web analytics

Τα Καθημερινά μας (Νοέμβριος 2017)

30-11-2017  00:00:01

Η Δούρου κἀποια στιγμή την τρίτη μέρα από τη θεομηνία στη Μάνδρα ξύπνησε και έσπευσε να υποβάλλει μήνυση στον… εαυτό της. Νόμιζε ότι έτσι θα γλύτωνε τις ευθύνες να έχει τη μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα στο γραφείο της, έτοιμη από τον Γιάννη Σγουρό, να έχει τα χρήματα αλλά να μην κάνει τἰποτε.

Από την αβλετηρία της χάθηκαν είκοσι τρεις άνθρωποι και αντί να ξεκινήσει αμέσως το σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών και αμέσως μετά να ξεκινήσει τη διαδικασία για να προχωρήσει το έργο όσο γίνεται πιο σύντομα, κάνει σαν να μην την αφορά.

Βέβαια από αυτή την άθλια συμπεριφορά της, την ανικανότητα που επέδειξε διαχείρισης της κατάστασης και την αδιαφορία έναντι των ανθρώπων που ακόμη ζουν μέσα στη λάσπη αντί να είναι από την πρώτη στιγμή εκεί και να προσπαθήσει να ανακουφίσει τον κόσμο, γλύτωσε ο τόπος από ένα ακόμη προϊόν ΣΥΡΙΖΑ το οποίο απέβλεπε να διαδεχθεί το νυν υπάρχον. Μη χειρότερα…

Απλός πολίτης


29-11-2017  00:00:01

Κανείς από όσους είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η ΝΔ για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, δεν πίστεψε μια λέξη από όσα ειπώθηκαν από τους Καμμένο και Τσίπρα.

Το σκάνδαλο είναι εδώ και μάλιστα καραμπινάτο. Ο μεσάζων είναι εδώ. Η παραβίαση του νόμου του 2011 έγινε την στιγμή που ο Β. Παπαδόπουλος μπαινόβγαινε στο γραφείο του Καμμένου και όχι μόνον έδινε εντολές στους ένστολους αλλά και τους απειλούσε να δουν τι θα πάθουν την επόμενη μέρα.

Τα 100.000 βλήματα που ήθελαν οι Σαουδάραβες έγιναν 300.000 και κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα έπαιρνε τα… ρέστα. Οι Σαουδάραβες ήθελαν να γίνει η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και ο Καμμένος έστελνε ελικόπτερο στην Μίκρα για να υπογράψει τη σύμβαση ο Β. Παπαδόπουλος.

ΠΟΙΟΝ προσπαθούν να κοροϊδέψουν; Επειδή πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη;

Απλός πολίτης


28-11-2017  00:00:01

Η χθεσινή επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, θα μείνει στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Ηταν η πρώτη φορά που σε επίκαιρη ερώτηση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός. Και όχι μόνον εμφανίστηκε αλλά προσπάθησε να καλύψει και το συνεταιράκι του, βουλιάζοντας ακόμη πιο βαθειά. Ο ένας συναγωνιζόταν τον άλλο σε οφθαλμοφανή ψέμματα.

Ήταν η πρώτη φορά που σε επίκαιρη ερώτηση εμφανίστηκε σχεδόν ολόκληρη η κυβέρνηση στα υπουργικά έδρανα.

Ήταν η πρώτη φορά που οι υπουργοί όρθιοι χειροκρότησαν τον πρωθυπουργό επειδή κατάφερε να μην θυμώσει ο Καμμένος και να τους κρατήσει στην εξουσία.

Ήταν η πρώτη φορά που τόσο φανερά οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι πλέον ΕΝΑ κόμμα.

Κι ήταν η πρώτη φορά που ως θεατές καταλάβαμε ότι από σκάνδαλα θα πέσει η κυβέρνηση των Καμμμενοτσιπρέων…

Απλός πολίτης


27-11-2017  00:00:01

«Η μητέρα όλων των κοινοβουλευτικών μαχὠν» προβλέπεται ότι θα γίνει σήμερα στη Βουλή. Σωστά. Άλλωστε φρόντισε γι’ αυτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και βλήματα και βόμβες και από όλα είχε ο μπαξές του Β. Παπαδόπουλου ο οποίος ήταν, σύμφωνα με τον Καμμένο, εκπρόσωπος των Σαουδαράβων και συμφωνα με τους Σαουδάραβες δεν τον ήξεραν.

Άσε που ο νόμος που ψηφίστηκε το 2011 απαγορεύει να γίνονται τέτοιου είδους ενέργειες με μεσάζοντες. Καταλαβαίνετε γιατί…

Άσε που ο Καμμένος έσπευσε να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παπαδόπουλο για 300.000 βλήματα, ενώ οι Σαουδάραβες ήθελαν 100.000 και διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.

Σήμερα λοιπόν ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να καλύψει τον Καμμένο γιατί αν δεν τον καλύψει και δυσαρεστηθεί ο Καμμένος, ο Τσίπρας θα πάψει να είναι πρωθυπουργός.

Επομένως, ο Αλέξης θα δώσει τα ρέστα του σήμερα προς τέρψιν συμπάσης της αντιπολιτεύσεως. Μιλάμε για πολύ ξύλο..

Απλός πολίτης


25-11-2017  00:00:01

Από τη μύτη του βγάζουν του πρωθυπουργού μας την εκδρομή στο Παρίσι. Ο Φίλης δεν πρόκειται να ησυχάσει με τον Καμμένο. Θα θυμάται δια παντός ότι ο Καμμένος κλαίγοντας στα πόδια του Αρχιεπισκόπου ρωτούσε αν ρίχνει ή όχι την κυβέρνηση επειδή ο Φίλης καταργούσε τα Θρησκευτικά. Οπότε ως Ιφιγένεια ο Αλέξης θυσίασε τον Φίλη. Είναι, λοιπόν, να μην τον πυροβολεί;

Κι από κοντά ο Ξυδάκης. Δεν έχει ουσιαστικά κάτι με τον Καμμένο. Του μοιάζει άλλωστε ως συμπεριφορά. Ο Ξυδάκης πυροβολεί γιατί θέλει να πιάσει στασίδι για τον ανασχηματισμό.

Έχει διαφωνία και ο Σκουρλέτης; Είναι γιατί ούτε δήμαρχοι ουτε περιφερειάρχες είναι ευχαριστημένοι μαζί του και φοβάται ότι θα τον μετακινήσει ο Τσίπρας. Ο καθένας, λοιπόν, για την πάρτη του. Σιγά μην τους τρώει ότι ο συνεταιρισμός με τον Καμμένο τους λασπώνει…

Απλός πολίτης


24-11-2017  00:00:01

Ο. Πρόεδρος της; Βουλής είναι ο θεματοφύλαξ … του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να είναι υπουργάρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όχι, ήθελε θεσμικό ρόλο. Έτσι αποφάσισε ότι οι βουλευτές ΔΕΝ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα που καταθέτουν… βουλευτές. Μη τυχόν και διαρρεύσουν; Δεν υπάρχει διαδικασία εξασφαλισμένη να μην διαρρεύσουν; Δεν υπάρχουν υπάλληλοι στη Βουλή
για να συνοδεύσουν τον βουλευτή που θέλει να ενημερωθεί;

Έβαλε λοιπόν τα έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σ᾽ έναν φάκελο, τον μονόγραψε και τον έστειλε να τον φυλάξει ο Καλογήρου, ο γραμματεύς του υπουργικού συμβουλίου. Δεν πειράζει. Μάλλον αποφάσισε να κάνει ήρωα τον Ανδρέα. Θα τον στείλει φυλακή, είπε, επειδή θα δημοσιοποιήσει απὀρρητο υλικό που αφορά στα έργα και στις ημέρες Καμμένου; Ας το τολμήσει.Του προτείνω μάλιστα να τον φυλακίσει στο Παλαμήδι. Αν ξέρει την Ιστορία…

Απλός πολίτης


23-11-2017  00:00:01

Μάχη στη Βουλή σήμερα απόντος Τσίπρα; Μάχη στη Βουλή και απολογούμενος ο Καμμένος; Ο συνέταιρος; Μα αν ήταν δυνατόν, θα ήταν μονίμως απών ο Τσίπρας. Θα ήταν μέσα στο προεδρικό αεροπλάνο και θα πετούσε απο πόλη σε πόλη. Να μην έχει να ασχοληθεί με τα εσωτερικά προβλήματα που δημιούργησε. Να τα αφήνει στον Φλαμπουράρη να τα διευθετεί μέσω αλληλογραφίας και στον Παππά μέσω των κονδυλοφόρων .

Αλλά σήμερα, ακόμη κι αν δεν είχε ταξίδι, έπρεπε να το εφεύρει ο Αλέξης. Γιατί αλλιώς θα ήταν αναγκασμένος να μιλήσει στη Βουλή και να καλύψει-επομένως να επωμιστεί- και το βάρος των σκανδάλων Καμμένου. Να μπεί στο ίδιο κάδρο για να υπερασπιστεί τα… βλήματα Καμμένου.

Όμως ας μην ανησυχεί. Ο Καμμένος έχει προειδοποιήσει τον Μητσοτάκη ότι θα φέρει όσους βόθρους διαθέτει μέσα στη Βουλή για… να τον εξευτελίσει. Δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν χρειάζεται η μεταφορά. Ο ίδιος αρκεί…

Απλός πολίτης


22-11-2017  00:00:01

Είναι αυτό που λέει ο λαός : Το χούι δεν κόβεται. Όπως και το χούι των βλέψεων του Λαλιώτη να επιχειρεί να επιβληθεί από τα παρασκήνια.

Κι είναι ταυτόχρονα κι αυτό που λένε οι Κινέζοι: “Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις”. Χτες στις εφημερίδες η φωτογραφία του Λαλιώτη από τα επινίκια της Κυριακής, βρισκόταν σε όλα τα ΜΜΕ. Καθισμένος πάνω στο γραφείο της κ. Γεννηματά ήθελε να θυμίσει το λαμπρό παρελθόν του.

Όμως αυτό που κατάφερε ήταν να θυμηθούν όλοι πως επί τρία χρόνια ο Λαλιώτης προσπαθούσε να πείσει την Φ. Γεννηματά να αντικαταστήσει τον Καμμένο. Η επιχείριση Λαλιώτη έμεινε στην προσπάθεια. Αποδείχθηκε ότι η Γεννηματά ήταν πολύ σκληρή για να …”πεθάνει” ως συμπλήρωμα του Τσίπρα.

Απλός Πολίτης


21-11-2017  00:00:01

Η δημοσκόπηση δεν είναι ευαγγέλιο. Το ξέρουμε όλοι. Όμως, όταν τα αποτελέσματα της είναι σταθερά και παγιώνονται, τότε δεν είναι από εκείνα τα οποία τα κόμματα μπορούν να παραβλέψουν.

Σήμερα λοιπόν στο Μαξίμου, ο επιτήδειος Βερναδάκης θα προσπαθεί να αποδομήσει τη χθεσινή δημοσκόπηση και να δηλώνει στον Τσίπρα ότι μπορεί να ανατραπεί και άλλες ανάλογες μπαρούφες για να μην πιάσει πανικός τον πρωθυπουργό.

Ειδικά τώρα που τον έχει παραμυθιάσει ότι ο Ιούνιος είναι ένας μήνας που μπορούν να τον σκεφτούν για εκλογική αναμέτρηση, προσδοκώντας να βγούμε από το μνημόνιο Τσίπρα. Ωστόσο, 76% των πολιτών πιστεύουν ότι δεν θα βγούμε από το μνημόνιο και το 86% δηλώνει ότι το… φιλοδώρημα Τσίπρα είναι από την υπερφορολόγηση των εισοδημάτων.

Αν περιμένει ο Τσίπρας να κλείσει η ψαλίδα με τη ΝΔ για να πάει σε εκλογές, πολύ φοβάμαι ότι αν ήταν στο χέρι του δεν θα βλέπαμε εκλογές ποτέ.

Απλός πολίτης


20-11-2017  00:00:01

Το μήνυμα που στάλθηκε χτες από τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες είτε ως φίλοι,, είτε ως οπαδοί της Κεντροαριστεράς ήταν πολύ ηχηρό. Τόσες χιλιἀδες πολίτες που σηκώθηκαν από το σπίτι τους να πάνε να ξαναψηφίσουν δείχνει πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει βαριδι στην καθημερινότητα τους.

Δείχνει ακόμη ότι οι πολίτες απαιτούν ισχυρό αντιπολιτευτικό λόγο μέσα στη βουλή με κοινό στόχο: Να φύγει αυτή η κυβέρνηση που δεν τήρησε ούτε ένα από όσα υποσχέθηκε και εξαπάτησε όλους που την πίστεψαν με περισσή ευκολία. Το θράσος δε του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε χτες όταν ο Φλαμπουράρης δήλωσε ότι πρέπει η κεντριαριστερά να δηλώσει πως δεν δέχεται τις πολιτικές λιτότητας για να συζητήσουν μαζί της. Δεν κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απο χτες θα μετράει μόνον απώλειες.

Η Φώφη Γεννηματά αποδείχτηκε σκληρός και καλός παίχτης. Με ψυχραιμία και αυτογνωσία οδήγησε τον αγώνα της σύγκλισης κομμάτων και την συγκρότηση ενός υπολογίσιμου αντιπολιτευτικού πόλου. Μήνυμα αισιόδοξο μιας κανούργιας ημέρας.

Απλός πολίτης


17-11-2017  00:00:01

Αν σήμερα αποφάσιζε ο γραμματέας του ΚΚΕ να πάει στο Πολυτεχνείο και να καταθέσει στεφάνι, θα ζητούσε την άδεια από τους εισαχθέντες ρουβίκωνες, στους οποίους το Υπουργείο Παιδείας παρέδωσε το Πολυτεχνείο να το καταστρέψουν.

Τις τρεις προηγούμενες μέρες πέρασαν από σεμινάριο πώς να “πολεμούν“ αποτελεσματικά την Αστυνομία. Είναι δυνατόν να χάσουν την ευκαιρία να ασκήσουν όσα έμαθαν;

Ο Αλέξης Τσίπρας που άλλοτε , στις 17 Νοέμβρη έβγαζε δεκάρικους για τους φονιάδες των λαών, τώρα που φίλησε το χέρι του Τραμπ, θα τολμήσει να πάει στο Πολυτεχνείο για να τιμήσει τους φοιτητές για τον ξεσηκωμό τους; Απέδρασε στο Γκέτεμποργκ, αποφεύγοντας τα δύσκολα…

Οταν επί μία τριετία ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του τρέφουν την παρανομία, καλύπτουν τους ρουβίκωνες του αβάτου των Εξαρχείων και δίνουν άδεια στον Κουφοντίνα τί ηρωικό μπορούν να πουν;

Σήμερα, μπροστά από το Μαξίμου θα είναι καμιά δεκαριά κλούβες …για τον εορτασμό της επέτειου.

Εδώ Πολυτεχνείο; Όχι, εδώ παράρτημα των Εξαρχείων…

Απλός πολίτης


16-11-2017  00:00:01

Η κ. Ξαφά μπορεί να μην είναι γνωστή στους πολλούς αλλά όσοι ασχολούνται με τα Οικονομικά όχι μόνον την γνωρίζουν αλλά λαμβάνουν και σοβαρά τις απόψεις της.

Χτες η κ. Ξαφά απειλήθηκε από την… Εφημερίδα των Συντακτών με εισαγγελέα γιατί, γράφει, μιλώντας στο Λονδίνο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ΔΕΝ προωθεί τις επενδύσεις!

Και η κυβέρνηση η οποία, ως γνωστόν, προωθεί τις επενδύσεις -κορυφαία παράδειγματα οι Σκουριές, το Ελληνικό- πολύ της κακοφάνει. Και όχι μόνον κατήγγειλε την κ. Ξαφά αλλά απαίτησε και από τον αρχηγό της Ν.Δ να ανακαλέσει στην τάξη την κ. Ξαφά ως σύμβουλό του και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του που δυσφημείται η χώρα.

Αλλά η κ. Ξαφά μπορεί να υπήρξε σύμβουλος του πατρός Μητσοτάκη το 1989-91, όμως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καμία σχέση δεν έχει. Ωστόσο, αν η κυβέρνηση θέλει να στείλει στον εισαγγελέα την κ. Ξαφά επειδή λέει ότι δεν ἐχουν τύχη με αυτή την κυβέρνηση οι επενδύσεις, πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να συλλάβει κάτι λιγότερο από όλους τους Έλληνες. Γιατί και αυτοί το ίδιο λένε.

Ας τους συλλάβει λοιπόν, ας ανοίξει το Καλλιμάρμαρο για να τους βάλει μέσα προσωρινά κι αν δεν συνετιστούν ας τους στείλει σε στρατόπεδα απόκτησης σοσιαλιστικής συνείδησης. Μόνον μην τους βάλει τον Φίλη για… εκπαιδευτή. Όλα θα τα αντέξουν. Αυτόν όχι.

Απλός πολίτης


15-11-2017  00:00:01

Αν δεν βρισκόμασταν σε αυτή τη τραγική κατάσταση που έρχεται το τέλος του μήνα να μας ισοπεδώσει με φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ- τον καταργημένο από τον Τσίπρα- θα ήταν σχεδόν σκηνή από ελληνική ταινία αυτό που συνέβη στη Ξἀνθη.

Έστησαν ένα κοριτσάκι να προσφέρει λουλούδια στον Τσίπρα για να τον ευχαριστήσει για το εφ´ άπαξ βοήθημα που δεν φτάνει ούτε για πέντε μέρες σ´ ένα νοικοκυριό. Κι αν δεν είναι σκηνή από ελληνική ταινία, θυμίζει τόσο έντονα τη σκηνή από την ταινία Wag the dog–ένας πρόεδρος, ένα σκάνδαλο, ένας πόλεμος-που το κοριτσάκι προσφέρει στον πρόέδρο στάχυα γιατί επεμβαίνει να σώσει την Αλβανία από τον πόλεμο που ετοιμάζεται να κηρύξει κατά των ΗΠΑ!! Άσε που έχουμε και την Αννούλα με λουλούδια στον Αντρέα, εμπνεύσεως Λαλιώτη…

Καλά το επιτελείο Προπαγάνδας Βερναρδάκη ξέμεινε από ιδέες ή μαλλιοτραβιούνται ακόμη Βερναρδάκης-Παππάς και άρχισαν τις… πατάτες;

Απλός πολίτης


14-11-2017  00:00:01

Αναρωτιόμουνα αν το προσόν της… νεότητας είναι επαρκές ως διαβατήριο. Θυμόμουν πόσοι- ακόμη και νεοδημοκράτες- έβλεπαν τον Τσίπρα ως από μηχανής Θεό, που θα τους έπαιρνε από τους ώμους τα μνημόνια, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα τους έδινε και 13η σύνταξη, θα έδινε και πρώτο μισθό στα παιδιά τους 751 ευρώ.

Και πώς θα τα έκανε όλα αυτά τα ωραία; Τόνιζαν ότι ήταν 38 ετών και όλα θα ήταν γι αυτόν δυνατά. Τα έλεγαν και κολλούσε από την γλύκα το στόμα τους. Τώρα το στόμα τους εξακολουθεί να κολλάει, γιατί δεν τους έχει αφήσει ούτε σάλιο για να τον …φτύσουν. Όμως το σωστό είναι πρώτα να γυρίσουν να φτύσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη…

Υστερόγραφο
Γιατί θυμήθηκα το προσόν της…νεότητας; Γιατί αυτό επικαλείται ο Ανδρουλάκης. Αν κατορθώσει και πείσει τα κορόιδα της κεντροαριστεράς θα αποκτήσει νέο συνεταιράκι και ο Αλέξης.

Απλός πολίτης


13-11-2017  09:00:00

Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση για την συγκρότηση του χὠρου της κεντροαριστεράς απέδειξε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει εξοργίσει τους πολίτες. Γιατί αυτοί που σηκώθηκαν χτες από τους καναπέδες και στήθηκαν αδιαμαρτύρητα στις ουρές για να ψηφίσουν δεν είναι οπαδοί. Είναι πολίτες που έχουν πλήρη συνείδηση ότι η κυβέρνηση στοχεύει να εξοντώσει τη μεσαία τάξη και να ισοπεδὠσει τα πάντα.

Ως τωρα ο Τσίπρας κατάφερνε να εξαπατά. Ως τώρα ο Καμμένος εθεωρείτο το στήριγμα του Τσίπρα για να παραμένει στην εξουσία. Τώρα αποδειικνύεται ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλες τις ελπίδες του κόσμου και ο Καμμένος αποτελεί πληγή.

Η εκλογική διαδικασία ανέδειξε την κ. Φώφη Γεννηματά αδιαμφισβήτητη νικήτρια. Η διαφορά της από τον κ. Ανδρουλάκη της δίνει την δυναμική για τον δεύτερο γύρο. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτή τη στιγμή την κεντροαριστερά γιατί απλούστατα δεν είναι εκλεγμένος στη Βουλή. Μια κεντροαριστερά με αρχηγό του..φαξ και των sms θα διευκολύνει πολύ τον Τσίπρα. Από την άλλη υπάρχει κα μια σημαντική εξέλιξη: Ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρεφει δυναμικά και αναγεννάται. Θα αποτελέσει τον κορμό της κεντραριστεράς. Η Κυριακή που έρχεται θα έχει χρήσιμα συμπεράσματα και για τη Νέα Δημοκρατία.

Απλός πολίτης


11-11-2017  00:00:01

Να ρωτήσω; Τί είναι να συζητάμε ποιος θα έπαιρνε τα 100.000 βλήματα, αφού οι σουαδάραβες δηλώνουν άγνοια για την ύπαρξη του Παπαδόπουλου ως μεσολαβητή;

Και τί σχέση έχει ο μεσολαβητής πχ. με τον Ιβάν Σαββίδη; Πώς γίνεται και η συμφωνία Υπουργείου με ιδιώτη να υπογράφεται, στο πόδι, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης; Γιατί τόση βία να υπογραφεί η συμφωνία άρπα κόλα;

Και ποιός ήταν αυτός ο ιδιώτης που είχε το θράσος να ενοχλεί στο σπίτι του τον ταξιάρχο, τον επικεφαλής του γραφείου εξοπλισμών; Ποιος είναι ο Καμμένος που εξευτέλισε έναν ανώτατο αξιωματικό επειδή ήθελε να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον;

Απαντώ: Το συνεταιράκι του Τσίπρα. Τί άλλη σύσταση χρειάζεται…

Απλός πολίτης


10-11-2017  00:00:01

Ποιο είναι αυτό το συμβούλιο φυλακών που αποφασίζει να δώσει διήμερη άδεια εξόδου στον Κουφοντίνα; Ποιοι το αποτελούν και ποια ευθύνη έχουν απέναντι στην κοινωνία; Γιατί η ποινή που του έχει επιβληθεί είναι έντεκα φορές ισόβια και δε νομιζω να υπάρχει άλλος βαρυποινίτης με έντεκα φορές ισόβια που να μην έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τα εγκλήματά του. Ο Κουφοντίνας είναι υπερήφανος για τον αγώνα του!

Ο Κουφοντίνας είναι ένας ψυχρός κατ’ εξακολούθηση δολοφόνος και η έξοδος του απο την φυλακή αποτελεί τεράστια πρόκληση για τις οικογένειες των θυμάτων του. Και φυσικά με την πρώτη ευκαιρία ο Κουφοντίνας δεν θα ξαναγυρίσει στη φυλακή. Τώρα θα κοιμίσει τους αρμοδίους ώσπου να ετοιμαστεί. Θα περάσει στην παρανομία. Θα είναι χρήσιμος με την εμπειρία που έχει να δολοφονεί εν ψυχρώ. Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά ο Κουφοντίνας είναι σύντροφος και τα εγκλήματα του πολιτικά. Και μόνη η ιδέα ότι ο Κουφοντίνας θα κυκλοφορήσει ανάμεσά μας, προκαλεί ανατριχίλα…

Απλός πολίτης


09-11-2017  00:00:01

Εις μάτην παρέμεινα άγρυπνος ως τη δωδεκάτη νυχτερινή να ακούσω το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Διότι κατάλαβα ότι από δω και πέρα όταν υπάρχει είδηση με οσμή σκανδάλου ο πρωθυπουργός, ως Ρομπέν σκανδάλων, θα βγαίνει στην τηλεόραση και θα καταγγέλει τις ελίτ που κοιτούν την πάρτη τους εις βάρος των ελληνικὠν συμφερόντων.

Αλλά το ζήτημα της πώλησης των 100.000 βλημάτων δεν είναι θέμα ελληνικών συμφερόντων; Ή μήπως το ποιος είναι ο μεσάζων που θα τα αγόραζε για τη Σαουδική Αραβία αλλά δεν τον ξέρουν οι …σαουδάραβες δεν είναι ζήτημα ελίτ που κοιτάζουν την πάρτη τους; Αν ο μεσάζων δεν είναι ελίτ, τότε ποιός είναι; Ο ταξιάρχος Παπαδάκης με τον κολοσσιαίο μισθό των 1.380 ευρώ;

Ο ταξίαρχος είχε το σθένος στις 4 Σεπτεμβρίου να κάνει έγγραφη αναφορά στον εισαγγελέα της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Κακώς ο Kαμμένος στη σύγχισή του, του πέρασε χειροπέδες. Για να τον υπερασπιστεί το έκανε ο ταξίαρχος. Μην τυχόν και έρθει ποτέ η κακιά ώρα και ο Καμμένος από εντελώς λαθεμένη ερμηνεία των γεγονότων μεσάζοντος, βλημάτων, ελικοπτέρων, F16 κλπ εμφανιστεί ως νέος Άκης. Γιατί αυτός ποιος θα το αντέξει;

Απλός πολίτης


08-11-2017  00:00:01

Βλέπω τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε το Μαξίμου. Είναι οικτρή προπαγάνδα που γίνεται χωρίς ενδοιασμούς. Βλέποντας το σκηνικό μπορείς να κάνει κάποιος μερικές χρήσιμες διαπιστώσεις:

Η πρώτη είναι ότι ο πατέρας(;) του μικρού κάθεται παράμερα και παρακολουθεί αγέλαστος την …τελετή.

Η δεύτερη είναι ότι Τσίπρας έχει βάλει γύρω από την πλάτη του παιδιού το χέρι του και η μητέρα με την γνωστή “στολή” των γυναικών των μουσουλμάνων είναι …ντεκόρ. Αναρωτιέμαι: Ρωτήθηκε αν ήθελε το παιδί της να πάρει ως δώρο μια ελληνική σημαία; Αλλά και τί συμβόλιζε γι αυτήν, όταν της έσπασαν τα τζάμια με τις πέτρες Ελληνάρες ακτιβιστές;

Η τελευταία επισήμανση όμως είναι η καλύτερη: Στην άκρη της φωτογραφίας στέκεται κάπως παράμερα, κάπως αμήχανα ένας άντρας φορώντας αμπέχωνο και μαντήλες στο λαιμό. Χρειάστηκε κάποιο λεπτό για να καταλάβω ότι ήταν ο Μουζάλας, ο υπουργός και όχι κάποιος …μεταφραστής για τη “συγκινητική” περίσταση, παρόλο που γνωρίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι και γλωσσομαθής. Καημένη Ελλάδα…

Απλός πολίτης


07-11-2017  00:00:01

Σας παρακαλώ, να διαβάστε τις ανακοινώσεις για να αντιληφθείτε που έχουμε μπλέξει…

“Ξημερώματα Παρασκευής 03/11 βάψαμε με σπρέι κρεοπωλεία και pet shops στις περιοχές του Περάματος και του Κερατσινίου στα πλαίσια της διεθνούς εβδομάδας αντισπισιστικών δράσεων 30/10 – 05/11. Μπροστά στην κανονικοποιημένη χυδαιότητα που βρίσκεται πίσω από το εμπόριο ζωντανών και δολοφονημένων ζώων για κάθε χρήση, από την αναπαραγωγή γευστικών συνηθειών μέχρι την χρήση τους ως αξεσουάρ που αγοράζονται και πωλούνται, η πράξη μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας συμβολισμός αλλά και μια προειδοποίηση ότι πλέον οι μετέχοντες σε αυτή την καθιερωμένη καταπιεστική συνθήκη, δεν θα βρίσκονται έξω από το στόχαστρο μας”.
…………..

“Ξημερώματα Παρασκευής 3 Νοέμβρη επιτεθήκαμε στα γραφεία της Ανδρομέδα Α.Ε. στην Πάτρα, πολυεθνικής εταιρείας μαζικού εγκλεισμού και σφαγής ζώων, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών και αναπτύσσεται οικονομικά σε όλη την Ευρώπη. Σπάσαμε και πετάξαμε χρώματα στην είσοδο και την πρόσοψη του κτιρίου τους, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Η δράση μας εντάσσεται στα πλαίσια της διεθνούς εβδομάδας Αντισπισιστικών Δράσεων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει γίνει γνωστή για τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων φορμόλης την οποία διοχετεύει εντός του βυθού που κρατούνται έγκλειστα τα ψάρια…”

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ, ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Μέτωπο απελευθέρωσης των ζώων (ALF)
Μέτωπο απελευθέρωσης της γης (ELF)
Πυρήνας Αναρχικής Δράσης”

( Οθεν ορκίζομαι να μην ξαναφάω κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει, να μη φορέσω δερμάτινα ή δερμἀτινα παπούτσια, ούτε να κρατήσω δερμάτινη τσάντα. Κάτω τα αυγά, κάτω το γάλα, κάτω και τα παπλώματα με πούπουλο… χράμι και στο πάτωμα, ραδίκια από το βουνό και καμιά πατατούλα στις γλάστρες…)

Απλός πολίτης


06-11-2017  00:00:01

Τί νομίζετε ότι δήλωσε ο Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας και μη Θρησκεύματος, για την οικτρή κατάσταση της διακίνησης των ναρκωτικών εντός των πανεπιστημιουπόλεων;

Θα θυμάστε ότι όταν, προ μηνός, οι 450 φοιτητές του ΑΠΘ κατήγγειλαν ότι η κατάσταση στο campus είναι τραγική, ο Γαβρόγλου είχε απαντήσει ότι φταίνε οι …φοιτητές γιατί δεν έχουν ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα!

Την προηγούμενη εβδομάδα, από βήματος Βουλής έδειξε ως υπεύθυνους για την κατάσταση τους… πρυτάνεις. Ζητάει προτάσεις, λέει, αλλά δεν του κάνουν προτάσεις τα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια του φταίνε δηλαδή. Και μετά δήλωσε: “Η παραβατικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο. Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια” .

Αναρωτιέμαι πόση αστυνομοκρατία του φαίνεται αν περνούσε που και που κανένα “εκατό” ανάμεσα σε ΑΠΘ και ΑΧΕΠΑ που αράζουν οι έμποροι ναρκωτικών. Μήπως όμως προτιμά να στείλει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για να αντιμετωπίσουν τους εμπόρους;

Απλός πολίτης


04-11-2017  00:00:01

Αυτή η φυματική κουτσή σαρανταποδαρούσα την οποία έφερε στο προσκήνιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν η αντανάκλαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή ήταν το πιο κακόγουστο, φτηνό και χλευαστικό δήθεν αστείο που ελέχθη ποτέ στην Ελληνική Βουλή;

Βέβαια ο Τσακαλώτος έχοντας φοιτήσει στα ακριβότερα κολέγια της Αγγλίας πού να ξέρει τις πληγές που έχουν μείνει ακόμη σε ελληνικές οικογένειες που θρήνησαν αγαπητά τους πρόσωπα από την φυματίωση. Κι ακόμη πού να καταλάβει, ως εκατομμυριούχος με λογαριασμούς στο εξωτερικό τί αηδία μας προκαλεί να μας εμπαίζει ότι εμείς οι συνεπείς και έντιμοι πολίτες της μεσαίας τάξης θα πληρώσουμε για τους τεμπέληδες της εύφορης αριστερής κοιλάδας και τους φοροδιαφεύγοντες.

Αν ο Τσακαλώτος ήταν υπουργός σε ΟΠΟΙΑ άλλη χώρα της Ευρωζώνης σήμερα θα είχε παραιτηθεί. Στην Ελλάδα που κυβερνούν χέρι-χέρι Τσίπρας και Καμμένος ο Τσακαλώτος εμπαίζει τους πολίτες. Οποίος κομμουνιστής…

Απλός πολίτης


03-11-2017  00:00:01

Εκτίθεται -σιγά τα ωά- για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον «πόλεμο» που ξεκίνησε κατά της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Αρχή, κατά τρόπο απόλυτο, διέψευσε τους ισχυρισμούς του υπουργού Σπίρτζη και του υφυπουργού Μαυραγάνη ότι απέρριψε την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας. Αντίθετα: “Η Αρχή όχι μόνο δεν την απαγόρευσε, αλλά αντιθέτως την επέτρεψε ρητώς» ήταν η ανακοίνωση της.

Η δημόσια διάψευση των υπουργών από την Αρχή έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση Μαυραγάνη και Σπίρτζη. Γελοιοποιήθηκαν ! Έτσι, αποφάσισαν να καλέσουν σήμερα στις 2 μμ., σε δημόσια συνάντηση, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τους φορείς που συμμετείχαν στις συζητήσεις για την έκδοση του ηλεκτρονικού προκειμένου η Αρχή να δηλώσει δημόσια, εάν επιτρέπει την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία.

Φυσικά η Αρχή δήλωσε ότι ήταν ξεκάθαρη στην θέση της και είναι αμετακίνητη σε αυτήν . Επομένως, λέω εγώ, η Αρχή δεν πρόκεται να πάρει μέρος στην …παράσταση. Όμως έτσι θα χάσουν την ευκαιρία Σπίρτζης –Μαυραγάνης να φορτώσουν την απόλυτη αχρηστία τους και την μνηνειωδη γκάφα τους σε άλλους!

Απλός πολίτης


02-11-2017  00:00:01

Χτες τα σωματεία του Υπ. Πολιτισμού συνάντησαν την κ. Κονιόρδου για να της πουν ότι πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας και να συνεχίσει η λειτουργία του παιδικού σταθμού.

Και τί απάντησε η υπουργός; Ότι έχει καταγγελίες πως αρχαιοφύλακες τελούν πειθαρχικά και άλλα αδικήματα. Ο Πρόεδρος των αρχαιοφυλάκων ζήτησε να σταλούν οι καταγγελίες πρωτίστως στον εισαγγελέα και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Και τί απάντησε η υπουργός; Ότι οι καταγγελίες είναι προφορικές!

Δεν ειπώθηκε ποτέ και από κανέναν ότι η κ. Κονιόρδου ήταν κατάλληλη για υπουργός Πολιτισμού. Αλλά το να μη μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον σε κάποιο ύψος τον τίτλο της υπουργού, καταντά τραγωδία. Όμως θα μου πείτε, η κ. Κονιόρδου αυτό επαγγέλεται: Την τραγωδό!

Απλός πολίτης


01-11-2017  00:00:01

Διάβασα το ρεπορτάζ για τις δέκα πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου και ο γράφων απορούσε που η Αθήνα έχει πατώσει. Και ποιός δεν θα ήθελε να είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα αλλά από πότε η βρωμιά σε μια πόλη μπορεί να θεωρείται …επιτυχία; Αν κατεβείτε την Ξενοφώντος και φτάσετε ως τη Νίκης θα τρομάξετε από την άθλια κατάσταση των κάδων. Το πεζοδρόμιο έχει πιάσει γλίτσα και τα μικρόβια πρέπει να κάνουν πάρτι.

Πηγαίνετε προς τους στύλους Ολυμπίου Διός και ρίξτε μια ματιά στα απότιστα παρτέρια που έχουν γίνει σκουπιδοντενεκέδες. Στην Πλάκα πάτε; Αν βρείτε δρομάκι χωρίς λακκούβες και πεζοδρόμια χωρίς σπασμένες πλάκες, κρατείστε σημείωση. Και δεν σας λέω για την Βασιλίσσης Σοφίας ή την Αμαλίας. Το βασιλικό όνομα της μάρανε…

Να μιλήσουμε για τα λεωφορεία; Θα είναι και 40 ετών. Να μιλήσουμε για πράσινο; Εγκαταλελειμμένο. Και το ιστορικό κέντρο; Κατεβασμένα ρολά και γκράφιτις που το κάνουν τρομακτικό. Αν κατεβείτε λίγο πιο κάτω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, η Σταδίου γίνεται φάντασμα. Και επί πλέον ο ολίγιστος Καμίνης ονειρεύεται, σαν τους νηστικούς Έλληνες καρβέλια εξουσίας. Θέλει μεγαλεία αρχηγού κόμματος. Νηφάλιος τα ονειρεύεται;

Απλός πολίτης

Ελεύθερη Οικονομία, Δημοκρατική Πολιτεία