O συμπολίτης μας ήταν ευγενής. Δεν του είπε: “Εσύ, ρε, που δεν έχεις κολλήσει ούτε ένα πραγματικό ένσημο αλλά στα κολλούσαν στην κατασκευαστική εταιρεία του μπαμπά σου, θα μου φορολογήσεις τα 652 ευρώ; Πόσο μ… πρέπει να είσαι!”.

Δεν τα είπε. Έβαλε το κεφάλι κάτω και τον άφησε να φύγει, χαρωπό, γουστόζικο με την Κολγκέιτ στην κωλότσεπη, ακριβώς όπως είχε έρθει στο κέντρο Υγείας. Ο Παππάς του έχει πει: «Γέλα! Για να δείχνεις αυτοπεποίθηση . Όχι τον πανικό σου ότι χάνουμε την εξουσία”…

Απλός πολίτης


10-05-2017  00:05:10

Σ´ αυτήν τη χώρα, αν έχεις την ατυχία να είσαι ευρύτερα γνωστός δεν είναι να παντρεύεσαι, γιατί σπεύδουν όλα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γράψουν μέχρι τι βρακί θα φορέσουν νύφη και γαμπρός.

Αλλά πες ότι γάμος γίνεται και ο τζερτζελές του πάει. Το κυριότερο είναι να μην …πεθαίνει κανείς. Το τι κανιβαλισμός έχει γίνει από προχθές σε όλα τα ΜΜΕ για τον αδόκητο θάνατο της νεαρής ηθοποιού Μαίρης Τσώνη δε λέγεται. Λεπτομέρειες που όχι μόνον δεν έχουν καμία σημασία για κανέναν αλλά και που αυξάνουν τον πόνο της οικογένειάς της.

Βρήκε θέμα και τρέφεται αχόρταγα όλη η παρακμιακή παρατηλεόραση και παραδημοσιογραφία. Ως χτες ποιος από όλους αυτούς τους “ειδήμονες” περί τον θάνατό της είχε ασχοληθεί με την ηθοποιό που έπαιξε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην “αυτιστική “ ταινία “ο κυνόδοντας” του Λάνθιμου; Κανείς. Από χτες όλοι πέφτουν από τα σύννεφα, όλοι την ήξεραν και όλοι… “θρηνούν”.

Ενας νέος άνθρωπος έφυγε. Ας αφήσουν ήσυχη την μνήμη του. Υπάρχουν άπειρα θέματα για να ασχοληθούν με τους ζωντανούς. Φροντίζει δωρεάν ο θίασος Τσίπρα.

Απλός πολίτης


09-05-2017  00:19:21

Ο καημένος ο Τσίπρας. Απαρηγόρητος που έχασε τον Ολάντ από νταντά. Με το Mακρόν καμία ελπίς. Αυτός εξελέγη ως το στήριγμα της Γαλλίας για την Ευρώπη. ΟΧΙ αλλάζουμε την Ευρώπη! Μέχρι την “ωδή στην χαρά” του Μπετόβεν έβαλε για να τον συνοδεύει στην θριαμβική του πορεία ως το Λούβρο, που ήταν οι οπαδοί του που παραληρούσαν.

Αν τουλάχιστον είχε βγεί ο Μελανσόν θα μπορούσε να ελπίζει ότι ο σύντροφος θα έβγαζε την Γαλλία από την Ευρώπη. Αλλά αυτός βγήκε οφ σάιντ από τον πρώτο γύρο. Οι κρυφές ελπίδες του με την Λεπέν δεν ευωδόθηκαν. Γιατί αυτή σίγουρα θα έφερνε το χάος για το οποίο η άποψη Τσίπρας είναι ότι πρόκεται για “μία ωραία ατμόσφαιρα” .

Τι να κάνει κι αυτός; Δήλωσε, με μισό στόμα, ότι η Ευρώπη πήρε ανάσα με τη νίκη Μακρόν. Δεν του άρεσε καθόλου αλλά τι να δήλωνε; Μακρόν κεντρώος και ευρωπαϊστής άντε και στα δικά μας με Μητσοτάκη;

Από εκεί που η Ευρώπη με Τσίπρα θα άλλαζε, πάει όλο και προς τα δεξιά. Άλλωστε αν ακούσατε όσοι είχαν ή έχουν εκλογές, βγαίνουν και δηλώνουν τι ΔΕΝ θα κάνουν από όσα έκανε ο Τσίπρας. Τουλάχιστον, ο Τσίπρας έγινε το παράδειγμα προς αποφυγή. Μεγάλη η προσφορά μας στην Ενωμένη Ευρώπη!

Απλός πολίτης


08-05-2017  00:01:01

Άμα όμως είσαι οπαδός- κάτι να έχουμε να λέμε- του Βαρουφάκη, κοίτα τι μαθαίνεις. Ξενιτεύθηκε ο άνθρωπος. Πήρε των ομματιών και έφυγε για την Αμερική. Δεν το λέω εγώ. Εκείνος το είπε σε έναν βρετανό δημσιογράφο, που του πήρε συνέντευξη για το νέο του βιβλίο.

Συμπεραίνω ότι έφυγε γιατί πολύ φοβήθηκε. Τον απείλησαν για την οικογένειά του, λέει. Με μεσονύχτιο τηλεφώνημα. Τι του είπαν; Δεν είπε. Είπε μόνον ότι η φωνή ήταν ψυχρή, ή κάπως έτσι. Και τον απείλησαν επειδή άρχισε να εμφανίζεται μαζί με εκείνους που δεν θέλουν τα μνημόνια και τα καταγγέλλουν.

Εσείς μήπως ξέρετε πολλούς από μας να θέλουν τα μνημόνια, που υπογράφει ως αυτόγραφα ο Τσίπρας; Όχι αλλά άμα είσαι Βαρουφάκης και νομίζεις ότι όλα στρέφονται γύρω από σένα, τα μαζεύεις και φεύγεις. Από φόβο; Φυσικά. Όχι όμως από το τηλεφώνημα της πλάκας αλλά από το δικαστήριο που δεν θα το γλυτώσει. Τόση ζημία προκάλεσε στην Ελλάδα ο Ουάου…

Απλός πολίτης


05-05-2017  00:01:22

Το τι επιτυχίες καταγράφει καθημερινά ο Τόσκας, ούτε ο ίδιος δεν θα το φανταζόταν, όταν του ανέθεσε ο Τσίπρας, χάρη στον γίγαντα της εξωτερικής μας πολιτικής, το Υπουργείο Ανασφάλειας του πολίτη. Ειδικά, τον τελευταίο καιρό έχει την μια επιτυχία, με συγχωρείτε δολοφονία ήθελα να γράψω, μετά την άλλη. Σαν μύγες πέφτουν τα παλληκάρια της νύχτας. Σπίτι για σπίτι δεν έχει μείνει χωρίς να ληστευθεί και χρηματοκιβώτιο για χρηματοκιβώτιο που να μην βγεί βόλτα.

Εδώ δεν συζητάμε για τα μαχαίρια και τα στιλέτα ή για τις κλοπές ή για τους εκβιασμούς ή για την διακίνηση ναρκωτικών και για την πορνεία που ανθίζουν εκεί που η ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση έχει στοιβάξει τους λαθρομετανάστες και θα συζητάμε για τσάντες που κάνουν φτερά, για μικροληστείες και απάτες και οικογενειακή βία; Στο κάτω -κάτω υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι συριζαίοι απασχολούν χιλιάδες αστυνομικούς να τους φυλάνε. Με το πόπολο θα ασχοληθεί ο Τόσκας;

Απλός πολίτης


04-05-2017  00:06:49

Ηταν αδιαπραγμάτευτο το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων. Τι Αριστερά θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεχόταν να …μην υπάρχουν; “Οι συλλογικές συμβάσεις είναι στο σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας μας” έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑιοι στους ψηφοφόρους των εκλογών, Ιανουάριος 2015, Σεπτέμβριος 2015 και μέγα ζήτημα αποτέλεσαν και στο Δημοψήφισμα, τον αείμνηστο Αύγουστο 2015, όπου το ΟΧΙ πήδηξε στην κολυμβήθρα της Κουμουνδούρου κι έγινε ΝΑΙ. Κι έτσι, ώ του θαύματος Τσίπρα, όλη η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο ΝΑΙ.

Το ίδιο ΝΑΙ είπε και τώρα ο Αλέξης στη Βελκουλέσκου και στα άλλα τα παιδιά των θεσμών. Συλλογικές συμβάσεις; Αχρείαστες. Άστες έτσι ως και το 2018 και μετά βλέπουμε. Σάμπως εμείς θα είμαστε κυβέρνηση; Άλλος θα αναλάβει κι εμείς θα βγούμε στους δρόμους να τις απαιτούμε.

Δηλαδή, τι να δούμε αφού το ζήτημα είναι εντός μνημονίων Τσίπρα. Ναι αλλά και οι συλλογικές συμβάσεις ήταν βαμμένες κατακόκκινες ως αδιαπραγμάτευτες. Σιγά τα…πασχαλινά ωά! Τόσο και τόσα ξεβάφτηκαν χάριν της καρέκλας και πώς θα γινόντουσαν ροζ οι συλλογικές συμβάσεις. Είναι ζήτημα να απασχολεί …τον Μάρξ;

Απλός πολίτης


03-05-2017  00:01:05

Δεν ψήφισαν οι Βρετανοί το BREXIT; Δεν ήταν περισσότεροι αυτοί που επέλεξαν το BREXIT από τους άλλους που ήθελαν το… Stay it? Ήταν. Έχει σημασία ότι ψήφισαν BREXIT πολίτες χαμηλής εκπαιδευτικής μόρφωσης, που ήταν, κυρίως, από υποβαθμισμένες περιοχές και όχι από το Mayfair κι ότι είχαν εισόδημα λιγότερο από εκείνο που θα τους επέτρεπε να ζούν υποφερτά; Αν συμπλήρωναν μια από τις τρείς προϋποθέσεις και τι είχαν να χάσουν ψηφίζοντας BREXIT; Απολύτως τίποτε.

Επομένως, γιατί μας προκαλει μεγάλη εντύπωση ότι η Τερέζα Μέι ακολουθεί κατά γράμμα τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε σε δύο χρόνια να έχει ολοκληρωθεί το BREXIT; Η κ. Μέι έχει ακροατήριο εκείνους που επί χρόνια οι συντηρητικοί τους έκαναν κατήχηση στον Ευρωσκεπτικισμό.

Τώρα που επιτεύχθηκε και ολοκληρώνεται, ας θυμηθούμε τον Κάμερον. Αυτός νόμιζε ότι παίζοντας με το δημοψήφισμα κρατούσε την πρωθυπουργία. Πειράζει που πήγε σπίτι του, παίζοντας στον τζόγο τα εν ου παικτοίς; Καλημέρα…όλη μέρα.

Απλός πολίτης


02-05-2017  00:08:47

Είπα να περάσουν κάποιες ημέρες από την Ανάσταση και μετά να σχολιάσω και να …κολαστώ. Μήπως είδατε σε όλα τα sites φωτογραφίες από την Ανάσταση; Ξέρετε από εκείνες που βγαίνουν οι πολιτικοί κρατώντας λαμπάδες στο χέρι και σκουντάει ο ένας τον άλλο ποιος θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή μη και δεν τον πάρει ο φακός.

Αν τις είδατε τότε δεν μπορεί να μην κάνατε δύο παρατηρήσεις. Γιατί δεν χρειάζεται να τις είδατε όλες. Τη ΜΙΑ θα έπρεπε να είχατε δει οπωσδήποτε: Είναι εκείνη που εμφανίζει τον Τσίπρα στην Ανάσταση, στον μητροπολιτικό ναό της Κέρκυρας. Τη λαμπάδα στο χέρι της κ.Περιστέρας και του κ. Αλέξη τις είδατε; Ω! Τι καλοί χριστιανοί και ευλαβείς… Ας το έχουν υπ’ όψη τους οι θρηκευόμενοι…

Στην ίδια φωτογραφία μήπως είδατε και τα χαμόγελα Δένδια- Τσίπρα; Τα φιλαράκια τα καλά. Και ο Δένδιας θέλει να διαδεχθεί τον Μητσοτάκη… Ξεκαρδιζόμαστε!

Απλός πολίτης


01-05-2017  00:01:01

Στα σχολεία, από την Παρασκευή, άρχισαν την κατήχηση: “Η 1η Μάη δεν είναι αργία. Είναι απεργία”. Και γιατί ρωτούν τα παιδιά; Η σωστή απάντηση θα ήταν ότι έτσι αποφασίζουν οι απανταχού εργατοπατέρες για να τιμήσουν την εργατική εξέγερση, στο Σικάγο. Ας πούμε είναι το μνημόσυνο στους εργάτες που συγκρούστηκαν με την Αστυνομία κι έχασαν την ζωή τους εκείνη την ημέρα. Μάης 1886, ήταν όταν τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας την οκτάωρη εργασία και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και- δειλά- την ασφάλιση των εργαζόμενων. Αυτή η εξέγερση θεωρείται από τότε ως η κορυφαία στιγμή στην πάλη των τάξεων, στην σύγχρονη Ιστορία.

Αυτή καλούνται να γιορτάσουν και τα παιδιά στα σχολεία και όχι να τραγουδούν τους στίχους του Αγγέλου Βλάχου, του πρεσβύτερου:
Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ
να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή.

Τι αηδίες καπιταλιστικές είναι αυτές θα σχολίαζε και ο εξαφανισμένος Φίλης, αν τον είχε αφησει ο Ιερώνυμος να είναι ακόμη υπουργός συριζαϊκής Απαιδευσίας…

Απλός πολίτης

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία